tiistai 28. tammikuuta 2020

KYMMENEN HASSUA KYSYMYSTÄ

Kirjoituskyky on ollut huolestuttavan kateissa koko tammikuun ajan ja olen kovasti odottanut jotain kivaa haastetta, johon osallistumalla pääsisin takaisin kuvioihin. Nyt semmoinen löytyi ja onneksi vielä tarpeeksi dorka, ettei tarvitse liikaa miettiä syvällisiä! Bongasin haasteen Tiian ja Marikan blogeista, mutta on tätä näkynyt monella muullakin. Kuvia on tullut otettua lähiaikoina niin vähän, että oli "hieman" hankala keksiä, mitä tänne laittaisi...

1. Imetkö hiuksiasi?

Haha, tämä on kaikkien mielestä tosi outo kysymys, mutta mä tajuan tämän heti! En tosin ime niitä enää (en keksi, miksi pitäisi), mutta pienenä mulla oli aina pieni hiustuppo suussa (en keksi, miksi). Kaikista hauskinta oli imeä niitä pakkasella ja siten jäädyttää pää täyteen semmoisia hiusjääpuikkoja. En kyllä näin jälkeenpäin tajua, mikä siinä oli niin hauskaa.


2. Petaatko pedin joka aamu?

Kyllä, ihan joka aamu, heti vessakäynnin jälkeen. En ole mikään siisteysintoilija, mutta pedatusta sängystä tulee semmoinen fiilis, että ihan koko kämppä ei ole suoraan räjähdyksen jäljiltä. Olen myös tarkka siitä, että peiton alle ei saa mennä muuta kuin yöpaidassa. Itse asiassa luulin tässä asiassa olevani jotenkin outo tyyppi, mutta käykääpä lukemassa Marikan fiksaatio aiheesta, sain siitä hyvän mielen naurut. Kiitos Marika :)

3. Mikä on suosikkilaulusi?

Tämä on aina yhtä paha. Ihan yhtä mahdoton kuin suosikkikirjan tai -elokuvan nimeäminen. En juurikaan kuuntele nykyjään musiikkia, mikä johtuu siitä, että päiväni ovat niin täynnä hälyä muutenkin; koen tosi voimakkaan tarpeen hiljentää ympäristöni työpäivän jälkeen. Toinen syy vähäiseen musiikin kuuntelemiseen on ihan kamala korvamato-ongelma, joka on vaivannut mua jo muutaman vuoden ajan; lähes mikä tahansa biisi (ei siis tarvitse olla edes mikään renkutus) jää sitkeästi soimaan päähäni 24 tunnin syötöllä heti kuuntelemisen jälkeen... ihan kamalaa!

Suosikkilauluja toki on ja niistä suurin osa nuoruudesta. Aina kun kuulen jonkun vanhan lempparin, se nousee hetkellisesti ykköseksi.

Kaikkien aikojen bändi!
4. Mitä mietit, kun olet yksin autossa?

Aikaisemmin kuuntelin autossa musiikkia ja kelasin tulevaa tai mennyttä työpäivää; aamulla mietin päivän tunnit läpi ja iltapäivällä kävin ne läpi miten meni noin niinkuin omasta mielestä? -tyyppisesti. Viime syksynä aloitin ihan tietoisesti rauhoittamaan automatkat (mun työmatka on noin 25 minuuttia suuntaansa); en kuuntele radiota ja pyrin olemaan ajattelematta yhtään mitään. Aluksi tämä oli tosi vaikeaa, mutta nyt olen kehittynyt siinä niin hyväksi, että näistä "meditaatiohetkistä" on tullut tosi tärkeä osa päivää.

5. Mikä keittiötarvike olisit?

Mähän rakastan, siis RAKASTAN, kaikkia keittiöhärpäkkeitä ja multa löytyy niitä aika lailla joka lähtöön. Yleiskone kuvaa mua ehkä parhaiten, joten valitsen sen.

