tag:blogger.com,1999:blog-8484599625668566550.post3795693395818396777..comments2024-02-28T06:54:08.029+02:00Comments on HARKITTUJA HERKKUJA: MEIDÄN YHTEINEN "MITÄ TÄNÄÄN SYÖTÄISIIN" -LISTAEmma / Harkittuja herkkujahttp://www.blogger.com/profile/09099973428976558833noreply@blogger.comBlogger4125tag:blogger.com,1999:blog-8484599625668566550.post-78923039802722617142022-05-10T21:01:25.803+03:002022-05-10T21:01:25.803+03:00Aika haipakkaa tahtia on täälläkin, ja lomaa saa v...Aika haipakkaa tahtia on täälläkin, ja lomaa saa vielä odotella pitkään ja hartaasti. Mun uralla yksi suurimmista ongelmista on loman vähyys. Lomakertymä on eläkeikään saakka 5 viikkoa vuodessa. Se on todella vähän. Ei ole mahdollisuutta vuorotteluvapaaseen eikä oikein mihinkään breikkiin tai edes lyhennettyyn työviikkoon. Se on minusta työnantajalta hieman lyhytnäköistä toimintaa.<br /><br />Jossain vaiheessa jo listailin, että mitä voisin laittaa tälle listalle. Yritän muistella.<br />1. Lasagne helpolla valkokastikkeella <br />https://pikkukepponen.blogspot.com/2019/11/resepteja-jatkoon-lasagne-superhelpolla.html<br />2. Parmesaanikana<br />https://pikkukepponen.blogspot.com/2020/02/kuukauden-ruoka-parmesaanikana.html<br />3. Katkarapucurry<br /> https://www.k-ruoka.fi/reseptit/katkarapucurryRva Kepponenhttps://www.blogger.com/profile/03961239166015474389noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8484599625668566550.post-7658348126240887912022-05-10T16:53:38.939+03:002022-05-10T16:53:38.939+03:00Hirmu gurmeeta Marikalla ja muilla.
Mun ruuat on...Hirmu gurmeeta Marikalla ja muilla. <br /><br />Mun ruuat on tyyliä hetki kiehautettua tai pannulla paahdettua napsakaksi jäävää parsakaalia tai parsaa. Tai fenkolia.<br /><br />Kaveriksi köntti savustettua lohta (valmiina Lidlistä esim. ) tai. broilerin rintafilettä merisuolalla, mustapippurilla ja valkosipulilla (kokonaiset lyttyyn lyödyt kynnet pannulle). Tai jos olen älynnyt sulattaa ajoissa, paistan voissa pienehköjä kuhafileitä. Minuutti molemmin puolin piisaa. <br /><br />Siinä mun pikaruuat, aikaavievemmät ei ole mun juttu 🧑🍳. <br /><br />T. Annukka, jos jodtain syystä nimi ei näy (menee hermo tähän puhelimella kommentointiin, joka ei näköjään enää onnistu vanhaan malliin)<br />Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8484599625668566550.post-31513480417147309982022-05-08T17:37:36.987+03:002022-05-08T17:37:36.987+03:00tällä hetkellä:
"kalajuttu": pilkottuja...tällä hetkellä: <br />"kalajuttu": pilkottuja kasviksia (mulla sipuli, porkkana, paprika, joskus myös kaali/parsakaali) kuullotetaan hetki, heitetään sekaan vähän pienemmäksi suikaloitua kylmäsavulohta ja annetaan hetki vielä paistahtaa. Tarjoillaan joko riisin tai nuudelin kanssa. Päälle voi laittaa paahdettuja pähkinöitä ja jos haluaa niin vaikka vähän hapanimeläkastiketta.<br /><br />paistetut nuudelit: pilkottuja kasviksia (ks yllä) kuullotetaan hetki, heitetään sekaan kanasuikalerasiallinen (mä käytän valmiiksi marinoituja), samalla kiehautetaan muutama paketti nuudeleita. Saksilla kypsät nuudelit vähän pienemmäksi, pannulle ja sit pari kananmunaa vatkattuna perään.<br /><br />(mulla ei ehkä ole tulevaisuutta keittokirjakirjoittajana, ei tällä tarkkuudella! 😅)<br /><br />salaatti: punasipulisilppua, tomaattia pieneksi kuutioituna, paprikaa (mieluiten vihreää, mutta kaikki käy) pilkottuna. Päälle oliiviöljyä, hitu suolaa ja mustapippuria. Sipulin voi alkuun hiukan itkettää hyppysellisellä sokeria. Kuulemma katalonialainen perusruoka. Syödään kylmänä tai lämpimänä, sellaisenaan tai lisukkeena. Ihan minkä tahansa kanssa. Olen kokeillut myös laittaa sekaan rouhetta paahdetuista cashew-pähkinöistä. Se vasta herkkua on!<br /><br />Paistetut gnocchit: alkaa samalla tavalla kuin paistetut nuudelit. Voi myös paistaa kanan eka ja vasta sitten laittaa kasvikset sekaan. Nuudeleiden tilalle gnocchit, ei tartte edes keittää. Ilman kananmunaa.<br />marikan poluthttps://www.blogger.com/profile/01243780710691063481noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8484599625668566550.post-90479386917928207642022-05-07T10:34:35.127+03:002022-05-07T10:34:35.127+03:00Meidän (poikien) top kolme on Chili con carne, but...Meidän (poikien) top kolme on Chili con carne, butter chicken purkista tai itse tehtynä. Käytän k-ruoka sovelluksen ohjetta jos teen itse. Uusimpana nyhtöpossu. Se toki pitää tehdä viikonloppuna kun aikaa, mutta riittä kyllä parille kolmelle päivälle. Lasagne tehtynä purkkitavarasta (sekä kastike että se maitokastike) on hyvää lähes pikaruokaa. Mä syön eniten HAnna g:n Himonuudeleita itse. Phttps://www.blogger.com/profile/11959407455017512647noreply@blogger.com