keskiviikko 24. helmikuuta 2016

SNICKERS-KAKKUSET Kalastajan vaimon tapaan


Moni varmaan tunnistaa sen jäätävän makeanhimon, joka välillä valtaa mielen! Silloin on ihan turha kuvitella, että pystyisi esim. "odottamaan 15 minuuttia" ja arvioimaan tilanteen uudestaan. Ei, joskus on vaan ihan pakko saada jotain makeaa ja minut ainakin tämä tunne valtaa tosi usein ruuan jälkeen. Tiedostan sen, että tätä pitäisi tarkkailla ja koittaa kiinnittää huomiota siihen, milloin tämä akuutti himo iskee; jollain tapaa se liittyy johonkin päivän aikana tehtyyn huonoon valintaan. Joko liian pitkään ateriaväliin tai liian vähäiseen proteiinin määrään jollain aterialla. Harvalla se varmaan iskee heti aamupalan jälkeen! Varsinkin niinä päivinä kun tuota makean halua ei tule, kannattaisi miettiä mitä on päivän aikana tullut tehtyä oikein ja koittaa noudattaa samaa mallia joka päivä.

Tätä syväanalyysiä odotellessa muokkasin Kalastajan vaimo -blogista aikoinaan nappaamaani reseptiä uuteen uskoon. Alkuperäinen ohje oli myös tosi hyvä, mutta siinä oli käytetty kermaa, jonka halusin jättää pois. En myöskään halunnut tehdä kakkua, vaan nykersin ohjeesta pieniä "kakkusia". En ole tehnyt raakasuklaata (tai muitakaan terveellisiä herkkuja) kovinkaan montaa kertaa ja yleensä lopputulos on ollut joko huono tai sitten tosi huono, joten tein varmuuden vuoksi aika pienen määrän. Tällä kertaa nameista tuli kuitenkin tosi hyviä! Eivät nämäkään tietenkään mitään terveysruokaa ole, mutta yksi tämmöinen kakkunen on taatusti terveellisempi vaihtoehto kuin suklaapatukka! Ja joku taika näissä on; minulle ainakin yksi tuntuu riittävän taltuttamaan sen hillittömän makeanhimon!

Ohjeesta tulee n. 20 kpl, kun teet kakkuset läpimitaltaan 4 cm:n paperivuokiin. Olen ostanut tuon kokoisia vuokia Ikeasta pari vuotta sitten joulun alla, en ole ihan varma löytyykö tuota kokoa kauppojen perusvalikoimasta. Voit toki käyttää pieniä muffinsivuokia, tällöin kappalemäärä on luonnollisesti vähän pienempi.

SNICKERS-KAKKUSET Kalastajan vaimon tapaan

Pohjamassa:

60 g suolapähkinöitä (+ vähän koristeeksi)
25 g kaurahiutaleita
4 mehukasta taatelia (jos käytät kuivattuja, anna liota vedessä hetken aikaa)
2 rkl vettä

Sekoita kaikki ainekset tasaiseksi massaksi monitoimikoneessa. Täytä paperivuoat noin puoleenväliin ja painele tasaiseksi.

Rouhi pari rkl suolapähkinöitä veitsellä karkeaksi rouheeksi koristelua varten.

Suklaamassa:

30 g kaakaovoita
50 g sokeroimatonta kaakaojauhetta
1 rkl kookosöljyä
3 rkl vaahterasiirappia (tai hunajaa)
1 reilu rkl sokeroimatonta maapähkinävoita
pieni ripaus suolaa

Sulata kaakaovoi, kookosöljy ja vaahterasiirappi vesihauteessa. Lisää kaakaojauhe ja maapähkinävoi ja sekoita tasaiseksi tahnaksi, lisää hitunen suolaa. Tarkista maku - jos haluat, lisää vähän siirappia.

Lisää suklaamassaa paperivuokiin ja ripottele suolapähkinärouhetta namien pinnalle. Anna jähmettyä pakkasessa. Säilytä kakkusia pakastimessa ja anna sulaa pari minuuttia ennen nauttimista.




Onko teillä jotain hyviä, terveellisiä namireseptejä?

Mukavaa viikon jatkoa kaikille!

Emma <3


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun kävit :) Kiitos kun jätät kommenttisi!