maanantai 29. heinäkuuta 2019

LUKKO AUKI JA PALUU ARKEEN

Makoilin aamulla sängyssä ja heräilin pitkään - prosessi, johon saattaa lomalla kulua jopa tunti; hissukseen silmien availua, venyttelyä, miettimistä, ehkä uudelleen torkahtamista ja sitten sama homma taas alusta - ja mietin, että "onpa päässyt kulumaan pitkä aika siitä, kun olen viimeksi kirjoittanut blogiin mitään". Muistin kyllä heti, mistä on kyse, mutta ajattelin, että enhän mä viime kesänäkään paljoakaan kirjoitellut. Kunnes sitten aamukahvin jälkeen kurkkasin blogin puolelle ja huomasin, että viime kesänä (jolloin tunsin olevani laiska) postasin kesä-heinäkuussa sentään 13 kertaa. Huh, miten tässä näin pääsi käymään tänä kesänä?


Olen ollut ihan lukossa koko kesän, niin kirjoittamisen, kuin kaiken muunkin elämän suhteen. Olen kyllä monta kertaa ajatellut kirjoittaa jotain, mutta olen tajunnut heti, että en saisi aikaiseksi muuta kuin jonkinasteista valittamista tai muuten vaan negatiivista tekstiä, joten olen jättänyt kirjoittamatta. Enkä oikein olisi keksinytkään, mistä kirjoittaisin; kesä on ollut suoraan sanoen aika paska! Koitan pitää tämän paska-osion nyt aika lyhyenä, koska en oikeasti halua tulla tänne valittamaan, mutta jonkinlaisen aukikirjoittamisen kaipaan ihan itsekin tässä vaiheessa.

Kesä alkoi kahdella viikon mittaisella visiitillä vanhempieni kesäpaikkaan, mikä laukaisi kesän negatiivisen vireen. Vanhempani ovat ihan mahtavia tyyppejä, mutta jotenkin se saman katon alla oleminen tämän ikäisenä vaan saa pinnan kiristymään ihan äärimmilleen. Ne pikkujutut, tiedättehän... Varsinainen negaatio (normaalin "hermo menee" -fiiliksen sijaan) kuitenkin syntyi heidän huonosta kunnostaan (huoli!) ja siitä tiedosta, että isällä ei ole kaikki hyvin. Tähän liittyviä tutkimuksia odoteltiin vielä tuossa vaiheessa ja kun sitten myöhemmin kesällä paljastui, että kyseessä on syöpä, mahdollisesti jopa kaksi, niin eipä tässä ole fiilikset olleet kauhean hyvät. Taustalla kun on vielä kaiken lisäksi yksi parin vuoden takainen, jo selätetty syöpä, niin olo on ollut myös hieman katkera: miksi taas ja miksi juuri hänelle? En ala avaamaan isäsuhdettani tässä sen enempää, mutta sen verran kerron, että hän on minulle ihan äärettömän tärkeä ihminen ja olen aina ollut isän tyttö. Taas kerran joudun pelkäämään ja tällä kertaa kyse taitaa olla vähän vakavammasta tapauksesta, kuin viimeksi.


No mutta, se siitä. Tämä kaikki siis kuitenkin käynnisti mussa aikamoisen negaation kierteen, josta on ollut kauhean vaikea päästä irti. Jotenkin kaikki on tuntunut tylsältä, ankealta, väärältä jne. On ollut tunne, että en ole tehnyt mitään (vaikka olenkin), en ole saanut aikaiseksi mitään (vaikka olenkin), säät on olleet koko ajan väärät (vaikka eivät ole olleet) jne. Onneksi päästin irti jossain vaiheessa siitä ajatuksesta, että kesä - ja siinä sivussa muka koko elämä - menee jotenkin pieleen lopullisesti ja peruuttamattomasti ja antauduin apean olotilan vietäväksi. Olkoon sitten näin tänä kesänä, ensi vuonna tulee taas kesä ja se on taatusti parempi kuin tämä. Tämän enempää en nyt valita enkä paskoittele (opin tämän sanan tänä kesänä avautuessani yhdelle ystävälle ja rakastan sitä) tämän enempää.














Nyt alkaa vähitellen tuntua siltä, että myös kirjoittamiseen liittyvä lukko alkaa aukeamaan ja on aika palata blogin pariin. Ei siksi, että pitäisi, vaan koska tahdon. Pelko ja negatiiviset ajatukset ovat edelleen taustalla, mutta ensi viikolla alkaa taas rakas arki, joka varsinkin tämän kesän jälkeen tuntuu ihan superhyvältä. Tämä saa mussa aikaan heräämisen tunteen, semmoisen fiiliksen, että elämä voittaa ja olen kohta taas edes jollain lailla sen hallinnassa. Haha, vaikka näin ei taatusti tule käymään, luin just läpi viime vuoden tehosekoitin-postauksen ja sama fiilis tulee olemaan taatusti tänäkin vuonna kahden viikon kuluttua. Mutta mä kuitenkin odotan sitä! Arkea ❤

 

Nyt kun sai tämän kirjoittamisen aloitettua, niin tuntuu siltä, että olisi vaikka mitä aiheita, joihin haluan tarttua kiinni. En kuitenkaan lupaa mitään säännöllistä heti, varsinkaan kun tässä on vielä meidän isot (siis I-SOT synttärijuhlat tulossa elokuussa ja niiden megaorganisointi), plus sitten tietenkin se töiden aloitus... Mutta kunhan nyt kävin täällä moikkaamassa 💓 Pahoittelut samalla kaikille mahtaville blogikavereille ja -ystäville siitä, että en ole käynyt kommentoimassa teidän postauksia kesällä!!

