tiistai 29. toukokuuta 2018

TÄNÄ KESÄNÄ AION...

Kirjoitin viime postauksessa siitä, etten ole mitenkään erityisesti kova kesäihminen. Tähän kun vielä lisätään Tuulan omassa blogissaan mainitsema kesähaikeus, joka minuunkin aina välillä iskee, niin joskus kesät on olleet mulle suorastaan vuoden ankeinta aikaa. Tämä on lähivuosina alkanut ärsyttämään mua ihan kauheasti; mulla on pitkä, upea kesäloma, jonka sitten saatan viettää ruikuttamalla, että onpa ankeaa... Ihan järjetöntä! Nyt on tosi monessa blogissa ollut kivoja kirjoituksia siitä, mitä kesällä meinaa tehdä ja tuli mieleen, että jospa mullekin tekisi hyvää vähän miettiä etukäteen, mitä kaikkea tänä kesänä voisi tehdä. Ettei vaan aina menisi päivä kerrallaan (sekin toki on ihanaa), mikä saattaa usein johtaa just siihen "ups, en ole kolmeen viikkoon saanut mitään aikaiseksi" -lopputulokseen. Ensin listaa oli vaikea miettiä, mutta kun pääsin vauhtiin, piti jo oikein toppuutella itseä, ettei tule liian suuria suunnitelmia tehtyä. Tässäpä siis mun kesän 2018 suunnitelmia ihan random-järjestyksessä!

Opettelen vihdoinkin grillaamaan. Vaikka kokkaan paljon, niin grillaamista en oikein koskaan ole oppinut. Nyt olen päättänyt paneutua asiaan ja kehittää ensi alkuun muutaman luottoannoksen ja kunhan ne saan toimimaan, voisi kehitellä jotain vähän monimutkaisempaa. Ensin kuitenkin pitäisi saada toi pari viikkoa sitten ostettu grilli ulos laatikostaan ja kasattua se...

Luuhaan lapsen (ja kavereidensa) kanssa kaikki 50 km:n säteellä olevat maauimalat läpi ja nautin niissä auringosta ja pulikoinnissa. En tykkää järvessä uimisesta, joten maauimalan allas sopii mulle paljon paremmin. Olen ollut lapsesta asti ihan hillitön vesipeto ja olen sitä edelleenkin; kun pääsen veteen, saatan porskia (tai lillua) siellä vaikka tuntitolkulla. Onneksi lapsi on samanlainen ja ollaankin uintipäivien jälkeen yleensä ihan rusinoita molemmat. Meressäkin olisi kiva tänä vuonna uida, viime kesänä en uskaltanut, kun oli niin älyttömän kylmää sekä vedessä että rannalla. Musta on tullut ton kylmän suhteen ihan nössö...

Mieluiten uin meressä ❤ (Kuva täältä)

En mieti kotiin liittyvää "to do" -listaa ollenkaan. Olen luonteeltani vähän semmoinen, että jos jotain pitää tehdä, en taatusti sitä tee, ellei ole ihan pakko. Mikä siinäkin on, en tiedä, mutta tänä kesänä olen päättänyt olla miettimättä tota nälkävuoden mittaista listaa. Teen sitten ex tempore jos teen ja jotenkin mulla on semmoinen kutina, että tällä taktiikalla lista saattaa jopa lyhentyä vähän. Tai sitten ei, mutta ihassama, ehtii ne sitten syksymmälläkin. Tai sitten seuravana kesänä... 😂

Luen kuin viimeistä päivää. Tämä homma ei kyllä edes vaadi listaamista, se tulee multa ihan luonnostaan. Varsinkin kesällä, kun on aikaa, kulutan kirjoja kuin sukkia; parhaassa tapauksessa menee yksi päivässä. Tätä iloa varten toivon edes vähän sadepäiviä, koska silloin sängyn päällä kirjan kanssa pötköttäminen on kaikista nautinnollisinta.

Pyöräilen. Mun polvet ei oikein tykkää fillaroinnista, mutta uskon, että kyse on vaan siitä, että niitä pitää vähän siedättää. Ensi viikolla on tarkoitus mennä pyöräostoksille ja sitten aloittaa pienten lenkkien tekeminen. Toivottavasti matkat pitenevät kesän kuluessa, mutta jos ei, niin ainakin tässä lähialueilla haluan fillaroida.

