perjantai 24. elokuuta 2018

TÄMÄ VAI TUO

Tämä haaste on pyörinyt blogeissa jo jonkin aikaa, mutta en ole saanut aikaiseksi tarttua siihen. Tuulalta tämän nyt kuitenkin nappasin. Takana on rankka viikko (mutta kuitenkin aika ihana, koska töissä on ollut niin kivaa) ja ennen kuin alan perjantai-illan keittiöhommiin, tekee mieli vähän kirjoitella. Mitään "järkevää" en kuitenkaan saa tällä hetkellä aikaiseksi, joten tämmöinen höpinä-blogihaaste sopii tähän hetkeen just sopivasti. Aiheeseen sopivaa (tai edes epäsopivaa) kuvamateriaalia ei nyt löydy, joten sovitaanko, että tämän kerran saa mennä ihan ilman kuvia? Paitsi kantterelleja tiedossa ihan lopussa.
 
Suihku aamulla vai illalla? Ehdottomasti aamulla, kuuluu aamurutiiniin. En herää kunnolla, ellen pääse suihkuun! Toki myös illalla, jos olen käynyt jumpassa tms., mutta silloinkin pitää suihkutella myös aamulla. Kauheaa veden tuhlaamista, mutta olen aina ihan supernopea, en löträä suihkussa pitkää aikaa.

Kaupungin ydin vai maalaisympäristö? Heti aika paha. Olen sydämeltäni stadilainen hamaan loppuun asti, mutta asun nykyjään maalla. Molempi parempi, en osaa päättää. Rakastan kaupungin vilinää, mutta en jaksaisi enää asua siellä.


Kirkkaat vai neutraalit värit? Värejä kiitos, mutta aina murretuissa sävyissä. Ja sitten kyllä aika paljon neutraaliakin. Kirkkaissa en viihdy, eivätkä ne mulle sovikaan.


Outo vai typerä? Haha, tätä pitäisi kysyä mun oppilailta! Outo varmaan. Typeryys on piirre, jota inhoan ihmisissä eniten välinpitämättömyyden jälkeen. Toivoisin, että silloin kun käyttäydyn itse typerästi (kaikki me joskus), niin joku huomauttaisi siitä mulle.


Kevät vai syksy? Syksy ehdottomasti, vaikka pari viime syksyä ovatkin meinanneet nujertaa mut alleen. Silti rakastan syksyn kuukausia. Kevät usein ahdistaa liialla valoisuudellaan, elinvoimaisuudellaan, vehreydellään ja isoilla lupauksillaan. Paitsi viime kevät, se oli ihana (koska talvi oli ollut niin vaikea).

Minttu vai kaneli? No ei oikein kumpikaan... kaneli, jos on pakko valita. Ai niin, minttusuklaa. Sanonkin siis minttu (mutta ei ruuassa).


Suunnittelu vai ex tempore? Ex tempore pystyn korkeintaan toteuttamaan viikonloppuna perheen kanssa, että "lähdetäänkö kylille syömään". Muuten olen ehdottomasti suunnittelija. Rakastan suunnittelemista (vaikka toteutus joskus ontuukin, mutta ei sen niin väliä, kunhan saa suunnitella ❤).


Leffa kotona vai teatterissa? Teatterissa ihan mahtavaa, mutta tosi harvinaista herkkua nykyjään. Toisaalta kotona saa olla verkkarit jalassa ja pitää pissatauon silloin kun huvittaa.

Espresso vai latte? Ihan tavallinen suodatinkahvi aamuisin, 2-3 kuppia kiitos. Joskus harvoin latte kahvilassa. Espresso maistuu monen ruokalajin (ja juomalajin...) illallisen päätteeksi.

Kysymysten esittäjän vai vastaajan rooli? Heh, taidan olla molemmat. Tykkään puhua (opettaja...), sekä kysyä, että vastata. Yleensä kyllä (paitsi töissä) lähinnä höpötän. Joskus kyllä töissäkin...


Aamut vai myöhäiset illat? Nuorena olin ihan tolkuton iltakukkuja, nykyjään aamuihminen. Menen puoli kymmenen aikaan nukkumaan ja nousen viiden - kuuden aikoihin. Teen hetken hommia, joko työjuttuja tai blogia, ennen kuin muut heräävät.


