tiistai 24. syyskuuta 2019

HELPPO TONNIKALAPASTA UUNISSA

Tällä kertaa arkeen sopiva, superhelppo ja tosi hyvän makuinen tonnikalapasta uunissa. Jostain syystä tonnikalan käyttö aina pääsee unohtumaan, vaikka siitä saakin helposti ja edullisesti hyvää ruokaa. Mulla on usein tonnikalaa lounaseväänä, mutta harvemmin muistan sitä käyttää ruuanlaitossa. Tämä resepti menee ainakin meillä jatkoon niin makunsa, kuin helppoutensakin puolesta. Alkuperäinen ohje löytyy täältä, itse muokkasin ja "jatkojalostin" ohjetta pikkaisen.


Tonnikalapasta uunissa

1 sipuli
2-3 valkosipulinkynttä
2 prk tonnikalaa (muistathan käyttää vain MSC-sertifioitua tonnaria)
1 tlk (500 g) paseerattua tomaattia
300 g fusilli-pastaa
2 dl Valion kolme juusto -kermaa (tai joku muu maku tai maustamaton)
suola, mustapippuri, sokeri
pizzamaustetta (tai pelkkää oreganoa)
1 mozzarellapallo
pari kourallista juustoraastetta (punaleima Emmental sopii mun mielestä parhaiten)

Kuori sipulit ja kuullota niitä hetki öljyssä. Lisää valutetut tonnikalat ja tomaatti. Huuhdo tomaattipurkki vedellä ja lisää myös se pannulle. Lisää mausteet (muista ripaus sokeria tomaatin hapokkuutta loiventamaan) ja anna porista miedolla lämmöllä 15-30 minuuttia.

Kaada keittämättömät pastat uunivuokaan ja valuta kastike niiden päälle. Lisää kerma ja lopuksi juustot pinnalle.

Kypsennä 175 asteessa n. 45 minuuttia. Anna vetäytyä noin 10 minuuttia.

En ole noita valmiiksi maustettuja kermoja koskaan käyttänyt (suhtaudun kaikkeen valmiiksi maustettuun hyvin epäluuloisesti...), mutta ainakin tähän ruokaan tuo juustolla maustettu kerma sopi hyvin. Vähän siitä tulee semmoista "teollista makua", mutta se nyt saattaa olla ihan mun omaa kuvittelua (tai kranttuilua).


Luksusversion tästä saisi lisäämällä kastikkeen joukkoon sieniä; tuoreet herkkusienetkin varmasti sopisivat, mutta nyt kanttarelliaikana niitä kannattaa kokeilla. Kuivattu herkkutatti tekisi kastikkeesta ihan super-luksusversion, sitä meinaan kokeilla ensi kerralla.

Kivaa viikon jatkoa kaikille

4 kommenttia:

  1. Mä printtasin tämän ja laitan joskus lähiaikoina kokeiluun. Oon muuten samanlainen kranttu valmiiksi maustettujen kermojen yms. suhteen. En esim. voi sietää valmiiksi marinoituja kanoja/lihoja, vaan maustan aina itse. Sama kaikkien rahkojen, kermojen sun muiden kanssa. Jostain syystä koen ne ihan "epäruuaksi" ja teolliseksi hapatukseksi.

    Mutta siis kiitos vinkistä! Arkiruokavinkkiviitoset on aina tervetulleita :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla ihan sama, ei koskaan (siis KOSKAAN), mitään valmiiksi marinoituja lihoja, ne on niiiiiiin yök. Mutta tämä kerma oli kyllä yllätys, veikkaan sen pienen teollisen makuvivahteen olleen ihan mun kuvittelua ja ainakaan seuraavana päivänä sitä ei tuntunut enää ollenkaan. Kannattaa siis antaa mahdollisuus :)

      Toivottavasti maistuu tämä, kerro sit, miten meni. Kivaa viikonlopun odottelua Tuulaseni ❤

      Poista

Kiva kun kävit :) Kiitos kun jätät kommenttisi!