sunnuntai 22. toukokuuta 2016

KUKKAKAALIREISKA JA PARSAKAALIA TAHINIKASTIKKEESSA

Vihjailin edellisessä postauksessa kukkakaalireiskoista. Kyse on siis tietenkin oikeasti kukkakaalirieskoista, mutta tykkään tuosta kirjoitusvirheestä niin kovasti, että nämä tulevat ikuisesti olemaan mulle reiskoja <3 Reilu viikko sitten vietin ihanan tyhy-iltapäivän/alkuillan Helsingissä Herkkutalossa kokkaillen mukavien työkavereitteni kanssa. Paikan tunnelma oli upea, reseptit yksinkertaisia ja maukkaita - kaiken kaikkiaan todella onnistunut iltapäivä.

Meillä oli monta reseptiä, joita pääsimme työstämään pareittain ja kaikissa työpisteissä oli luonnollisesti resepti odottamassa kokkaajia. Itse en ollut reiska-porukassa, mutta ihastuin näiden hurmaavan maun lisäksi siihen, että ohjeen otsikko on KUKKAKAALIREISKAT <3 Olen itsekin luki-häiriöinen, joten ymmärrän tuon virheen paremmin kuin hyvin ja mun mielestä on ihanaa, että vaikka virheestä varmasti on monta kertaa jo huomautettu, ohje pysyy tuon nimisenä. Kertoo paikan emännän Nicolen luonteesta ja tyylistä tosi hyvin!

Tein reiskoja perjantaina ja ne onnistuivat ihan älyttömän hyvin. En oikein osaa sanoa, luokittelenko nämä gluteenittomien leipästen vai kasvispihvien kategoriaan. Ihan sama - hyviä ovat ja toimivat lisukkeena todella hyvin! Varsinkin ne, joiden pinnalle laitoin vähän sinihomejuustoa :) Tuo kuvassa näkyvä tuote on muuten ihan älyttömän kätevä, juustoa ei tule liian isoja könttejä vaan valmiista siivuista on helppo murustella sopivia paloja. Jalostin reiskojen ohjetta hieman, mutta ei tämä kovin paljon poikkea alkuperäisestä reseptistä.

Kukkakaalireiskat

300 g kukkakaalia
40 g mantelijauhetta
2 kananmunaa
loraus oliiviöljyä
suola, pippuri, muskottipähkinä
(halutessasi: juustoa pinnalle tai taikinan sekaan)

Pilko kukkakaali ja keitä kypsäksi. Valuta siivilässä, jäähdytä ja anna valua mahdollisimman kuivaksi. Kumoa jäähtynyt kukkakaali puhtaan keittiöpyyhkeen päälle ja puristele pyyhkeen sisällä niin, että saat mahdollisimman paljon vettä ulos.

Siirrä tässä vaiheessa jo mössööntynyt kaali kulhoon ja lisää muut ainesosat. Lisää mausteita ensin hyvin varovasti, ettei kukkakaalin herkkä maku peity. Sekoita haarukalla tasaiseksi massaksi. Anna "taikinan" tekeytyä huoneenlämmössä n. puoli tuntia (ei välttämätöntä).

Nostele lusikalla keoiksi leivinpaperin päälle ja tasoita n. 1/2 - 1 cm:n paksuisiksi lätyiksi. Lisää halutessasi pinnalle sinihomejuustoa (tai jotain muuta juustoa) ja paista uunissa 225 asteessa n. 15 min. Anna jäähtyä hetki.




Söimme reiskoja grillattujen possupihvien kanssa ja Tahini-kastikkeessa uiskentelevan mini-parsakaalin kanssa. Kastike on Deliciously Ella -kirjasta ja olen siihen ihan hulluna. Se sopii oikeastaan kaikkien kasvisten marinoimiseen, kannattaa kokeilla! Tällä kertaa annoksessa ei ollut pähkinöitä, koska ne olivat loppu, mutta ne kyllä kuuluvat tähän lisukkeeseen ehdottomasti. Jälleen kerran olen ottanut vapauden jalostaa reseptiä ihan pikkuriikkisen... Määrien kanssa ei tarvitse olla orjallisen tarkka - maistele ja lisää esim. öljyä tai hunajaa jos siltä tuntuu. Alkuperäinen ohje löytyy kirjan sivulta 159!

Parsakaalia Tahinikastikkeen kera

500 g parsakaalia

2 rkl tahinia
2 rkl oliiviöljyä
2 tl hunajaa
1/2 mieto punainen chili hienoksi silputtuna
suola, pippuri
200 g cashewpähkinöitä tai pinjansiemeniä

Sekoita tahini, öljy, hunaja ja mausteet tasaiseksi kastikkeeksi. Anna tekeytyä huoneenlämmössä n. puoli tuntia (tämä todella kannattaa, maut syvenevät näin hyvin).

Rouhi pähkinät pienemmiksi ja paahda niitä (tai pinjansiemeniä) paistinpannulla. Varo, etteivät pala! 

Höyrytä parsakaali juuri ja juuri kypsäksi, anna kuivahtaa hetki ja kippaa kastikkeen sekaan vielä lämpimänä. Anna maustua hetken aikaa. Ripottele jäähtyneet pähkinät annoksen pinnalle ja nauti!


 Jos edellisen postauksen lopussa jännitin lauantain peliä, niin tänään sitä vasta jännittääkin! Olen möyrinyt pihalla ja puutarhassa koko päivän ja tällä hetkellä tuntuu siltä, että en millään jaksa valvoa illalla. Eli taitaa olla pienten päiväunien paikka, koska tätä peliä ei tietenkään voi missata. Äskeinen kahvikuppi, päiväunet ja illan jännittäminen tulevat takaamaan sen, että ensi yön unet jäävät todella lyhyiksi... Mutta ei haittaa :)

Emma <3


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun kävit :) Kiitos kun jätät kommenttisi!