6. Mikä eläin olisit ja miksi?

Tätä kysymystä en oikein koskaan ole tajunnut. Miten niin "mikä eläin olisit?" - mähän olen jo eläin. Yleensä vastaan tähän kissa (koska en jaksa ruveta vänkäämään ja keskustelemaan näin oudosta aiheesta), mutta mieluiten nakkelen niskojani ja tuhahdan koko kysymykselle.

7. Mitä teet, kun olet vihainen?

Riippuu vähän siitä, kenelle olen vihainen. Lähipiirille kuohahdan nollasta sataan parissa sekunnissa, mutta lepyn myös yhtä nopeasti. Tämä tosin on ihan hirveän harvinaista, vaikkakin nyt elämä esiteinin kanssa vaikuttaa siltä, että lähivuosina kuohahteluja on tiedossa aika usein... Jos taas suutun jossain muualla kuin kotona, pyrin nielemään kiukkuni, mutta jupisen aihetta mielessäni päivätolkulla. Tätäkin tosin tapahtuu hyvin harvoin. En oikeastaan suutu nykyjään (nuorena olin paljon temperamenttisempi) muille kuin anonyymeille vihapuhetta harjoittaville massoille, mikä onkin sitten jo tosi vaikeaa, koska kiukkua ei pääse silloin purkamaan millään tavalla.



8. Mitä toivot itsellesi tällä hetkellä?

Aineellisella puolella toivon uutta uunia. Meidän uunista on ilmeisesti kärähtänyt yksi vastuksista; se kyllä lämpeää, mutta ihan sairaan hitaasti, eikä enää yli 200 asteen edes odottamalla. Teen niin paljon ruokaa uunissa, että tarve on akuutti (itse asiassa olemme menossa ostamaan uuden tänään). Onneksi tuollaiset perusmallit eivät maksa paljoa (en todellakaan tarvitse mitään ylimääräisiä toimintoja), juuri nyt ylimääräistä rahaa ei ole ihan kauheasti (joten saako sitäkin toivoa tässä yhteydessä?).

Henkisellä puolella toivoisin takaisin perusrytmiin pääsemistä. Kuten viimeksi kirjoitin, olen ollut ihan kuutamolla koko tammikuun ajan, eikä siitä nyt pelkästään täyttämätöntä kalenteria sentään voi syyttää. Jostain syystä paluu arkeen ei onnistunut loman jälkeen, kuten normaalisti, ja olen haahuillut koko kuukauden ympäri omaa elämääni. Viime päivinä on ollut havaittavissa merkkejä normalisoitumisesta ja olen sitä suuntausta yrittänyt pönkittää kaikin mahdollisin tavoin.

9. Millainen olet humalassa?

Heh, omasta mielestäni ihan älyttömän hauska ja älykäs. Todellisuudessa taidan kuitenkin olla tosi ärsyttävä: kovaääninen, kaiken keskipisteeksi pyrkivä, dominoiva besserwisser. Onneksi humala on nykyjään kuitenkin todella harvinainen olotila. Pienessä huppelissa (mikä on siis täysin eri asia kuin humala) olen puhelias ja (edelleen!) hauska ja myöskin tosi luova. Ymmärrän hyvin (joidenkin) taiteilijoiden viininlitkimisen.


10. Käytätkö hajuvesiä?

Käytän, mutta yksikössä eli mulla on aina vain yksi tuoksu, jota käytän. Jo vuosien ajan se on ollut Hugo Bossin Deep Red, joka on 100% mun makuun sopiva. Aina silloin tällöin kokeilen jotain uutta, mutta palaan tuohon ominaistuoksuuni takaisin jo muutaman päivän kuluttua.

Mahtavaa tammikuun vikaa viikkoa kaikille!

