torstai 30. marraskuuta 2017

YKSIN KOTONA

Ai että mä rakastan niitä koeviikon päiviä, kun ei ole koetta ja saan olla kotona yksin. Vaikka kalenterissa silloin lukeekin "kokeiden korjausta" (inhokki-homma!!!!), niin silti nautin siitä rauhallisuudesta ja hiljaisuudesta, joka kotona päivällä vallitsee. Koska työni on jatkuvaa ihmisten kanssa olemista ja iltaisin kotoa löytyy lapsi ja mies, jotka ovat kovia höpöttämään (öööh, itsehän en siis kotona puhu mitään... 😆), niin hiljaisuus on mulle aika harvinaista herkkua. Plus tietenkin se, että saa olla verkkarit jalassa, ilman meikkiä, eikä tukkaakaan tarvitse laittaa. Ja saa tehdä lounaan oman hellan ääressä, sekin on ihanaa.

Tällä viikolla kotipäivää viettäessäni innostuin linkoamaan mehuja ja tekemään vihersmoothien pitkästä aikaa. Tykkään molemmista tosi paljon ja pidän mehustinta esillä muistaakseni sen säännöllisemmin, mutta silti mehuja tulee tehtyä aika harvoin. Suurin syy on varmaan hommaan menevä aika (ja vaiva)! Ainesten kuoriminen, pilkkominen, ensimmäisen päälle roiskuneen mehusatsin siivoaminen ja paidan vaihtaminen (koska laite "potkaisee" kovasti käynnistyessään, mitä en koskaan muista), loppuun mehustaminen, laitteen purkaminen ja peseminen (mihin menee muuten ihan sairaasti vettä!), tehosekoittimen puhdistaminen ja lopuksi vielä ympäriinsä roiskuneen mehun ja hedelmä/kasvislihan puhdistaminen tasoilta (ja lattialta ja joskus seiniltä)... Hitto, mä teen meidän iltaruuan nopeammin, kuin mehustan itselleni lasillisen juotavaa!! En tajua, miten jotkut ihmiset ehtivät ja saavat aikaiseksi mehustaa joka aamu (mikä olisi kyllä ihanaa...)!!


Tässä kuitenkin pari toimivaa ja hyvää makuyhdistelmää niiden hetkien varalta, kun hommaan jaksaa tarttua. Molemmista tulee reilu annos, hedelmämehun ehkä voi jakaa jonkun kanssa, jos raaskii. Molemmat kannattaa muuten jäähdyttää jääkapissa ennen nauttimista, koska ainekset lämpenevät pyöriessään laitteissa (tai voit lisätä joukkoon pari jääkuutiota).

Aurinkoinen hedelmämehu

6 mandariinia
1 mango
2 porkkanaa

Mehusta ja nauti!

Ei-nurmikolta-maistuva vihersmoothie

2 sellerinvartta
1 parsakaalin varsi
1/2 kurkku
1/2 sitruuna
kourallinen pinaattia
1/2 iso avocado

Mehusta ensin selleri, parsakaali, kurkku ja sitruuna.
Pilko avocado tehosekoittimeen, lisää pinaatti ja vihermehu. 
Hurauta sileäksi! 

Lounas oli "komposti-munakas" kuten yleensäkin kotipäivinä. "Komposti" siis siksi, että pannulle kipataan jääkaapista kaikki jämät ja/tai jo vähän nahistuneet kasvikset, päälle pari munaa ja mahdollisesti vähän juustoraastetta, jos sellaista sattuu löytymään. Tällä kertaa kahden munan munakkaan joukkoon pääsi pari falafel-pyörykkää pilkottuna, yksi tomaatti ja ripaus juustoa. Oli vähän outo yhdistelmä, enkä itse asiassa edes ole kova munakasfani, mutta kun se on niin helppo ja kätevä lounasruoka! Tuo määrä oli myös muuten aivan liian iso tai sitten mulla ei vaan tällä kertaa ollut riittävän nälkä.


Mikä on vähän ihme, koska olin ennen lounasta hikoillut tunnin verran erilaisia juhlavaatteita sovittaen... Ihan vaan tämmöinen snadi vinkki tähän loppuun: koska ihmisellä on Suomi100-vuotta juhlat (tai parit) vain keskimäärin kerran elämässään, niin juhlavaatteet kannattaa miettiä valmiiksi ajoissa. Ja sitten vielä vinkki kakkonen: pelkkä miettiminen ei riitä, koska joskus saattaa käydä niin, että kaksi vuotta sitten ostettu ihana mekko on muuttanut kokoaan vaatekaapissa roikkuessaan. Ööh, arvatkaa siis kuka lähtee hikoilemaan vaatekaupoille ensi viikonloppuna...??

Onko sulla ensi viikolla isoja juhlia tiedossa? Tiedätkö jo, mitä laitat päälle?

Kivaa marraskuun loppua kaikille 💗

6 kommenttia:

  1. Ai että. Mää niin kanssa nautin, jos joskus sattuu arkivapaa kohdalle (huomenna olis toiveissa). On jotenkin niin eri asia kuin viikonloppu, jolloin kaikki muutkin (mun tapauksessa ukkeli, koska muita ei enää kotona ole) on vapaalla. Mutta silloin kun saa olla ihan yksin ja tehdä mitä huvittaa tai olla tekemättä, jos ei huvita, niin se on kyllä ihan parasta.

