perjantai 2. maaliskuuta 2018

VIHDOINKIN IHANA TUOREPUURO!!!

Nyt heti anteeksi teille kaikille tuorepuuron ystäville, mutta hyi! Ja varsinkin jos seassa on chian-siemeniä, niin yök! Ja meillä ei siis koskaan saa sanoa ruuasta hyi tai yök, mutta sanoinpahan nyt kuitenkin täällä ihan hiljaa ja salaa. Arvaatte kuitenkin varmaan, mihin tämä tarina johtaa, ihan jo ton otsikonkin takia ja muutenkin - ei ole kauhean todennäköistä, että tulisin tänne vain itkemään sitä, kuinka pahoja tuorepuurot ovat, vai mitä?

Eli ongelma ei ole ollut puuroissa, eikä minussa, vaan siinä, että kohdalle ei vaan ole sattunut mulle sopivaa ohjetta. Kirjoitin täällä joskus aikoinaan yhdestä tuorepuurosta, joka oli ihan hyvää, mutta ei siitä koskaan mitään hittiä meillä tullut. Sen ohje löytyy täältä ja itse asiassa nyt kun luin tuon ohjeen uudestaan, päätin, että annan sille uuden mahdollisuuden!


Olen ollut nyt jo jonkin aikaa vähän kyllästynyt mun arkiaamujen vakkariaamiaiseen, joka on pysynyt aika lailla samana nyt jo useamman vuoden ajan. Eli aina smoothie, cashew-pähkinöitä, puuro lisukkeilla (marjoja tai banaania ja maapähkinävoita tai pelkkä voisilmä) tai sitten maustamatonta jugurttia myslillä, marjoilla ja hunajalla. Nyt on tökkinyt pahasti jo pari viikkoa, mistä on tullut ongelmia päivän mittaan, koska olen aamulla syönyt aivan liian vähän ja ollut nälkäkiukkuinen hirviö jo yhdeksän aikoihin. Huono aamupala heijastuu mulla ihan iltaan asti, vaikka mitä söisi lounaalla, joten ongelma on ihan firstworldproblem todellinen!

Joten, keittokirjat, muistikirjat ja netti auki ja etsimään. Kiljupakkasista huolimatta olen myös kaivannut aamuisin jotain raikasta ja kylmää, mikä on vähän outoa ottaen huomioon sen, että olen ihan umpijäässä koko ajan. Keho sanoo ja pyytää jotain tuolla kaipauksella, uskon näin! Tein yhden kokeilun, jonka ohje tuli vastaan protskujauhe-pussin kyljessä (pussi oli näyte jostain kaupasta, ei onneksi tätä varten ostettu kilon pussi). Puurossa oli suklaan makuista proteiinijauhetta, kaurahiutaleita, chia-siemeniä, rahkaa, banaania ja kauramaitoa. Jos olisin lukenut pussin pienellä printatun tekstin, olisin huomannut, että protskujauheessa oli kahta eri makeutusainetta (MIKSI????) ja muutenkin lopputulos oli ihan kamalaa kuraa. Roskiin. Vedin tympääntyneenä vakkaripuuroa taas parin aamun verran, kunnes lainasin kirjastosta Hanna Stoltin Aamupalakirjan. Ja sieltähän se löytyi, uusi herkkuaamupalani, jota olen nyt syönyt viikon verran. Kelpaa myös lapselle (joka ihmetteli sitä, että miksi äiti syöttää hänelle aamulla mansikkajätskiä...) ja varmasti myös miehellekin siinä vaiheessa, kun ahneuksissani maltan jättää hänelle vähän maistettavaa... Olen tehnyt tämän herkun sekä pelkistä pakastemansikoista että myös mansikka-vadelmasekoituksesta ja molemmat ovat olleet ihan yhtä herkkuja. Ohje on alkuperäisestä vähän muokattu tuttuun tapaan ja siitä tulee yksi annos. Kannattaa kyllä tehdä kerralla ainakin kaksi annosta, varsinkin kun tämä on hyvää vielä vuorokaudenkin kuluttua (monet kokeilemani ohjeet ovat olleet aamulla ihan ok, mutta seuraavana iltapäivänä jo ihan kauheaa liisteriä).

Mansikka-tuorepuuro

1 dl mansikoita paloina tai muussattuna
1/2 dl kaurahiutaleita
1/2 dl kreikkalaista jugurttia 
2 tl chia-siemeniä
1 tl hunajaa
1/2 tl vaniljaa

Sekoita kaikki ainekset keskenään ja anna vetäytyä yön yli jääkaapissa.

Lisää aamulla joukkoon tuoreita marjoja, banaania tms. tai nauti ihan sellaisenaan.


