tiistai 23. tammikuuta 2018

KOLME HYVÄÄ ASIAA

Tuija haastoi mut mukaan tähän kivaan, monessa blogissa jo pyörineeseen haasteeseen. Pienestä, orastavasta flunssasta huolimatta oli kiva miettiä hyviä asioita. Tuli oikeastaan mieleen, että jokaisen pitäisi tehdä tämmöinen kerran viikossa, vaikka aina maanantai-aamuisin. Tulisi säännöllisesti mietittyä ja kirjattua ylös niitä positiivisia asioita sen sijaan, että harmittelisi joutavia.

Kolme hyvää asiaa päivässäni:

Tämä liittyy oikeastaan tuohon tuloillaan olevaan flunssaan: töissä oli lyhyt päivä tänään, joten pääsin kotiin ottamaan iisisti jo aikaisin iltapäivällä. Töitä pitää toki tehdä kirjoituspöydän ääressä, mutta se on paljon mukavampaa verkkarit ja villasukat jalassa.

En tiedä oliko kyse vaan kirpakan pakkaspäivän kirkkaasta taivaasta, mutta tänä aamuna tuntui, että valon määrä on lisääntynyt. Tämä talvi on ollut mielestäni pimeämpi kuin koskaan ja odotan kevättä ihan älyttömästi.

Yllätin lapsen ja kerkesin hakemaan hänet koulusta. Oli ihana nähdä spontaanin ilahtunut ilme, kun hän näki minut odottelemassa parkkipaikalla.


Kolme hyvää asiaa minussa:

Otan toiset ihmiset huomioon. Nuorempana ehkä vähän liikaakin, nykyjään osaan kyllä asettaa itseni terveellä tavalla ykköseksi, mutta edelleen pyrin aina huomioimaan myös muiden tarpeet ja fiilikset.

Olen suurimman osan aikaa hyvätuulinen. Peruspositiivisuus ja -optimismi tekevät yleensä päivästä kivan, vaikka nuo luonteenpiirteet joitain ihmisiä kovasti tuntuvatkin ärsyttävän.

Tärkeimpänä nostan esiin äitiyden. Uskon olevani hyvä äiti. Äitiys on tärkein ja merkittävin asia elämässäni.

Kolme hyvää asiaa elämässäni:

Perhe. Rakkaimpina tietenkin omat mieheni, mutta miellän perheen tässä yhteydessä laajemmaksi käsitteeksi. Vanhempani, sisarukseni, mahtavat lapsipuoleni ja heidän lapsensa, sekä lähimmät ystäväni.

Työ. Vaikka miten nyppisi tai maailma potkisi päähän, luokkaan on aina kiva mennä. Työ antaa sisältöä elämään ja on mun oma juttu. Tunnen itseni etuoikeutetuksi, kun saan tehdä työtä, jota rakastan.

Minä itse. Tämä viimeinen oli vaikea keksiä, koska elämässä on oikeasti niin valtavasti hyviä asioita, mutta valitsin kuitenkin tämän. Tykkään (lähes aina) tästä tyypistä, jonka kanssa hengaan 24/7.

Kolme hyvää asiaa tänä vuonna:

Tämä on vähän paha, koska tämä vuosi näyttäytyy ainakin tällä hetkellä aika perusvuotena...

Tänä vuonna on tulossa ainakin kiva kevät; koulussa kivoja kursseja, ei liikaa töitä ja olen aloittanut pari kivaa uutta liikuntaharrastusta. Kalenteriin on laitettu parit treffit ystäväpariskuntien kanssa ja muutakin kivaa ohjelmaa on tiedossa kevään aikana. Hyvä pössis!

Tälle vuodelle mulla on mielessä muutamia suunnitelmia, jotka toteutuessaan tulevat parantamaan normaalia arkea ja sen sujuvuutta ja viihtyvyyttä. Ei mitään ihmeellistä, ihan vaan kodin järjestelyihin, pihaan yms. liittyviä projekteja. En kirjoita tähän ikuisuusprojekteja, koska tämän piti olla hyvän mielen kirjoitus 😂

Haluan ennustaa optimistisesti, että tämä vuosi on hyvinvoinnin ja terveyden vuosi.

