perjantai 6. tammikuuta 2017

SUOLAISET MUFFINSSIT JA SOSEKEITTO

Hrrrr, nyt on kyllä vähän turhan kylmä!! Ja kuulemma nyt ihan parin päivän sisällä lämpötilan pitäisi kivuta taas plussan puolelle. En ole kauhean innoissani talvesta koskaan, mutta tämä edestakaisin veivaaminen on kaikista ärsyttävintä. Murrr...

Syväjään innoittamana päätin eilen siivota pakastimen, ajattelin, että on ihan sama vietänkö päivällä aikaa ulkona vai pää pakastimessa. Hanskat kädessä ja fleecetakki päällä kolusin kaapin läpi ja - häpeäkseni myönnän - heivasin ihan suoraan roskikseen kaikenlaista epämääräistä. Olen maailman surkein pakastimen käyttäjä, tunnustan! Säilön sinne jämiä ruuista, jotka eivät ole olleet erityisen maistuvia, ikään kuin pahan päivän varalle. Merkkaan pakasterasiat houkuttelevasti "linssikastike, ei erityisen hyvää", "sosekeitto, ei maistu miltään" tai "pastakastike, pahaa". Just, näitä sitten ihan varmasti tekeekin mieli syödä myöhemmin, oli paha päivä tai ei! Kaikki läks! Kuten myös joskus ennen Jeesusta avatut pakastevihannespussit, joissa on jäljellä neljä maissia. Siis maissinjyvää. Jauhelihapaketti, jonka sisältö näytti siltä, että se on peräisin suoraan ruumishuoneelta. Avattu kalapuikkopaketti, jossa on jäljellä yksi kalapuikko. Vajaa foliovuoka porkkanalaatikkoa vuodelta 2011 - tätä ihmettelen eniten, me ei edes asuttu tässä talossa silloin! Olen siis roudannut sen mukana edellisestä kämpästä. Voi hyvää päivää!

Toisaalta tein myös ihan mahtavia löytöjä: herkkutatteja monta rasiallista (saatu isältä), marjoja koko kevääksi ja jumpassa käyttämäni vesipullon jäähdytinosan. Järjestin pakkasen sisällön niin, että marjat, leivät, ruokajämät sun muut ovat omissa laatikoissaan ja tein listan siitä, mitä syötävää pakkasesta vielä löytyy. Tein myös pyhän lupauksen siitä, että pakastimeeni ei päädy enää ikinä mitään syömäkelvotonta tai järjettömiä pussin pohjia! Tuntui ihan kamalalta heittää pois sellainen määrä ruokaa.

Tarkoitukseni oli tehdä Marian ohjeen mukaan sitruunaista kanacouscoussalaattia, mutta päätin siirtää sen loppiaiselle ja käyttää edes jotain helvetillisen pakastimeni sisällöstä. Kaksi rasiallista kurpitsasosetta muuttui sosekeitoksi, joka oli... noh, niin kuin sosekeitot mun mielestä yleensä aina, aika mitätöntä. Ihanaahan tuommoinen kuuma keitto on pakkasella, mutta ei se juurikaan pidä nälkää ja on usein muutenkin aika vaisua.

Mutta se, mikä oli herkkua, olivat nämä suolaiset muffinssit! Alkuperäinen ohje löytyy ah niin ihanasta Liemessä-blogista, minä tietenkin vähän tuttuun tapaani tuunailin niitä. Näitä jäi ylikin perjantaiaamuksi: pikainen lämmitys uunissa ja ihan älyttömän ihana vapaapäivän aamupala oli valmis!



Suolaiset muffinssit (14 - 16 kpl)

5 dl jauhoja
(esim. 3 vehnä + 2 graham)
3 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
2 munaa
2 dl maustamatonta jugurttia (koska kermaviiliä ei ollut)
1 dl kauramaitoa (tavallinenkin varmasti passaa)
1 dl ruokaöljyä
2 tl kuivattua rosmariinia
1 tl kuivattua salviaa

aurinkokuivattuja tomaatteja silputtuna
Brie-juustoa
siemeniä

Lämmitä uuni 200 asteeseen. Siivilöi jauhot, leivinjauhe ja suola kulhoon. Vatkaa munat, jugurtti, maito, öljy ja mausteet. Sekoita jauhoseokseen.
 
Kääntele tomaattisilppu taikinan joukkoon. Lusikoi taikina muffinsivuokiin. Tuikkaa jokaiseen muffinssiin pala Brietä. 

Ripottele pinnalle siemenet ja paista uunissa n.15-20 minuuttia.




En ole muuten koskaan tehnyt yhtäkään muffinssiohjetta niin, että saisin tulokseksi saman määrän muffinsseja kuin alkuperäisessä ohjeessa. Näitäkin tulee alkuperäisen ohjeen mukaan 10 - 12 kpl. Aikaisemmista vahingoista viisastuneena varaan aina vuokia valmiiksi tarpeeksi, jottei kesken niiden täyttämisen (mikä on aina enemmän tai vähemmän sottaista touhua) tarvitse ruveta kaivamaan laatikosta lisää.


Levollista loppiaista ja viikonloppua kaikille <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun kävit :) Kiitos kun jätät kommenttisi!