Vähän ollut kiirettä koko viikko (ei siis toteutunut se takaisin töihin lepäämään -toive) ja saman aikaisesti mielessä kauhean paljon kaikenlaista, mistä haluaisin kirjoittaa. Mutta odotellaan rauhassa kiireiden vähenemistä, onhan tässä aikaa. Harmittaa vaan, etten ole ehtinyt kommentoimaan teidän kaikkia mielenkiintoisia ja kivoja kirjoituksia, mutta koitan kyllä ehtiä nekin jossain vaiheessa. Enkä edes nyt ala ruikuttamaan sitä, että loukkasin selkäni tosi pahasti alkuviikosta, joten olen kiireiden lisäksi ollut aika lailla puolivammaantunut ja lähes itkua vääntänyt aamuisin sukkahousuja päälle pukiessani ja kaikissa muissakin hankalissa asennoissa. Mutta hei, selkä kohentuu päivä päivältä ja muistetaan myös, että kevät on nyt virallisesti alkanut, koska on maaliskuu. Ihanaa ❤

Mahtavaa viikonloppua teille kaikille! 
Nauttikaa auringosta ja valosta  💗

6 kommenttia:

  1. Hirveää tatinaa on ollut kaikki harvat munkin kokeilemat tuorepuurot. Ei paljon aamulla nappaa, vaikka yleensä olen valmis syömään vaikka kiviä, jos tiedän, että ne on mulle hyväksi. Mutta tässä sun versiossa tuntuis olevan sellaisessa suhteessa noi raaka-aineet, että voisin vaikka kokeilla. Ja just toi Valion sininen kreikkalainen on myös mun suosikki. Pehmein koostumus ja parhaat proteiinit. Ainut miinus on se, että purkki on pieni (ja suhteellisen arvokaskin, jos vertaan vaikka kakkossuosikkiini Lidlin Creamy kreikkalaiseen, josta saa kaupanpäälle näppärän muoviämpärin, joita sitten voi kerätä torneittain odottamaan kaikkia niitä betoni- ja muita askarteluja, joihin aion niitä sitten joskus hyödyntää, kun edes joku projektini liikahtaa eteenpäin "aloittamista vaille valmis"-vaiheesta :D)).

    Meillä alkoi nyt loma ja vaikka alkuun näytti vahvasti siltä, että kaikki menee persiilleen, päästiin kuin päästiinkin lähtemään, ja nyt istuskelen välietappina toimivan hotellihuoneen sängyllä ja aion ihan just kohta kippistellä sulle lasillisella viiniä. Hyvää viikonloppua Emma <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti vinkistä, pitääkin kokeilla tuota Lidlin vastaavaa! Paitsi että en ole ihan varma, tarvitsenko minäkään yhtäkään muovipurkkia lisää odottamaan askartelujen aloittamista - hih, taas yksi samisjuttu meistä :D Suosittelen kyllä kokeilemaan tätä tuorepuuroreseptiä, se on ihan täydellistä. Olen nyt muutamana päivänä syönyt sitä välipalana, se sopii siihen tehtävään jotenkin vielä paremmin. Aamullakin tämä toki maistuu, mutta on joihinkin aamuihin jopa liian herkku; tulee semmoinen syntinen olo, että syön jälkkäriä aamupalaksi :)

      Hei, ihanaa alkanutta lomaa! Ja kiitos perjantai-illan kippistelystä <3

      Poista
  2. Näyttää ihan megahyvältä ja olen syönyt sekä kamalia, että ihania tuorepuuroja. Yksi ihanimpia oli, kun niissä oli uuniomenaa mukana, ai että. Ihanalta näyttää tämä sinun ja kyllä maistuisi.

    Ihanaa viikonloppua <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa Tiia kokeilla tätä, on ihan älyttömän herkkua! Kuten tossa yllä kirjoitinkin Annukalle, niin aamulla jopa ehkä vähän turhankin herkkua, koska maistuu ihan jälkiruualta, mikä tuntuu vähän syntiseltä aamulla :)

      Ihanaa viikonlopun jatkoa sulle myös <3

      Poista
  3. Mä jaan sulle mun lemppari tuorepuuro-ohjeen ♥ Pussillinen elovena puurohiutaleita(omenakaneli on mun lemppari), 1 dl mantelimaitoa, sekoita.
    Päälle vajaa desi esim skyriä tai jugurttia ja päälle marjoja. Jääkaappiin ja aamulla nassuun, nam:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, tämä vaikuttaa myös tosi hyvältä! Ja ihanan helppo ohje (kuten onneksi kaikissa näissä tuorepuuroissa).

      Kivaa loppuviikkoa sulle Maiccu :)

      Poista

Kiva kun kävit :) Kiitos kun jätät kommenttisi!