Kuva täältä
Kolme hyvää asiaa blogissani:

Huh, paha tämäkin. Olen aika huono kehumaan tätä pikkuruista blogiani...

Kirjoitan rehellisesti ja kaunistelematta ihan tavallisesta elämästä. Sen seurauksena aiheet ovat välillä "kiviäkin kiinnostaa" -tyylisiä, mutta tykkään itse :)

Kirjoittaminen. Tämä kohta on puhtaasti omasta näkökulmastani; rakastan kirjoittamista ja täällä saan tehdä sitä mielin määrin ilman mitään rajoitteita, aikatauluja tai velvoitteita.

Tietenkin lukijat. Teitä ei vielä kauhean paljoa ole, mutta määrä kasvaa tasaisesti koko ajan. Jokainen tilasto, joka näyttää lukijamäärän kasvun ja ennen kaikkea jokainen kommentti tekevät mut ihan älyttömän iloiseksi. Blogin myötä olen myös tutustunut muihin blogeihin ja kirjoittajiin. Olisi ihan mahtava tutustua teihin ihan oikeassakin elämässä!


Alkuperäiseen haasteeseen kuuluu haastaa kolme bloggajaa mukaan. Poikkean kuitenkin säännöistä ja haastan kaikki mukaan. Myös teidät, joilla ei ole omaa blogia!

Mitä hyviä asioita sinun päivääsi ja elämääsi kuuluu tällä hetkellä? 
💗

6 kommenttia:

 1. Kiva kun nappasit haasteen mukaasi :) Kivat vastaukset, etenkin tuo Minä itse :D

  VastaaPoista
 2. onpa sinulla hyväntuulisia "kolmia hyviä"!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, mä olen aina tämmöinen, vaikea keksiä mitään pahantuulista - paitsi silloin kun olen pahalla päällä esim. surkeasta ajokelistä, kuten tänään :D Toivottavasti hyvä tuuli tarttui!

   Ja hei, tartu ihmeessä haasteeseen! Kivaa viikon jatkoa sulle :)

   Poista
 3. Ihan oli sun näköisiä kivoja vastauksia. Sellasia peruspositiivisia ja mukavalla tavalla "tavallisia". (Tavallinen on Annukka-suomi-sanakirjassa positiivinen ilmaus:)).

  Mun hyvät asiat kääntyi huonoksi, kun sain pari päivää sitten niskoihini jonkun noidannuolen ja nyt ei käänny pää kumpaankaan suuntaan. Vihloo vaan ihan hirveästi, jos yritänkin. Ja kirjoittaminenkin sattuu, joten siksi poikkeuksellisen lyhyt kommentti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, "tavallinen" on ihan paras kohteliaisuus, mitä mulle voi antaa :) Eli samaa sanakirjaa käytetään!

   Voihan kökkö tuota noidannuolta! Jos ei niska käänny, niin oletko varma, ettei ole fasettilukko? Mulla on ollut pari kertaa ja siihen ei kyllä auttanut kuin lääkärin määräämät relaksantit. Vaivaisia ollaan siis molemmat tällä hetkellä: mä liukastuin tänä aamuna meidän rappusilla ja loukkasin häntäluun (ja koko persusalueen). Ei ilmeisesti mitään vakavaa, koska pystyn liikkumaan ilman kipuja ja istumaankin suht kivuttomasti. Mutta ai helvata, että sattui silloin kaatuessa, olin ihan varma, että nyt kävi pahasti. Kurkkasin just ahteriosastoa peilistä (joo, oli melko huvittavaa vääntyilyä ja muutenkin outoa kurkkia itseään tossa asennossa) ja ihan kamala mustelma kehittymässä.

   No niin, tulipahan päivän perse-jutut käsiteltyä :D Paranemista sulle Annukka, muistathan mennä lääkäriin, jos ei ala helpottamaan! Niin ja hei, mä vedän takaisin kaikki toiveeni lumesta ja kunnon talvesta... nyt sitä lunta meinaan on!

   Poista

Kiva kun kävit :) Kiitos kun jätät kommenttisi!