tag:blogger.com,1999:blog-8484599625668566550.post1289385271227062152..comments2024-02-28T06:54:08.029+02:00Comments on HARKITTUJA HERKKUJA: KALAJUTTUJAEmma / Harkittuja herkkujahttp://www.blogger.com/profile/09099973428976558833noreply@blogger.comBlogger6125tag:blogger.com,1999:blog-8484599625668566550.post-20665015720512615482019-01-15T07:10:07.124+02:002019-01-15T07:10:07.124+02:00Mahtavaa, että pihvit menee kokeiluun, tykkäätte i...Mahtavaa, että pihvit menee kokeiluun, tykkäätte ihan varmasti! Ja sushin tekeminen on taatusti hauskaa hommaa, tosin en ole ihan varma, riittääkö mulla sorminäppäryys niiden väsäämiseen. Toivottavasti raportoit sitten blogin puolella, miten niiden tekeminen sujui!<br /><br />Ihanaa viikkoa sullekin Tiia <3Emma / Harkittuja herkkujahttps://www.blogger.com/profile/09099973428976558833noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8484599625668566550.post-16858322306196133332019-01-15T07:08:23.541+02:002019-01-15T07:08:23.541+02:00Sauvasekoitin saattaa mössätä kalan liikaa...? En ...Sauvasekoitin saattaa mössätä kalan liikaa...? En tiedä, kun en ole kokeillut. Mutta onnistuu ainakin niin, että sekoitat kaikki "taikinan" ainekset keskenään ja sitten pilkot lohen ihan pieneksi veitsellä (onnistuu näppärästi myös kulhossa saksilla). Seitin saa pienittyä ihan käsin sulaneena. Ja sitten vaan sekoitat kalat muiden aineiden joukkoon! Tolla tavalla mä tein aikoinaan kalamurekepihvejä ennen monitoimikonetta.<br /><br />Ihanaa, että sullakin on onnellisia kalamuistoja <3 Ja juu, savusiika on kyllä ihan parasta!<br /><br />Mun pitäisi varmaan järkätä joku kalankäsittelykurssi! Olisi ihan mahtavan hauskaa joskus yhdessä kokkailla :)<br /><br />Ihanaa viikon jatkoa Tuula <3Emma / Harkittuja herkkujahttps://www.blogger.com/profile/09099973428976558833noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8484599625668566550.post-9768011067974927742019-01-15T07:03:43.936+02:002019-01-15T07:03:43.936+02:00No kääk, en todellakaan ole tehnyt noita susheja i...No kääk, en todellakaan ole tehnyt noita susheja itse :D Ihan valmiina ostettiin! Tavallaan olisi ihan kiva kokeilla joskus, kun koko perhe on nyt innostunut sushista (lapsikin silleen "ihan ok" -tyyppisesti), mutta en kyllä tiedä riittäisikö mun sorminäppäryys niiden tekemiseen.<br /><br />Mahtavaa, että teillä on syntynyt uunilohiperinne! Kuha ja siika on ehkä vähän haastavampia, mutta ei kyllä nekään mitenkään vaikeita. Mulla taitaa olla jossain arkistoissa yksi kuharesepti, mutta en nyt tähän hätään sitä löytänyt. Jos vaikka saisin lähiaikoina aikaiseksi tehdä jotain valkoisesta kalasta, niin voin postata siitä jutun.<br /><br />Toi sun mainitsema lapsuuden resepti pakasteseitistä ei kuulosta yhtään hassummalta, oli (ja on) varmasti ihan hyvää. Kuten mainitsinkin, niin mä vaan olen vähän "piloille hemmoteltu" kalan suhteen ja siksi vähän kranttu tuon sein suhteen, mutta ei siinä kalana ole mitään vikaa.<br /><br />Mahtavaa pakkasviikon jatkoa Annukka!Emma / Harkittuja herkkujahttps://www.blogger.com/profile/09099973428976558833noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8484599625668566550.post-36673646844876376482019-01-14T15:16:51.246+02:002019-01-14T15:16:51.246+02:00Lohi-seimurekepihvit lähtee kokeiluun ja juuri pää...Lohi-seimurekepihvit lähtee kokeiluun ja juuri päätimme mieheni kanssa, että ensi viikolla tehdään ekaa kertaa itse sushia. En muuten yhtään hämmästynyt tuota sushilautasta, vedän aina tuollaisen ihan itsekseni. Hih. <3<br /><br />Kala painotteisia ruokareseptejä kaivataankin täällä, sillä yritämme vähentää punaisen lihan syömistä. <br /><br />Sydämellistä uutta viikkoa Emma. <3Tiia