lauantai 24. lokakuuta 2020

EHKÄ VÄHÄN HAMSTRASIN...

Kaikki varmasti muistavat vessapaperihysterian viime keväältä! Koronan rantautuessa meille ihmisiin iski inhimillinen paniikki siitä, että ruoka ja muut välttämättömyystarvikkeet loppuvat kaupoista ja homma eskaloitui sitten vessapaperiin. Meillä kävi vessapaperin kanssa silloin niin, että se ihan oikeasti loppui pahimman paniikin aikana ja sen löytäminen oli tosi työn ja tuskan takana. Kauppojen koluaminen vessapaperia etsien tuntui niin tyhmältä hommalta, että hankin sitä myöhemmin keväällä pienen määrän varmuusvarastoon. Ja vannoin, että näitä ei sitten käytetä ennen seuraavaa pandemiaa - sen verran dorkaa hommaa sen metsästäminen oli.

Ruokaa mun ei tarvinnut hamstrata ensimmäisen aallon ensivaiheessa ihan kauheasti, koska meillä on aina olemassa "pandemiavarasto", kuten olen jo joskus aikaisemmin kertonutkin. Toki siinä kevään kuluessa pikkuhiljaa tuli hankittua kaikenlaista "vähän vielä lisää" ja myönnän, että tällä hetkellä ollaan siinä pisteessä, että meiltä löytyy mm. 18 purkkia tomaattimurskaa, 13 purkkia erilaisia papuja, kolme kiloa sokeria, neljä kiloa (!!) erilaisia pastoja, neljä suklaalevyä ja kaksi pussia irtokarkkeja (tilanne 24.10.2020), 7 purkkia tonnikalaa ja kaksi pakastinta täynnä ruokaa. Ja tässä siis ihan vaan muutamia juttuja, täydellinen lista on niin pitkä, etten jaksa sitä kirjoittaa edes alkuun. No, nämähän eivät ole mitenkään turhia juttuja, mutta nyt pitää vaan muistaa huolehtia siitä, että niitä myös käytetään. Näissä kaikissa on kuitenkin viimeinen käyttöpäivä muutaman vuoden sisään, joten vuoden 2035 pandemian varalle niitä ei ehkä kannata säilyttää!

Ja koska meillä on säilytystiloja myös ruualle aika paljon ja monessa paikassa, niin kaikki elintarvikkeet ovat tällä hetkellä ripoteltuna eri tiloihin, mikä vaan lisää sitä tosiasiaa, että mulla ei ole mitään käsitystä siitä, mitä kaikkea meillä on. Haha - positiivisesti voi ajatella niin, että jos meille iskee pandemiaruokavaras, hän saa saalikseen vain osan meidän varmuusvarastoista. (Ihan oikeasti pitää tehdä täydellinen lista siitä, mitä kaikkea meiltä löytyy!)



No, joku sen siellä varmaan jo arvaakin: hamstrasin ensi alkuun kyllä viiniäkin. Sitä en kuitenkaan osaa säilyttää, joten totesin, että tätä menoa kuolen todennäköisemmin maksakirroosiin, kuin koronaan. Varastossa ei siis enää ole viiniä kuin pari päivää kerrallaan! No okei, kaunistelen asiaa - ei ole tuotakaan vertaa, ei se koskaan varastoon asti ehdi, vaan menee saman tien käyttöön 😂 

 

Sitä en ihan ymmärrä, miksi meillä on kotona käsidesiä, koska täällä sitä ei koskaan käytetä. Tehokas saippuapesu riittää ja on jopa parempi vaihtoehto, kuin käsidesillä löträäminen. Voisikohan näillä pestä vaikka ikkunat ensi keväänä? Myös epäonnistuneita malleja kankaisista kasvomaskeista on kertynyt "varastoon" (ei niitä nyt sentään raaski heittää poiskaan...).

Pahin isku keväällä mulle kuitenkin oli kirjastojen sulkeminen nopealla aikataululla. Toki siitä ilmoitettiin pari päivää etuajassa (muistaakseni), mutta olin niin töiden viemää silloin, etten yksinkertaisesti ehtinyt kirjastoon. Tästä viisastuneena aloin tilaamaan ja myös ostamaan (siinä vaiheessa, kun kauppoihin uskalsi mennä taas luuhaamaan) kirjoja toista aaltoa silmällä pitäen. En siedä sähköisiä kirjoja, joten päätin, että mulla on ihan pakko olla varmuusvarasto myös kirjojen suhteen. Noh, toinen aalto on jo jonkin aikaa vellonut keskuudessamme, mutta koska kirjastoja saa edelleen käyttää, en ole vielä koskenut tähän kallisarvoiseen pinoon. Kolmatta aaltoa odotellessa siis?

 

Tällä viikolla kävi sitten se, minkä olin arvannut jossain vaiheessa tapahtuvan:

 

 

Onneksi huomasin tämän saman tien ja kakkoskappaleen kuitti oli edelleen tallessa. Jatkossa tarkistan kirjakaupassa tuon kuvan avulla varaston tilanteen. Hah.

Mites siellä? Hamstrasitko keväällä? 

Entä mikä tilanne on nyt - onko varmuusvarasto kunnossa?

