torstai 31. toukokuuta 2018

PARASTA LAUTASELLA JUST NYT

Yksi ihanimmista hedelmistä on nektariini, joita nyt taas löytyy kaupoista. Viimeisimmässä Maku-lehdessä oli kivoja leivontaohjeita, mutta en tiedä raaskinko - jotenkin nektariinit ovat parhaimmillaan ihan semmoisenaan. Tämän hetken ihan ehdoton aamupalaherkkuni on Valion kreikkalainen jugurtti myslillä, banaanilla ja nektariineilla ❤ Jos olen repsahtanut mansikoihin ja/tai mustikoihin, kuten just pari päivää sitten, myös ne pääsevät mukaan aamupalalle. Tuossa alla olevassa kuvassa ei tosin ole jugurttia, koska se oli päässyt loppumaan :) Paras eväs uimarannalle on valmiiksi kippoon paloitellut ja jääkaapissa jäähdytetyt nektariini- ja vesimelonipalat, suosittelen, jos et ole vielä kokeillut! Ja tällaisen evään meinaankin ottaa sunnuntaina mukaan, kun korkataan maauimalakausi perheen kanssa.

Niin ja kirsikat tietenkin, odotan niitä lähes yhtä suurella innolla kuin nektariinejakin. Niitä en nyt ehtinyt edes kuvaamaan, kun vuoden ensimmäinen litra sujahti parempiin suihin.


Parsakausi jatkuu ja vaikka aikaisemmin olen kirjoittanut, etten mene ihan sekaisin parsasta, niin tähän on nyt tänä vuonna tullut muutos. Tekisi mieli syödä sitä joka päivä ja nimenomaan vihreää parsaa. Melkeinpä parasta parsa on mun mielestä uunissa paahdettuna (225 astetta, n. 10 minuuttia) ja mausteena vain loraus oliiviöljyä, suolaa ja pippuria. Kun nyt saataisi tuo meidän uusi grilli kasattua, niin parsa pääsee pujahtamaan siihen varmaan jo heti ensimmäisellä käyttökerralla. Mitenköhän valkoinen parsa suhtautuu grillaamiseen? Onko kellään kokemusta siitä?


Retiisit, ihanan kirpsakat retiisit kuuluvat kesällä lautaselle. Saahan niitä talvellakin, mutta ovat silloin yleensä puisevia ja mietoja (ja älyttömän kalliita), joten yleensä jätän ne ostamatta. Nyt oman maan satoa odotellessa täytyy vielä tyytyä hollantilaisiin tuontiretiiseihin, jotka nekin ovat ihan hyviä, mutta kyllä se omasta kasvimaasta napattu punainen pallukka vaan on yksi kesän parhaista herkuista!

Jostain syystä nämä Snapseedillä muokatut kuvat näkyvät täällä blogissa epätarkkoina,  mutta jos kuvan klikkaa auki, tarkkuuskin paranee!

No raparperi tietenkin! Lapsuuden ehdottomia kesäherkkuja oli isoäidin tekemä raparperikiisseli, mutta jostain syystä kiisselit eivät mua näin aikuisiällä kiinnosta. Itse käytän raparperia piirakassa ja teen siitä myös välillä juomaa. Omat raparperini ovat tällä hetkellä vähän kiukkuisia mulle, koska en ole antanut niille vettä tarpeeksi. Molemmat "puskat" ovat vielä aika nuoria, eivätkä selvästi jaksa kasvaa näin kuivassa täyteen komeuteen. Olen niitä nyt kastellut parin päivän ajan, jospa ne tuosta innostuisivat kasvamaan vävhän isommiksi. Ensi viikolla meinaan kyllä tehdä ekan piiraan, vaikka varret vielä ovatkin aika hentoja. Lapsuudesta muistan muuten myös sen, että järsin raparperia ihan semmoisenaan, raakana. Olin ihan hillitön happo-hullu pienenä, söin mm. sitruunoita kuten appelsiineja - jaiks, nykyjään ei kyllä enää pystyisi!