Koivusalohttps://www.blogger.com/profile/11882174606320798739noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8484599625668566550.post-67867511917706659702019-01-13T20:24:09.836+02:002019-01-13T20:24:09.836+02:00Hyvän kuuloinen resepti! Onnistuisikohan tuo sauva...Hyvän kuuloinen resepti! Onnistuisikohan tuo sauvasekoittimen avulla, mulla kun ei ole monitoimikonetta? <br /><br />yleisesti ottaen meillä todellakin syödään liian vähän kalaa. Keskimäärin ehkä pari kertaa kuussa. Useimmiten meillä menee lohifilettä uunissa, sen helppouden takia. Ja koska kuopus on tosi sihtikurkku ja epäluuloinen kaiken ruuan suhteen (huoh). Syötäisiin varmaan paljon muutakin ja useammin, jos hinta olisi halvempi. Yhteen aikaan kyllä syötiin silakkaa parissa eri muodossa, mm. silakkapihvit upposi hyvin kaikkiin. Nyt olen jotenkin taas unohtanut sen. Pitäisikin tehdä pitkästä aikaa. <br /><br />Mulla on myös se onni, että mun isä oli kova kalastamaan nuorempana. Mökillä oli lähes aina jotain tuoretta kalaa. Talvisin kävin välillä isän ja muiden kulmakunnan ukkeleiden kanssa pilkillä. Oli ihanaa olla jäällä ja vielä hauskempaa, kun avannosta nousi ahventa kasoittain. Ja ihanaa oli myös syödä sitä tuoretta fisua, aijai. Mun suosikkeja olivat pannulla paistettu muikku tai savusiika <3 <br /><br />Mutta en valitettavasti ikinä ole oppinut käsittelemään kalaa ja olen siinä ihan onneton. Pitäisi varmaan mennä jonnekin kurssille. Olisi oikeasti hyödyllinen taito, kun osaisi tehdä kokonaisesta kalasta ihan omin käsin kaikenlaista ruokaa. <br /><br />Sushi on munkin mielestä huippujuttu! Meidän cittarista saa myös noita samanmoisia ja ollaan niillä pariin kertaan herkuteltu :) Mutta en nyt puhu niistä sen enempää, kun alkaa kuola jo valua... <br /><br />Ihanaa alkavaa viikkoa! <3Tuula https://www.blogger.com/profile/06908476954840659728noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8484599625668566550.post-8739144626330162692019-01-13T10:23:06.586+02:002019-01-13T10:23:06.586+02:00Voi miten ihanan onnellinen kalalapsuus <3<3...Voi miten ihanan onnellinen kalalapsuus <3<3<3.<br /><br />Mun juuret on Etelä-Pohjanmaan lakeuksilla ja uimassakin piti käydä iilimatoja vilisevällä sorakuopalla, kun ei ollut järviä lähimaillakaan. Ei siis syntynyt kalastusperinteitä sillä suunnalla.<br /><br />Ainoat "kala", jota kotona sittemmim syötiin, oli nimenomaan sitä pakasteseitä. Siitä suorakaiteen muotoisesta kimpaleesta leikattiin siivuja, jotka sitten pyöriteltiin ensin kananmunassa ja sitten valkopippurilla ja suolalla maustetuissa jauhoissa. Siinä kaikki. Mutta tykkäsin ihan hirmu paljon, joskaan ravintoarvot ei olleet varmaan kovin kummoiset.<br /><br />Meidän tulee ukkelin kanssa syötyä kalaa kumpikin omilla tahoillamme maksetun lounaan yhteydessä, mutta ei ole nekään kalat kovin kummoisia ainakaan mun osalta. Leivitetettyä turskaa tai kampelaa, joka on niin litteä, ettei siitä jää edes pohjallisen paksuista osuutta jäljelle, jos rapsuttelen siitä ne leivitykset päältä.<br /><br />Mutta nyt kun osaan tehdä sitä uunilohta, niin syödään sitä sunnuntaisin :). Kahden viikon mittainen perinne jo takana heh. Meitä on kumminkin vaan kaksi, eikä rahaa mene juuri mihinkään ylimääräiseen, joten sen kalliin hinnan sietää, vaikka se harmittaakin ihan periaatteen tasolla.<br /><br />Kuhaa tai siikaa tai jotain haluaisin osata ostaa ja tehdä.<br /><br />Sushia tästä kylästä saa vaan S-ryhmän pakastekaapista. Syön aina välillä, mutta ukkeli ei "raakaan kalaan" koske. <br /><br />PS. Älä vaan sano, että olet tehnyt nuo sushit itse ?? Jos olet, niin kumarran otsan lattiaan asti silkasta kunnioituksesta :)<br />Annukkahttps://www.blogger.com/profile/04048902687839912991noreply@blogger.com