    Ja kiitos tosta mehulingon vaivalloisuusmuistutuksesta :). Melkein taas harkitsin sellaisen ostoa, mutta tiedän jo ennakkoon, että mun ei kärsivällisyys riitä siihen osien irrotteluun ja putsaamiseen. Ja kun pyrkimys on ollut paremminkin vähentää tavaraa keittiön tasoilta, niin en haluaisi siihen yhtään tilasyöppöä lisää. Mutta niitä tuoreita mehuja kyllä mieluusti nauttisin, joten taitaa olla pattitilanne :).

    Mun lemmparivihersmoothie on: Kourallinen baby-pinaattia, kourallinen tuoretta minttua (mulla on niitä itsekasvatettuja pakkasessa kouran kokoisissa valmiissa annospusseissa), puolikas vihreä omena, teelusikallinen viherjauhetta, desi pakastemangoa, 1,5 dl luomuomenamehua (laitan itse vähemmän) ja desi vettä (laitan itse enemmän). Raikasta, eikä yhtään ruohoisaa.

    Ja vastauksena kysymykseen: Ei ole tiedossa juhlia, mikä on mun tapauksessa oikeastaan ihan hyvä juurikin noista vaatetuskailusyistä. Saa katsoa linnan juhlia sohvannurkassa kotiverkkarit jalassa. Ellen sitten hommaa juhlaverkkareita :)

    Iloista viikendiä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä kyllä kuitenkin, kaikesta tosta vaivasta huolimatta, suosittelen sen mehulingon ostamista! Ne itse tehdyt mehut on niin taivaallisia, että kyllä ton härdellin mielellään käy välillä läpi. Arkiaamujen mehustajaksi musta ei ikinä olisi, mutta olen miettinyt (tämä on sillä mun surullisen kuuluisalla "101 asiaa, jotka haluaisin tehdä" :D), että viikonloppuaamuisin pitäisi säännöllisesti ruveta mehustamaan. Niin että nyt vaan raivaat sieltä tasolta tilaa ja pyydät joulupukilta mehulingon!

      Kiitos vihersmoothieohjeesta, laitan heti ensi kerralla kokeiluun. Onko sulla joku super-tehosekoitin, kun saat omenan "smuutiutumaan"? Vai eikä sua vaan haittaa, että jää vähän rakeiseksi?

      Joo huoh, onnekas olet, ettei tarvitse vaatehärdelliä miettiä. Vaikka kiva kyllä juhliin mennä, me käydään missään pippaloissa niin harvoin. Nyt niitä vaan sattuu niin monta kahden viikon sisään, että oikein hengästyttää (kuten mun lompakkoakin varmaan viikonloppuna...). Mutta itsenäisyyspäivänä ei olla menossa mihinkään, sen olen rauhoittanut ihan kotona olemiseen. Lapsuudesta alkanutta perinnettä en halua rikkoa; Linnan juhlat katsotaan kotona, sohvalla löhöten hyvän ruuan jälkeen ja suklaata syöden :) Mutta hei kiitos, toi olikin hyvä vinkki, josko hankkisi juhlaverkkarit, sen verran spesiaalipäivä kuitenkin tiedossa!

      Iloista viikendiä sulle myös <3 Kiva kun kävit kommentoimassa!

      Poista
    2. Ei oo supersekoitinta :) Tai voihan se ollakin, kun murskaa jäitäkin, mutta valkkasin kyllä ihan sillä perusteella, että oli edullinen, mutta samalla testivoittaja. Tai siis pitäis kai sanoa, että oli testivoittaja, mutta samalla edullinen :). Wilfan 1200W. Hyvä, mutta äänekäs peli, joten kai maar siihen vois tosiaan viereen ostaa sen lingonkin pauhaamaan :D

      Poista
    3. Täytyypä itsekin kokeilla laittaa omenaa smoothieen! Mä olen jotenkin ajatellut, että se (ja muut yhtä kovat) vaatisi jonkun huippumasinan. Mullakin on suht edullinen (Kenwood) ja on kyllä oikein hyvä laite ollut. Nyt tosin vähän merkkejä, että saattaa pian sanoa sopimuksen irti...

      Poista
  2. Jokainen tarvitsee sitä omaa rauhaa, siksipä arkivapaa on taatusti ihana juttu. <3 Kunhan sitä ei käytä pelkkään siivoamiseen. Mehukone pitää ottaa käyttöön, lupaan että ensiviikolla.

    Mukavaa joulukuun ensimmäistä <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä olen tehnyt itselleni ihan ehdottoman säännön, että en koskaan siivoa, jos olen itsekseni kotona :) Jee, mehukoneet käyttöön ja mehuilla energiaa ja virtaa talven pimeyteen!

      Kivaa viikonloppua Tiia <3

      Poista

Kiva kun kävit :) Kiitos kun jätät kommenttisi!