4 kommenttia:

  1. No näkyypä teillä tuota ruokatavaraa olevan. ;-D

    Me ei hamstrattu keväällä mitenkään erityisesti, vaikka ostettiin kyllä ukkelin kanssa yhdellä kauppareissulla just pastaa, tomaattimurskaa, säilykkeitä jne. Ei mitään isoa läjää, mutta kyllä sitä voi jonkinlaiseksi koronavarastoksi sanoa. Ihan turhaa hommaahan se oli, varsinkin kun ei edes syödä jotain purkkihernaria muutenkaan. :-D Viiniä ostettiin keväällä kokonaiset kolme pulloa, joista viimeinen juotiin pari viikkoa sitten. Eli eipä viinaksetkaan kauhean kiivaasta tahtia kuluneet. :-)

    Nyt mulla ei ole minkäänlaista varastoa, sillä meillä on säilytystilaa loppujen lopuksi aika vähän, enkä viitsi siitäkään syystä hamstrata kauheasti. Ärsyttää, jos joka paikka tursuaa tavaraa. Yhtäkään käsidesiä en ole ostanut, enkä osta. Pesen kädet aina kun voin, ja jos en voi, niin se on sitten voi voi.

    Naurattaa tuo kirjajuttu. Meillä on kanssa ukkeli ostanut kerran vahingossa saman kirjan kahteen kertaan. Kaikkein huvittavinta on se, että kirjan nimi on Why We Buy. :-D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, onhan toi aika jäätävä toi meidän ruokavarasto :D Tosin "puolustaudun" kyllä sillä, että me asutaan niin metsässä, että haluan multa löytyvän kaikki perusjutut kaapista, jos jotain unohtuu kauppareissulla tai ei huvita lähteä kauppaan. Näistä varastoista saan milloin tahansa tehtyä ruokaa ilman, että pitää lähteä tunnin kauppareissulle. Mut joo, seliseli, hamsteri mikä hamsteri :)

      Kirjojen kanssa mulla on käynyt aikaisemminkin näin. Silloin vielä niin, että huomasin tuplat vasta paljon myöhemmin, joten kuittiakaan ei ollut enää tallessa. Niistä tuli sitten lahjakirjoja seuraavana jouluna!

      Kivaa alkanutta viikkoa sulle Satu!

      Poista
  2. Aikamoinen varasto kyllä!
    Meillä ei ole edes säilytystiloja tuollaisille määrille... olen yrittänyt pitää noin viikon varaston jossain hollilla: ylimääräinen pastapaketti, riisipaketti, kaikkea vähän sentapaista - ja ne tuotteet onneksi myös liikkuvat.

    Nyt viikonloppuna sain ällin pikemminkin tyhjentää kuin täydentää. Kävin läpi pakastimen ja perkasin vähän myös kuivatavarakaappeja. Jääkaappi on aina ähkytäysi.

    Laatikkoviiniä en uskalla ostaa. En tiedä tulisiko se kulutettua liian pian, vai jäisikö nurkkiin nuljumaan ;D
    Olen pitkään ajatellut, että minusta tulee nainen jolla aina on viiniä jääkaapissa. (ja olen siitä aika hyvin pitänyt kiinni)
    Heinäkuun lopulla ostin litran valkkaripönikän, sellaisen kartonkipakkauksen. En edes korkannut sitä ennen kuin syyskuussa. Litkin sitä koko syyskuun ja aika ison palan lokakuustakin. Alkoi olla vähän väljää loppumetreillä. Sitten pakotin Lehtorin juomaan sen tyhjäksi asti, että sain ostaa punaviinitölkin kaappiin. Jee.

    Käsidesiä on litratolkulla.
    Kaiken varalta.
    Ajattelin lähinnä sellaista tilannetta että taloudessa joku sairastuisi ja linnoittautuisi vessaan potemaan. Saamme sitten muut desata käsiämme minkä kerkiämme.
    Käytän sitä kotona esim. jos olen putsannut juuri kissanvessan enkä ihan heti pääsekään käsipesulle. Sitten kun pääsen, menen. Eli käsidesi on sellainen hätävaratilanteiden tuote.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuolla ylempänä jo "selittelinkin" meidän ruokavarastoa, mutta myönnän kyllä olevani tässä asiassa aika toivoton. Tosin nyt olen kyllä syksyn aikana myös käyttänyt varastoja (ja varsinkin tyhjentänyt pakkasta) ihan ansiokkaasti. Tilanne on silti tämä...

      En minäkään normaalisti osta laatikkoviinejä, niiden kanssa tuppaa käymään vanhanaikaisesti. Keväällä niitä ostin, mutta lopetin jonkin ajan kuluttua tekstissä mainitusta syystä :D Aika hillittyä kyllä sun käyttö on, jos saat litran pönikän riittämään noin pitkään!!

      Enpä muuten ole tullut ajatelleeksi käsidesiä tuosta näkökulmasta. Hyvä pointti, ehkä en siis pesekään niillä ikkunoita. Ei niin, että pesisin niitä muutenkaan joka kevät (tai siis ikinä - meillä se on miehen hommaa, haha).

      Mukavaa alkanutta viikkoa Marika!!

      Poista

Kiva kun kävit :) Kiitos kun jätät kommenttisi!