Tämä seuraava kaunotar ei vielä ole meidän lautasille päässyt, koska en ole löytänyt sitä mistään kaupasta. Maku-lehti kirjoitti kevään uutuudesta, varsikukkakaalista ja kovasti odotan, että pääsen maistamaan sitä. Mähän sekosin pari vuotta sitten ihan totaalisesti Broccolinista, eikä rakkauteni siihen ole vieläkään hiipunut. Uskon, että sen valkoinen serkku tulee hurmaamaan mut ihan samalla tavalla. Oletko jo törmännyt varsikukkakaaliin?

Kuva täältä
Grilliruokaa ihan kohta! Sitä on tarkoitus tehdä paljon tänä kesänä. Kuten viimeksi kirjoitin, en ole siinä mestari (en lähellekään) ja koska mieskään ei hommaa harrasta, niin meillä yleensä syödään grillin herkkuja tosi vähän kesän aikana. Nyt on iskenyt inspiraatio, että haluan opetella sitä tänä kesänä ja ostettiin just uusi grillikin sitä varten. Edellinen oli... hmmm, biovaara ja ongelmajätettä. Syy, miksi en ole grillaamiseen kauheasti syttynyt on aika yksinkertainen. Mä tykkään tehdä ruokaa niin, että siivoan koko ajan samalla. Inhoan sitä, jos ruuan jälkeen pitää ruveta jynssäämään keittiötä ja käynkin pöytään vasta, kun kaikki sotkut on siivottu. Koska tätä on tosi ärsyttävää muiden odottaa, musta on kehkeytynyt varsinainen mestari siinä ruuanlaiton aikana siivoamisessa. Grillaamisessa sotkut jää yleensä siivoamatta ennen syömistä ja myönnän, että niin mulla yleensä jää sitten sen grilli likaiseksi... Ja sen putsaaminen seuraavana päivänä on ihan yliällöä, mistä johtuen mun grilli onkin aikaisemmin ollut aikamoinen sikolätti. Tähän pitää keksiä joku systeemi ja taktiikka tänä kesänä!

Kesän ihanin kukkija ❤

Mitä sun lautaselta löytyy tällä hetkellä? 

Pus kaikille, jotenkin ihan mahdottoman hyvä fiilis just nyt.
Toivottavasti sullakin  💗

2 kommenttia:

  1. Ihania postauksia, luin monta kerralla. Kesäsuunnitelmat kuulostavat just hyviltä ja aika samanlaisia täälläkin: ei mitään isompia juttuja, mutta paljon pieniä ja kivoja. Jotenkin onnistuin talven aikana luisumaan stressin puolelle ja sitä yritän nyt tässä vaivihkaa paikkailla ja häivyttää. Eli yritän oppia ottamaan rennommin taas... sekin on taito, joka katoaa, jos sitä ei ylläpidä.

    Tuli ihan nälkä, kun katseli noita sun ruokakuvia. Kesällä on helpompi syödä terveellisemmin, kun kaikki maistuu niin erilaiselta ja paremmalta meillä Suomessakin kuin talvella.

    Kiitos Emma tsempeistä maralle! Kaikki meni nappiin enkä tyytyväisempi voisi olla. Nekin harjoitukset jatkuvat, mutta itseä kuunnellen.

    Ihanaa päivää <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan mahtavaa, että juoksu meni hyvin! Mä niin kunnioitan teitä, jotka juoksette maratoneja, se matka tuntuu tällaisesta sunnuntaikävelijästä niin käsittämättömältä :)

      Talven aikaansaamia "tuhoja" on munkin tarkoitus tänä kesänä paikkailla ja koittaa palauttaa elämään normaali rytmi ja rentous. Kesällä on kiva tehdä kaikkea pientä, tuntuu että isommista jutuista kehittää helposti stressin. Nyt kuitenkin ihan ensin toivun lukuvuodesta ja otan ekan viikon ihan rauhallisesti :) Iso pino kirjoja yöpöydällä, myöhään nukkumista ja ihan vaan oleilua. Ihan parasta <3

      Ihanaa päivää sulle myös Jenny, kiva kun kävit <3

      Poista

Kiva kun kävit :) Kiitos kun jätät kommenttisi!