8 kommenttia:

  1. Jääpuikkohiuksia on täälläkin tullut harrastettua (yök) ja sänky on toki pedattava joka aamu. On niitä ainoita kotijuttuja (lakanoiden mankeloinnin lisäksi), joita en jätä tekemättä. Osin siksi, että sänky näkyy suoraan olkkariin, mutta eniten siksi, että muuten ei yöllä ja päivällä olis mitään eroa ja haluan illalla ikäänkuin poistaa sen päivän siitä sängyn päältä ja aloittaa yön. Ja sitten taas aamulla päinvastoin.

    En muista miltä vuodelta mun ainut, tällä hetkellä noin puolillaan oleva hajuvesipulloni on, enkä enää sitäkään, mitä se on, koska en sitä käytä, kun hajuttomuus on nykyään niin vallalla oleva käytäntö ja hyvä niin. Ei huvita itseäkään vaikkapa salilla tai uimahallilla hengitellä kenenkään hajuvesipilveä.

    Keittiötarvikkeista voisin ehkä olla kauha tai vispilä, joilla hämmentelen ja pyörittelen omia ajatuksiani.

    Ja hehhee. Nauratti toi sun humalatilan oma-arvio. Muistaakseni olet myös disco- ja karaokekuningatar :D (tai sitten sekoitan omaan ukkeliini, koska muistelen, että teillä oli joitain tän kaltaisia yhtäläisyyksiä :)).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä kun muistutit, unohdin tosiaan mainita sen, että humalassa olen ihan loistava tanssija ja melkoinen virtuoosi laulamisen suhteen... hehe ja kääk, joka kerta kun mietin tätä asiaa, tunnen ihan valtavaa myötähäpeää itseäni kohtaan :D :D :D

      Kauha/vispilä omien ajatusten pyörittelyyn on aivan loistava oivallus!

      Kivaa loppuviikkoa Annukka <3 Toivottavasti olet pärjäillyt silmän kanssa!

      Poista
  2. jääpuikkohiuksia! Yhtäaikaa kiehtovan hauska ja ällöttävä ajatus :D!

    Ja mitä sängyn petaamiseen tulee, se on kohdallani vain hurmaava pikku oikkunen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jääpuikkohiukset kieltämättä hämmentävät mua itseänikin näin jälkikäteen. Jotain kiehtovaa siinä touhussa oli...

      Poista
  3. Hihi sepä se, sitä ollaan jo eläimiä, niin miksi pitää olla joku muu kuin ihminen. Ihan mahtava tuo hiusten imeminen ja juurikin näitä näki lapsena ja teininä ja taatusti olen itsekin imenyt, hih.

    Ihanaa viikon jatkoa Emma. <3

    VastaaPoista
  4. Meditaatiohetket toimii tosi hyvin autossa, siellä jos missä läsnäolo on taattu.

    Olen samaa mieltä siitä, ettei elokuvista tai biiseistä voi valita vain yhtä parhaimmaksi. Ja mulla on myös tuo korvamato-oire. Nyt mulla on soinut pari päivää (aivan käsittämätön) euroviisuehdokas. Olis kiva jos korvamato olis edes jokin lempikappaleista, mutta tämä viisu on kaikkea muuta ;-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oiskohan kyse siitä samaisesta euroviisuehdokkaasta, joka kertoo entisestä italialaisesta poliitikosta...? Ihan kauheeta kuraa! Ja jotenkin niin tyypillinen euroviisubiisi meiltä. Ei kai sitä valittu? En ole asiaa seurannut muuten, mutta kun näin kavereiden kauhisteluja biisistä Facessa ja Instassa, oli pakko käydä kuuntelemassa. Tai no okei, myönnän että kuuntelin vain noin 10 sekuntia :D

      Kivaa viikonlopun jatkoa Birgitta, mulla on just ensimmäinen leipäkone ikinä käynnissä ja suurella jännityksellä odotan, mitä sieltä parin tunnin kuluttua tupsahtaa ulos :)

      Poista

Kiva kun kävit :) Kiitos kun jätät kommenttisi!