8 kommenttia:

  1. Kiva kuulla sinusta ♥ Ei ole ihme, jos ollut negafiilarit, sillä huoli läheisestä on takuulla musertava.
    Mukavia kesäpäiviä ja kivoja synttärijärkkäilyjä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Maikku! Juu, kyllä toi huoli tuntuu musertavalta, mutta toisaalta on pakko yrittää elää ihan normaalisti, kun ei se huolehtiminen muuta asioita suuntaan tai toiseen. Uskon, että ensi viikolla alkava arki helpottaa tässä, tulee vähän muutakin mietittävää.
      Kivoja kesäpäiviä sulle myös <3

      Poista
  2. mukavaa kun olet takaisin maisemissa <3!

    Se, mikä tässä ikävaiheessa on päässyt yllättämään, on tuo huoli omista vanhemmista. Jotenkin olin kuvitellut että kunhan nuoriso saadaan jaloilleen, alkaa huolettoman villi ja vapaa aikuiselämä. Kissinvillat, nuorison sijaan vanhiso alkaa aiheuttaa enenevässä määrin murehdittavaa.
    Jaksamista siis siihen elämän osa-alueeseen!

    Ja arki! Vaikka lomalla olisi mukavaa, on kyllä mainiota päästä kiinni arkeen. Se pitää ihmisen järjissään (tai ajaa järjiltään...)

    Iloa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva olla takaisin maisemissa <3

      Ihan saman yllätyksen olen minäkin kokenut, vaikka tämän tavallaan tiesikin etukäteen. Silti on yllättänyt, kuinka paljon sitä huolta voi olla ja meillä sentään arki sujuu vielä ihan suht hyvin! On jotenkin semmoinen "epistä" -olo! Mutta kuten tossa yllä Maikulle vastasinkin, niin ei auta muuta, kuin koittaa elää normaalia arkea, kun ei se huolehtiminen muuta asioita suuntaan tai toiseen.

      Niin se arki <3 Ihanaa, tuskin maltan odottaa (haha, kunnes sitten taas jo parin viikon kuluttua hajoilen siitä...?), että rytmi palautuu normaaliksi ja työt alkavat. Aloittelen jo tällä viikolla istuen koneen äärellä ja suunnittelen kursseja ja kalenteria.

      Iloa sulle myös <3

      Poista
  3. Täällä heräillään ihan samalla tavalla ja huomaan pään olevan kirkkaampi koko päivän, jos saan herätä kiireettä.

    En yhtään ihmettele, että fiilikset siellä ovat mitä ovat ja niitä ikäviä tunteita saa ja pitääkin jakaa. Elämä ei ole yhtä auvoa, vaan ajattelen, että surut ovat osiltain tarkoitetttuja ymmärtämään niitä onnen hetkiä.

    Kun tulee noin kova huoli ja vakava sairaus rakkaalla ihmisellä, se vaikuttaa kaikkeen, vaihtaa koko elämän suunnan, yhtäkkiä varjo seuraa perässä. <3 Joten voimia Emma ihana sinulle tähän kaikkeen. Kivaa kuitenkin, että olet taas täällä.

    <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tiia kauniista sanoistasi <3 Hienosti sanottu toi, että elämän suunta vaihtuu ja varjo seuraa perässä. Niinhän se on, mutta toisaalta yritän muistaa ajatella (kuten sinäkin sanoit), että elämään kuuluu myös surua. Kyllä tämä tästä, mulla on onneksi ihanat läheiset, joiden kanssa voin puhua ja itkeäkin silloin, kun siltä tuntuu.

      Mahtavaa elokuista kohta alkavaa viikonloppua sulle Tiia <3 <3 <3

      Poista
  4. Kiva kun kirjoittelit taas tänne :) Huoli läheisistä on jotain ihan kamalaa, joten ymmärrän ne p-fiilikset ja kirjoittamattomuuden.

    Just eilen puuskahdin, että kunpa vois olla taas lapsi - silloin ei tiennyt mitään näistä aikuisuuden pulmallisuuksista ja loputtomista huolehaiheista ja stressistä... (Mutta toisaalta aikuisuudessa on esim. se hyvä puoli, että karkkipäivä voi olla vaikka joka päivä :D )

    Tsemppiä ja iloa arjen alkuun! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ups, en huomannut, että olit käynyt kommentoimassa, sori :)

      Joo, välillä kyllä lapsena oleminen olisi aika ihanaa. Mutta sit kyllä olis just toi, että joku muu päättäis sun puolesta aina, eikä saisi itse määrätä mitään :D Että ehkä sit kuitenkin mieluummin näin!

      Kiitos Tuula, samoin sulle tsemppiä päiviin ja ihanaa viikonloppua <3

      Poista

Kiva kun kävit :) Kiitos kun jätät kommenttisi!