lauantai 26. tammikuuta 2019

JUO SATEENKAARI

Olen harrastanut erilaisten smoothieiden tekemistä lähes päivittäin melkein kuuden vuoden ajan. Söin kyllä ennen tätäkin aika paljon hedelmiä, mutta marjoja oikeastaan vain kesäisin. Meillä oli itse asiassa lapsuuden kodissa aina jälkiruokana joku hedelmä, vain juhlapäivinä syötiin ihan "oikeaa" jälkkäriä. Muistan olleeni ihan kauhuissani kotitaloustunneilla, kun siellä tehtiin aina arkiruuankin kanssa jälkkäri, joka oli yleensä joku kiisseli. Uuh, mulla menee kylmät väreet kaikista kiisseleistä, enkä voinut mitenkään tajuta, että miksi keskiviikkoiltana pitäisi syödä ruuan jälkeen jotain muuta, kuin hedelmää! Kiitos vaan vanhemmille, aika monta terveellistä ruokailutapaa olen kyllä heiltä oppinut (toki kyllä myös niitä epäterveellisiäkin...).


Eka tehosekoittimeni oli joku parin kympin mylly, joka oli ihan ok. Sillä sai sulatetut marjat ja nesteen ihan hyvin sekaisin, mutta jos joukkoon laittoi mitään kovempaa, kone hyytyi ihan täysin. Huomattuani smoothieiden hyvää tekevän vaikutuksen ja muutenkin tykästyttyäni niihin, hankin astetta kalliimman ja tehokkaamman laitteen. Sillä pärjäsin tosi hyvin monta vuotta, mutta edelleen kaipasin tehoja; vihersmoothiet olivat melkoista ruohosilppua, eikä kovia hedelmiä saanut jauhettua kunnolla. Haaveilin joka aamu Vitamix-blenderistä, mutta vaikka olen valmis satsaamaan laatuun, on 650€ tai yli sen verran rapsakka hinta, että en ainakaan vielä ole raaskinut. Mies väitti ostavansa mulle semmoisen, jos oikein kovasti haluan ja varmaan ostaisikin, mutta en ole antanut. Joku roti sentään pitää olla! Pari viikkoa sitten ostin kuitenkin itselleni myöhäisen joululahjan: Wilfan PowerFuel -tehosekoittimen ja olen siihen ihan rakastunut. En oikein ymmärrä, miten joku Vitamix voisi olla vielä tätä parempi laite ja vaikka olisikin, pärjään kyllä ihan hyvin näinkin!

Vihersmoothiesta tulee nyt sileitä kuin vauvan iho, kovatkin hedelmät ja kasvikset saa jauhettua ja jotenkin kaikki maistuu ihan hirveän paljon paremmalta tämän uuden blenderin myötä. En tiedä onko se vaan kuvittelua, johtuu ehkä myös siitä, että olen rohkeasti nyt kokeillut uusia yhdistelmiä. Mutta varsinkin noi vihreät juomat ovat olleet ihan superherkullisia ja jopa lapsi on tykännyt niistä. Ja se on sentään jo aika paljon se!


Yhdellä Kaisa Jaakkolan nettivalmennuskurssilla oli ihana viikkotehtävä otsikolla "Syö sateenkaari". Vaikka itse pilkonkin jokaisen aterian yhteyteen jotain salaattiaineksia, niin ei tuo sateenkaari kuitenkaan aina päivittäin toteudu. Mutta sateenkaaren juominen on ihan superhelppoa ja kun makukin on herkullinen, niin uskon jokaisen pääsevän siihen puoleen kiloon päivässä helposti. Monelle toi 500 g tuntuu ihan ylitsepääsemättömältä määrältä ajatuksen tasolla, mutta jos tuon äskeisen linkin takaa käy katsomassa kuvina, kuinka loppujen lopuksi pieni määrä se on, niin ehkä se "kammo" vähän hälvenee. Ja tärkeää tietenkin on muistaa, että se puoli kiloa voi koostua juuri niistä kasviksista, mistä tykkää eli sitä "pakollista" parsakaalia ei ole pakko syödä, jos ei siitä tykkää. Paitsi jos sen jauhaa hyvällä blenderillä vihersmoothien sekaan, niin ei tee kuulkaa tiukkaakaan. Täytyy nyt vielä vähän täsmentää, että joku aika sittenhän tuli uusi suositus, että toi 500 g pitäisi olla 800 g, mutta lähde nyt hyvä ihminen liikkeelle tuosta puolesta kilosta ensin ja tähtää vasta sitten suurempiin määriin!