Okei, ehkä vähän yltiöromanttinen kuva... (täältä)

Laitan syömiset taas ruotuun. Pitkä (ja vaikea) talvi ja kevät saivat aikaan sen, että syöminen on ollut vähän mitä sattuu ja herkkuja on tullut popsittua ihan liikaa. Kesällä mun ei koskaan onneksi tee mieli mitään muita "nameja", kuin mansikoita ja herneenpalkoja ja niitä meinaan vedellä samaan malliin kuin aikaisempinakin kesinä. Nyt pitää kuitenkin saada syömiseen takaisin säännöllinen rytmi, yksinkertaisuus ja terveellisyys!

Käyn Helsingissä usein. Rakastan vanhaa kotikaupunkiani varsinkin kesällä ihan yli kaiken ja harmittelen aina kesän päätteeksi sitä, että en ole siellä luuhannut tarpeeksi. Tänä kesänä tähän saa luvan tulla muutos! Listan tähän kohtaan kuuluu ehdottomasti visiitti (ehkäpä useampikin) Allas Sea Poolissa, joka on meiltä vielä kokematta.

Kuva täältä

Teen perheen kanssa pari pientä kotimaan matkaa, en usko, että tänä kesänä päästään sen pidemmälle. Ehkä piipahdus Tallinassa tai Tukholmassa, mutta sitä pääsee miettimään vasta sitten, kun mies saa päätettyä oman lomansa ajankohdan. Tuttuun tapaansa hän antaa ensin alaistensa (varsinkin nuorten ja perheellisten) päättää lomat ja pitää oman sitten semmoisessa välissä, mikä muiden aikatauluihin sopii. Aikaisemmin tämä vähän ärsytti, mutta nyt olen jo tottunut tähän. Sitä paitsi arvostan kyllä tuota piirrettä hänessä, että ottaa muut huomioon. Ja koska mitään pidempää ulkomaan reissua ei kuitenkaan ole tiedossa, niin ei tämä aikataulun tietämättömyys niin kamalaa ole.

Tykkimäki kuuluu meidän perheen perinteisiin kesästä toiseen, eikä lapsi omien sanojensa mukaan ole vielä kyllästynyt kohteeseen, joten sinne suuntaamme tänäkin kesänä. (Kuva täältä)

Kirjoitan paljon. No okei, tiedän jo nyt, että tähän suunnitelmaan saattaa tulla muutos, varsinkin jos oikeasti ollaan aktiivisia ja puuhataan enemmän kuin aikaisempina kesinä. Moni blogi ja niiden lukija myös hiljenee kesän ajaksi tai ainakin vähentää kirjoittamista ja blogien lukemista, joten en tiedä, olisiko täällä edes lukijoitakaan. Mutta tarkoitus ei olekaan kirjoittaa, koska niin pitäisi tehdä, vaan koska haluan. Tykkään kirjoittamisesta ihan älyttömän paljon ja huomaan sen joka kerta tekevän mut onnelliseksi. Niinpä siis meinaan sitä tehdä, jos aikaa (ja aiheita) on.

No niin, onhan tässä jo tekemistä! Ihaninta tässä tietenkin on se, että mitään listalla olevia asioita ei ole pakko tehdä. Ja kun tähän vielä muistaa lisätä ne ihanat päivät, jolloin jo aamulla tietää, että tänään ei tapahdu yhtään mitään, niin kesä näyttää tällä hetkellä jo suorastaan houkuttelevalta. Tämä listan tekeminenhän olikin ihan loistava idea. Nyt pitää vaan saada viimeiset kokeet korjattua, jotta sen loman saa aloitettua kunnialla. Mun piti tänään lukea niitä jo aamusta lähtien, mutta innostuinkin kirjoittamaan. Onneksi korjattavaa on ihan maltillinen määrä ja vielä monta päivää aikaa.

