tiistai 22. maaliskuuta 2022

PIKAINEN KREIKKA-GALLUP

Ensi kesän lomasuunnitelmat ovat nyt edenneet siihen pisteeseen, että maa on päätetty. Kreikka - emme ole koskaan olleet sielllä. En suostu ajattelemaankaan sitä, että korona tai Ukrainan sota tulisivat kumpikaan häiritsemään suunnitelmiamme. Me matkustamme Kreikkaan ensi kesänä. Piste.

 

Mutta... ensikertalaisina on tietenkin ihan älyttömän vaikea päättää, että mihin Kreikassa. Ihania kohteita on noin sata. Olen saanut kokeneilta Kreikan-kävijöiltä hyviä vinkkejä, mutta haluan myös kääntyä teidän puolenne; mihin meidän kannattaisi mennä?

Missä te olette olleet? Mikä siinä kohteessa oli niin ihanaa, että suosittelisit meille? Entä mitkä ovat ne kohteet, mihin ei kannata mennä sun mielestä?


Meidän kriteerit ovat seuraavat:

 • ihana, vähän ehkä jopa luksus (edes semi-luksus) hotelli, jossa uima-allas (mielellään monia, ei tarvitse olla oma jokaiselle huonelle (saa toki olla), ei pelkästään lillumiseen tarkoitettu, koska tykätään kaikki uida myös matkaa)
 • pieni, aika tyypillinen paikallinen pikkukaupunki, ei mikään turistirysä
 • meren rannalla (hotellin ei tarvitse olla ihan rannalla, mutta mielellään rantaan ei ihan kauhean pitkä matka)
 • kaupunigissa/kylässä pitäisi olla autenttisia, paikallisia ravintoloita, joista saa paikallista ruokaa - ei siis "täältä saa lihapullia" -tyyppisiä suomalaisille tarkoitettuja juottoloita, sekä myös paikallisia ruokakauppoja
Niin että löytyykö näillä kriteereillä meille suosituksia? Olisin ihan tositositosi-iloinen kaikista vinkeistä, suosituksista ja neuvoista.

Kiitos jo etukäteen kaikille vinkkaajille
💙💙💙

3 kommenttia:

 1. Kreikka on ollut meidän suosikkilomakohde "aina" - tosin meidän lomamme ovat suuntautuneet melkein pelkästään todella vaivattomiin turistirysäyksiin.

  Suosikit:
  Retymnon Kreetalla. Ihan oikea kaupunki, mutta ei liian iso. Löytää taatusti autenttisia paikkoja, mutta myös turistisälää ja -roipetta. Vaivattomia yhteyksiä vielä suurempiin kaupunkeihin, ja Kreetalta löytyy upeita rantoja melkein mistä vain.

  Korfun kaupunki Korfulla, idyllinen, erityisesti vanha kaupunki. Sieltäkin löytää sekä paikallisia että turistillisia ruokapaikkoja. Meidän hotellissamme ei ollut allasta, ja rannalle oli matkaa, mutta kaupunki itsessään - ja koko saari! - oli todella viehättävä ja vähän erilainen Kreikan saari. (vehreä, kumkvatit!) Korfulle noin ylipäätään lämmin suositus.

  Samos - tosin veikkaan että pakolaisaalto 2015 teki hallaa saaren olemukselle. Retki Efesoon on jäänyt elävästi mieleen.

  VastaaPoista
 2. Kiitos näistä vinkeistä! Kyllä mekin halutaan just semmoiseen vaivattomaan turistirysään (halutaan koko reissusta tositosi vaivaton), mutta ei kuitenkaan semmoiseen ällöttävään turistirysään - jos ymmärrät, mitä ajan takaa :D Täytyy ruveta tuota Korfua googlailemaan, sitä on meille suositelleet myös semmoiset, jotka tuntee meidän koko perheen.

  Aurinkoista viikon jatkoa!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voisin kuvitella että luonnontieteilijää kutkuttaa saaren vehreys. Korfun saari eroaa todella paljon luonnoltaan muista Kreikan saarista ja on jotenkin muutenkin omalla tavallaan uniikki kreikkalainen :)

   Poista

Kiva kun kävit :) Kiitos kun jätät kommenttisi!