Päätin itse asiassa ottaa myös erilaiset mehut taas tavaksi. Mulla on niinikään Wilfan mehupuristin, jonka käyttö jostain syystä jäi jossain vaiheessa. Juuri äsken pyyhin siitä pölyt ja mietin, että teen huomenna aamulla ison kannullisen porkkana-appelsiini-omena-kiwi -mehua.


Jos muuten ihmettelet, että miksi kirjoitan ja postaan smoothie-juttuja lauantai-iltana, niin syynä on kuulkaa ihan vaan tylsistyminen 😂 Mies joutuu olemaan töissä koko viikonlopun (yöt siis myös) pari kertaa vuodessa ja tämä on niistä nyt se toinen viikonloppu. Vietin lapsen kanssa superkivan yhteisen päivän shoppaillen urheiluvaatteita molemmille, minkä jälkeen käytiin leffassa ja syömässä, mutta kun tultiin kotiin, hän linnoittautui omaan huoneeseensa ja minä jäin miettimään, että mitäs sitten. Telkkari ei leffan jälkeen hotsita ja kirjakaan ei tuntunut jostain syystä hyvältä vaihtoehdolta, joten päätin ruveta leikkimään ruualla, kuten kuvista näkyy. Olipa kivaa, vaikka en edelleenkään mikään superstailaaja keittiössä olekaan.

Ostin myös elämäni ensimmäisen luonnonkosmetiikkakasvovoiteen, joka lupaa tehdä ihmeitä ikääntyvälle ja väsyneelle iholle. Tuskin maltan odottaa huomista aamua, kun peilistä katsoo nuori ja pirteä minä pitkästä aikaa. Hah! Mutta juu, vähän on ollut väsymystä havaittavissa peilikuvassa - ei niinkään nukkumisen puutteesta johtuvaa väsymystä, vaan ihan siitä kovaa vauhtia lähestyvästä puolen vuosisadan merkkipaalusta johtuvaa rupsahtamista. Mulla on aina ollut tosi hyvä iho (kiitos äiti niistä geeneistä!), mutta nyt olen alkanut kiinnittää huomioita siihen, että kyllä toi ikä väkisinkin näkyy ihossa. Olen kyllä aina käyttänyt hyviä ihonhoitotuotteita, mutta päätin nyt antaa mahdollisuuden luonnonkosmetiikalle. Saas nähdä, huomaanko mitään eroa!

Kuva täältä

Ihan pakko laittaa lauantai-illan kunniaksi tähän loppuun tämmöinen behind the scenes -kuva! 
En voinut vastustaa kiusausta 😄


Toivottavasti teillä sujuu viikonloppu mukavasti 💗
Olisi kiva kuulla, teettekö te smoothieita tai (viher)mehuja itse? 
Onko jotain superherkkuja reseptejä, joita haluaisitte jakaa?

8 kommenttia:

  1. Vautsi vau, miten ihanan värikkäitä ja kivoja kuvia!! Annan niistä täyden kympin <3.

    Ja pakko nyt tunnustaa, että mietin tota viimeistä kuvaa katsoessani, että olenkohan ihan totaalisen tyhmä, kun en huomaa mitään kummallista, vai unohtuiko sulta sitten kuitenkin se "behind the scenes"-kuva kokonaan :D. Niin hyvin solahti toi terveellinen punaviini kaiken muun värikkään sekaan :D.

    Mulla ei oo nyt mitään spesiaaleja reseptejä jaettavaksi valitettavasti, mutta itse tarvisin nyt jonkun potkun persauksiin, että jaksaisin pilkkoa aineksia valmiiksi, että tulis tehtyä varsinkin noita vihreitä. Laiskottaa sillä saralla ja oon syönyt marjat marjoina ja hedelmät hedelminä, mutta se on totta, että ei niitä saa syömällä yhtä paljon kuin juomalla.

    Meillä oli kotona aina köyhät eväät, ja kiisseli oli meillä ihan ruoka (sellainen oikein happaman makuinen mustista viinimarjoista tehty), eikä jälkkäri, jollaisia meillä ei ollut koskaan. Suurinta herkkua oli samettivelli (ei mitään hajua, mistä se oli tehty, varmaan jostain jauhoista ja sokerista) ja makaronivelli, mutta sitä saatiin tosi harvoin. Puuroa sitäkin useammin elikkäs joka päivä, parhaina kaksi :). Että ei ole kyllä mun tapauksessa kotoa periytynyt nykyiset herkkuruuat. Onneksi saa aikuisena itse valita :).