Miltä sun lista näyttää? Vai tykkäätkö siitä, että et mieti lomapäivä etukäteen vaan teet, 
mitä mieleen juolahtaa? 
Ihanaa toukokuun viimeistä viikkoa kaikille!
💗

10 kommenttia:

 1. Kivat suunnitelmat sinulla, tuollainen lista pitäisi oikeastaan itsekin tehdä, koska muuten se kesä menee ja edelleen on tekemättä monta kivaa juttua. Meilläkin on jo useampana kesänä ollut mielessä a) sukulaisten luona vierailu b) pääkaupungissa käynti c) Yyterin hiekkarannoilla käynti, ovat vain toteuttamista vailla valmiita...

  Ihania toukokuun viimeisiä päiviä sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen yleensäkin huomannut, että listat auttavat tosi paljon. Harvemmin niitä tulee tehtyä vapaa-ajan asioista, mutta tämä oli kyllä kiva miettiä ja muistuttaa ehkä kesän "ankeina" päivinä siitä, mitä kaikkea voi tehdä. Menkää ihmeessä Yyteriin; en ole itse niillä rannoilla käynyt, mutta vastaavilla siellä Pohjanlahden rannikolla ja on kyllä ihan kuin olisi ulkomailla!

   Kiitos samoin sulle Anu!

   Poista
 2. Heh, tuon grillauksen opettelun voisin minäkin laittaa listalle :) Mutta toisaalta, jos minä kokkaan kotona lähes aina, on ehkä oikeus ja kohtuus, että mies hoitaa grillauspuolen mökillä.

  Me muutetaan lauantaina kevätjuhlien jälkeen mökille, eikä meillä ole mitään lukkoon lyötyä ohjelmaa. Matkustetaan, jos sattuu kiva matka löytymään miehen loman ajalle. Tosin pitäisi ensin katsella niitä matkoja. Katsellaan... Kunhan torilla ehtisi käydä edes kerran, siinäkin on jo paljon meidän lomalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä ei ole mieskään mikään grillaaja, joten meidän grilliruokien saldo on joka kesä tosi pieni. Nyt toivottavasti saan opeteltua tänä kesänä, lupaan postata jos löytyy jotain kivoja (ja helppoja, heh) ohjeita!

   Kivalta kuulostaa tuo mökille muuttaminen! Kävin muuten vähän jälkijunassa kommentoimassa sun blogin puolella ja toivottamassa hyvää kesää. Harmi, että jäät tauolle, mutta ymmärrän kyllä tosi hyvin. Toivottavasti palaat linjoille sitten taas loppukesästä <3

   Poista
 3. Näähän oli kivoja :) Minäkin haluaisin käydä Helsingissä (mieluiten yksin tai tyttökaverin kanssa) ja sitten perheen kanssa jossain rennossa kotimaan kohteessa. Ja grillaamista pitäis joo opetella, kunhan saisi ensin hankittua uuden grillin. Mun tyyli on tähän asti ollut käräyttää kaikki karrelle :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olen myös ihan samanlainen karrelle käräyttäjä :) Jotenkin sen grillin kanssa on niin erilaista se kokkaaminen ja menee aina kauheen säätämisen puolelle... mutta josko tänä kesänä?

   Minkäs ikäisiä ne teidän lapset nyt olikaan? Jos ette saa ihan kauheaa allergiaa huvipuistoista, niin Tykkimäki on tosi kiva. Riittävän pieni ja sympaattinen, ei tule semmoista kauheaa ihmispaljousahdistusta niinkuin Lintsillä tai Särkänniemessä. Ja sen yhteydessä oleva vesipuisto on myös tosi kiva kohde!

   Poista
 4. En ole mikään kaksinen grillaaja minäkään (parsat, kasvisnyytit ja täytetyt sienet onnistuu, mutta lihojen kanssa menee aina metsään), mutta voin sanoa, että ihan mikä tahansa grillaaminen on helpompaa kuin grillin kasaaminen :D. Voi tsiisus, mutta niissä on niitä osia ja ohjeita niin, että ehtii kyllä moneen kertaan kuolla nälkään ennenkuin on jotain, millä sitä ruokaa alkaa tekemään. Suosittelen varaamaan kasaamisurakan ajaksi runsaat eväät :D (tää tosin perustuu vain mun omaan kokemukseen..).