Halit vai pusut? Molemmat, meillä halipusitellaan koko ajan. En ehkä ihan tajua koko kysymystä...?

Tulinen vai mieto ruoka? Sopivasti maustettu. Käytän tosi paljon mausteita, mutta en välttämättä aina kauhean tulisia. Liian mieto ruoka on blaah, mutta ei se saa makuhermoja puuduttavan tulista kuitenkaan olla.


Nahka vai pitsi? Haluaisin olla molemmat, olisi tosi päheetä kulkea nahkahousuissa ja kivassa pitsipaidassa. En kuitenkaan ole kumpaakaan, vaan pukeudun hyvin neutraalisti. Yleensä mustiin farkkuihin ja T-paitaan tai neuleeseen. Nahkarotsia olen nyt metsästänyt parin vuoden ajan, mutta en ole vielä löytänyt itselleni sopivaa ja riittävän yksinkertaista, mutta samalla kuitenkin rokkia, mallia. Tai no, yhden löysin, mutta se maksoi lähemmäs 700€. *facepalm*

Ylipukeutuminen vai alipukeutuminen? Harvemmin kumpikaan, mutta mieluummin vähän yli. Vanhemmiten olen tullut aika rohkeaksi sen suhteen, että jos on juhlat, niin sitten laittaudutaan. Ei överisti, mutta kuitenkin niin, että ei mene alikaan. Se on aina vähän kiusallista. On niitäkin kyllä sattunut.

Puhelimen kalenteri vai paperinen? Paperinen, paperinen ja vielä kerran paperinen. Eli mulla on kolme erilaista paperikalenteria käytössä (ja 387 erilaista kynää, joilla niitä täytän). Puhelimen kalenteri on sitä varten, että siitä katsotaan, mikä vuosi kuukausi on meneillään.


Kokemus vai mukavuus? Mukavuus. En ole koskaan ollut seikkailija, en edes nuorena. Enkä ole sitä edes kaivannut mitenkään.


Tv-sarjat vai elokuvat? Hirveän vähän kumpiakaan nykyjään. Aina välillä katsotaan joku leffa, silloin tällöin käydään ihan teatterissa katsomassa (viimeksi Mission Impossible 6, oli kyllä huikea). Joka talvi koukututaan johonkin sarjaan ja katsotaan se maratonina, mutta mieluiten käytän lörsöajan lukemiseen.

Suklaa vai karkki? Haloo, suklaa on karkkia! Molemmat. Tosin nyt iskin itselleni jonkun ihan älyttömän karkkilakon määrittelemättömäksi ajaksi, joten napostelen kuivattuja aprikooseja makean himoon. En ole koskaan kyennyt karkin/suklaan mättösyömiseen, mutta liian usein edes vähän kerrallaan ei ole hyvä. Aprikooseilla siis mennään tällä hetkellä...

Rock vai Country-musiikki? Tiedän, että kivaakin countrya on, mutta mieluummin rock. Paitsi ettei oikein sekään nykyjään. Kuuntelen tosi vähän musiikkia; opettajan päivä on niin hälinää ja ääntä täynnä, että kaipaan vapaa-ajalla lähinnä hiljaisuutta. Kävelylenkeillä kuuntelen kyllä, mutta soittolista on aikamoinen sillisalaatti. Lattareista tykkään tällä hetkellä eniten.

Yksin vai yhdessä työskentely? Yksin ehdottomasti, mutta jollekin. Eli siis opettajan työ, joka on ihanan itsenäistä. En kuitenkaan ihan yksin jaksaisi olla, tarvitsen sen "yleisön". Vaikka olenkin sosiaalinen, niin vihaan kaikkea tiimityöskentelyä yms.

Uiminen vai rannalla makoilu? Uiminen. Välillä voi pötkähtää makuuasentoon (paitsi hiekka, yök), mutta heti kohta takaisin veteen. Viime kesänä (lapsen kanssa) enkka oli kolme tuntia yhteen putkeen.

Pikaruoka vai kunnollinen ravintolaruoka? Välillä pakon edestä pikaruoka, mutta kunnollinen ravintolaruoka mieluummin.

Kulta vai hopea? Hopea. Värianalyysin (vuonna 1991, silloisen työnantajan järjestämä ylläri toimiston naisille) perusteella (syksy) mun "pitäisi" käyttää kultaa, mutta en yhtään tykkää. Kaikki koruni ovat hopeaa.