    Leppoisaa sunnuntai-iltaa ja pirtsakkaa alkavaa pakkasviikkoa Emma <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, mun piti itsekin tarkistaa viimeinen kuva pari kertaa, että onko siinä mitään poikkeavaa! Great minds think alike, vai miten se nyt menikään :D

      Mulle on tullut niin rutiiniksi pilkkoa smoothieainekset valmiiksi jo illalla aamua varten, että en edes mieti sitä enää. Ja nyt ton uuden ihanan laitteen myötä olen innostunut tekemään myös iltapäiväjuoman (yleensä se vihreä) kotiin tullessani. Toivon, että siitäkin tulee rutiini, eikä jää vain "alun huumaksi"!

      Mutta hei, jos syöt marjoja ja hedelmiä (niinkuin olen ymmärtänyt, että teet paljon), niin varmasti tulee sateenkaarta ihan riittämiin! Vihreitä tulee sitten viimeistään kesällä taas enemmän.

      Ihanaa alkavaa viikkoa Annukka <3 Koitetaan selviytyä näistä pakkasista (omalla kohdallani toi tarkoittaa lähinnä autojuttuja). Upeita päiviä ja ulkoilusäitä on kyllä ollut!

      Poista
  2. Nyt kyllä suu oikein janoaakin tälläisiä drinksuja. <3 Hei ja tuo Evolve on fantastinen brändi, toivottavasti tykkäät. <3

    Ihanaa uutta viikkoa Emma. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla myös kosmetiikka-asiantuntijalta, että Evolven ostaminen kannatti! Tykkään kyllä tosi paljon (haha, vaikken vielä olekaan maagisesti nuorentunut sitä käyttäessäni...)!

      Ihanaa viikkoa sinne myös Tiia <3

      Poista
  3. Ihana toi behind the scenes :D Mutta kesti mullakin hetken tajuta. Toisaalta onhan viinikin vähän niinkuin mehustettua hedelmää, eikö?

    Täällä kans smoothiet kovassa huudossa, kuten tiedätkin. Se on niin helppoa ja hyvää. Jos kaiken ruuan voisi vaan surauttaa blenderissä, niin vähänkö olisi ihanaa :D Lidlin blenderiin oon tosi tyytyväinen. Vihreät (pinaatit yms.) ei mene ihan vauvanpepun sileäksi, mutta muuten se on tosi ihana. Surauttaa jäiset mansikatkin tuosta vaan ja tilavuudeltaan se on riittävän iso, jotta saa kerralla koko perheelle smoothiet.

    Ihanaa uutta viikkoa! Muistetaan ne kasvikset ja mehut (="mehut"?) tälläkin viikolla <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä, että olet omaan blenderiin tyytyväinen! Ei kaikesta tosiaan tarvitse tulla ihan supersileää. Ja toi iso koko on muuten tosi tärkeä juttu, meillä smoothien juo kolme tyyppiä aamuisin ja sitten tykkään vielä siitä, että mulle jää päivän välipalaksikin yksi annos.

      Heh, hauskaa, että behind the scenes meni läpi noin hyvin :D Mä kyllä taidan tällä viikolla jättää "mehut" välistä, kun sitten seuraavana viikonloppuna on tiedoissa aika "mehuinen" menoilta ystäväpariskunnan kanssa. No, saapa nähdä, saatan olla perjantaina jo ihan toista mieltä tästä supersuunnitelmasta :D

      Ihanaa alkanutta viikkoa sinne myös Tuula <3

      Poista
  4. mä olen aivan valtavan ennakkoluuloinen smoothieiden suhteen. Samoin mehujen.
    Mietin ja suunnittelen kaikenlaisia smoothieita aina tämän tästä, mutta en ole kyennyt edes testaamaan kunnolla...Yksi maku kerrallaan, sanoo yliherkkä mieleni!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kääk, sut pitää kyllä saada smoothieiden pariin! Mitä jos testaisit ensin jotain simppeliä reseptiä Jungle Juice Barissa (katsoin, että niitä on useita siellä Turunkin suunnalla)? Tai eihän sun tietenkään ole pakko, mutta mä ihan järkytyin, että jäät osattomaksi kaikista ihanista mauista...

      Mahtavaa viikkoa Marika <3

      Poista

Kiva kun kävit :) Kiitos kun jätät kommenttisi!