sunnuntai 3. huhtikuuta 2016

KANA-TACOSALAATTI



Maria vei sanat suustani (tai siis blogistani, heh) kirjoittamalla hyvän jutun lounaan merkityksestä. Mulle itselleni lounas on ehdottomasti päivän tärkein ateria; vähän kehnommalla aamupalalla pärjään ihan hyvin ja iltaruokakaan ei ole niin tarkkaa hommaa kuin lounas. Jos syön päivällä a) liian vähän tai b) liian paljon/raskaasti/huonolaatuista ruokaa, niin koko loppupäivä menee ihan pöperöksi. Tästä johtuen otan aina eväät töihin ja koska olen oppinut aika hyvin tuntemaan oman kehoni reaktiot ja toiminnan, niin tiedän tasan tarkkaan, millainen lounaan pitää olla. Usein se on samana toistuva, aika mielikuvitukseton setti kanaa tai kalaa, avocadoa ja erilaisia salaattiaineksia. Kirjoitin aiheesta taannoin, voit tästä käydä lukemassa. Tylsää tai ei, tuo kombo toimii ja olen oppinut mieluummin syömään vähän tylsästi JA voimaan hyvin, kuin syömään hetken mielijohteesta jotain herkkua JA voimaan pahoin koko loppupäivän. Hih, voisiko tämä tarkoittaa sitä, että olen vanhemmiten viisastunut...

Silloin kun syön lounaan kotona, tykkään tehdä (jos on aikaa) vähän monipuolisemman ja "fiinimmän" salaatin. Näin myös usein viikonloppuisin; kun aamupala tulee syötyä kovin myöhään, niin päivän ruuaksi riittää ihan hyvin ruokaisa salaatti. Taco-salaatti on yksi kaikkien aikojen suosikeistani ja semmoinen pyörähti meidän lautasille tänäänkin. Salaatin voi hyvin tehdä myös Taco-maustetusta jauhelihasta, mutta tällä kertaa pannulle eksyi kanaa.

Resepti on siitä kiva, että sitä voi muunnella ihan vapaasti sen mukaan, mitä kaapista sattuu löytymään. Ainoat "pakolliset" ainesosat ovat Taco-mauste ja tortillasipsit. Vaikka jäävuorisalaatti onkin "salaattien Lada", kuluu se tähän ehdottomasti. Ai niin ja avocado tietenkin. Heh, ja salsa-kastike. Eli kyllähän tässä sittenkin on muitakin pakollisia juttuja, mutta kaiken muun voikin sitten improvisoida :)

KANA-TACOSALAATTI 

broilerin fileitä
valmis Taco-maustepussi
öljyä paistamiseen
 
jäävuorisalaattia
avocadoa
paprikaa
punasipulia
maissia (purkki tai pakaste)
Feta-juustoa
Salsakastiketta
tortillasipsejä

Leikkaa broileri suikaleiksi ja paista pannulla kypsäksi. Sekoita joukkoon Taco-maustepussi, lisää loraus vettä ja hauduta miedolla lämmöllä, kunnes mauste on täysin kypsynyt ja vesi haihtunut. Anna jäähtyä salaatin kasaamisen ajan.

Kasaa salaattiainekset lautaselle. Lusikoi salsaa annoksen reunoille ja murustele tortillasipsejä annoksen päälle. Nauti!



Ihanaa sunnuntai-iltaa kaikille ja mukavaa kohta alkavaa huhtikuista viikkoa!

Emma <3

p.s. sain muuten ihanilta miehiltäni synttärilahjan etukäteen. Paketista ei sentään löytynyt timantteja, mutta ihanat hopeiset korvikset, joissa on zirkonit eli "timanttijäljitelmät". Niin tyylikkäästi tehdyt nuo kuitenkin ovat, että käyvät mulle timanteista. Sitä paitsi näissä koruissa loistaa kirkkaimpana se rakkaus, jolla ne minulle on valittu, joten en vaihtaisi näitä säihkyvimpiinkään timantteihin <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun kävit :) Kiitos kun jätät kommenttisi!