Perunasalaatti vai pastasalaatti? What, mistä tää tähän tupsahti? Just puhuttiin koruista... Itse tehty perunasalaatti ilman sitä majoneesikastiketta. Paitsi että nyt tuli mieleen, että pastasalaattiakin voisi tehdä pitkästä aikaa... Kumpikaan ei kuulu top kymppiin, joten ihasama.


Parilliset vai eripariset sukat? Ei kai kukaan voi käyttää eriparisia sukkia? Apua, ahdistaa jo ajatuskin. Olen tietyissä jutuissa ihan sairaan pedantti (ja nillittäjä...).


Tanssiminen vai laulaminen? Mun mielestä molemmat (ja mielellään samaan aikaan), mutta suuri yleisö on täysin eri mieltä. Mua surkeempaa laulajaa saa hakea, eikä mun tanssimuuvitkaan ihan jenniferlopezia ole. Tykkään kyllä molemmista ja harrastan välillä esim. koeviikolla, jos olen yksin päivällä kotona. Vedän nupit kaakkoon ja olen hetken aikaa oman elämäni Jennifer Lopez. Nuorempana ehkä saatoin joskus tehdä saman jossain julkisessa tilassa, mutta ei nyt muistella sitä, eihän...!

Puhelin vai netti? Olen tosi huono puhelimen käyttäjä, en jaksa puhua pitkiä jaarittelupuheluita. Eli netti. Välillä sitä voisi ehkä olla vähemmän (varsinkin puhelimen kautta).

Tämä on kyllä itse asiassa tosi hauska haaste, koska tämä on niin "älytön". Mitään punaista lankaa ei ole, kysymykset eivät liity toisiinsa mitenkään, koko touhu on vaan ihan random-kysymysten heittelyä 😁 Tätä oli kiva tehdä! Nyt kuitenkin keittiöön, meinaan tehdä kanttarelli-pekoni-piirasta (kelatkaa miten hyvää siitä tulee, noilla aineksilla ei voi epäonnistua!).


Kivaa viikonloppua kaikille 💗 
Nappaa haaste itsellesi, jos et ole vielä näihin vastannut!

4 kommenttia:

  1. Kivat vastaukset 😀

    Mulla on tämä myös työn alla, ja joitain kirjoittamiani vastauksia täytyy varmaan vähän muokata, ettei luulla mun kopsanneen vastauksia sulta. Niin moneen voisin vastata samoin. Joihinkin kyllä vastaisin aivan päin vastoin. Mutta värianalyysin olen minäkin käynyt 90-luvun alussa ja kultaa mullekin suositeltiin. Ja arvaa vaan käytänkö esim. kultakoruja? No en tod! Vähän on kyllä kulta alkanut kiinnostamaan, mutta kyllä hopea vie voiton. Onhan vihkisormuksenikin valkokultaa, en kai niitä ala vaihtamaan 😂

    Ihanaa viikonloppua Emma ❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se "värianalyytikko", jolla mä olin, meinasi pyörtyä järkytyksestä, kun kuuli, että mulla on pelkästään hopeisia koruja. Ja sitten se suuttui mulle, kun väitin vastaan, että "en todellakaan meinaa ruveta käyttämään kultaa". Hah, otti hommansa vähän turhan vakavasti :D Väreissä se kyllä oli oikeassa, mutta siinäkin vähän pettyi, kun tajusi, että olen käyttänyt oikeita värejä ihan ilman hänenkin oppejaan. Kun en saanut yhtäkään ahaa-elämystä, taisi kokea, että olin jotenkin "turha" asiakas.

      Kiitos, viikonloppu kyllä meni jo (ja oli ihana). Ihanaa alkavaa viikkoa Tuija <3

      Poista
  2. Ihana ja aina sydämeltään stadilainen henkeen ja vereen, tämä maalla asuminen on vain joku välimuoto. Hih saahan sitä itselleen selitellä. ;)

    Mukavaa sunnuntaita <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, kyllä sitä stadilaisena on ja pysyy, vaikka miten pöndelle olisi ajautunut. Vaikka ihanaa täälläkin on <3

      Mukavaa sunnuntai-iltaa sulle Tiia ja kivaa alkavaa viikkoa <3

      Poista

Kiva kun kävit :) Kiitos kun jätät kommenttisi!