  Me aiotaan lähteä miehen kanssa torstai-iltana Tallinnan kautta "häämatkalle" Pärnuun, jossa on tarkoitus vaan haahuilla ja toivottavasti nautiskella kauniista kelistä ja ehkä käydä pelaamassa kierros golfia. Ainakin mailat pakataan konttiin, mennään sitten tai ei. Ja tämän matkan olen järkännyt poikkeuksellisesti siltä pohjalta, että "nyt ei nuukailla", joka ei tarkoita sitä, että törsätäänkään, vaan sitä, että en tutki jokaista maailman nettisivustoa sillä mielellä, mistä löydän halvimman hotellin ja matkaliput, vaan nyt mennään mukavuus ja merinäköalat edellä. Hopeahääpäiviä mahtuu elämään kumminkin vaan yksi. Tai voi tietty joku keritä kaksikin, mutta mulla ei ole nyt sen sortin suunnitelmia mielessä :).

  Juhannuksena mennään Vierumäelle ja sitten kun meidän lomanpätkä vihdoin heinä- elokuun taitteessa koittaa, mennään meidän lomakotiin Vuokatin Katinkultaan. Siinä ne kesän helmihetket, joita on kiva odottaa, mutta samalla piilee vaaraa, että sitä keskittyy niin siihen odottamiseen, että unohtaa nauttia niistä käsillä olevista hetkistä ja kesä lipuu ohi..

  Sun tekstistä tuli mun mielestä ihan hirmu positiivinen. Voisi jopa kuvitella, että olet sittenkin kesäihminen, mutta en ala väitellä :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kuule, tuli ihan samanlainen fiilis itsellekin, että ihan kesäihmisen kirjoitukseltahan tämä vaikutti :) Ehkä se kesä(kin) vaan on asennekysymys!

   Tosi kivalta kuulostaa teidän "häämatka"! Ja ihan oikein, että vähän panostatte mukavuuteen, onhan tuo teidän matkan aihe nyt sen verran spesiaali. Olisi muuten tosi kiva, jos kirjoittaisit Pärnusta postauksen! Ei olla koskaan oltu siellä ja olen kovasti sitä miettinyt yhtenä kesälomakohteena. Kukaan tuttu ei siellä ole käynyt, joten olen ihan matkaoppaiden varassa.

   Hah joo, uskon, että grillin kasaamisessa menee hermo. Siksi olenkin ulkoistanut homman miehelle, että saa hoitaa sen lauantaina, kun minä istun koululla yo-juhlissa. Hän ei yleensä koskaan hermostu noissa kasaamishommissa ja on niissä tosi näppärä. Ainoa poikkeus oli muutama (6?) vuosi sitten, kun ostettiin pieni kasvihuone ja päätettiin säästää vähän ja otetiin se pikkaisen halvempi versio. No ei olisi kannattanut, se oli niin käsittämättömän mutkikas ja mahdoton kasata, että siihen suunnitellun päivän sijaan hommaan meni kaksi viikkoa ja aika monta olutta :D Kaiken lisäksi koko hökötys tuhoutui parissa talvessa ja on jo raivattu pois pihalta. Huh, vieläkin hirvittää, kun muistelen sitä!

   Kivaa loppuviikkoa Annukka <3

   Poista
 5. Kuulostaa niin hyvältä ja uimisessa on jotain hauskaa, itseä alkaa ainakin uidessa ihan lapsenomaisesti kikattaa, kuin pikkutyttönä. Rakastan kyllä tätä kesän tuomaa valoa ja talvisin vaivun horrokseen eli ehkä kesä on sittenkin mun juttu, vaikka auringossa makoilu esim. ei kiinnosta ollenkaan enää, enkä pystykään siihen.

  Ihanaa viikon jatkoa ja kohta se loma sieltä koittaa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi on ihan totta, uiminen laittaa kikattamaan. Tai siis ei silloin, kun ui hallissa matkaa, mutta jos pulikoi meressä tai järvessä :) Juu, en ole minäkään auringossa makailija, pari kertaa kesässä koitan sitkeästi sitä tehdä hetken aikaa, mutta yleensä pitää kyllä välittömästi päästä veteen viilenemään.

   Ihanaa viikkoa sulle myös Tiia <3

   Poista

Kiva kun kävit :) Kiitos kun jätät kommenttisi!