keskiviikko 10. tammikuuta 2018

MINI-TACOT HÄRKIKSESTÄ

No niin, pitkästä aikaa taas ruokajuttuja. Ruokablogihan tämän piti alun perin olla, mutta nyt en edes muista, milloin olisin keskittynyt siihen puoleen enemmän. Muut aiheet ovat vieneet mennessään, mutta nyt on kyllä tarkoitus vähän ryhdistäytyä tässä asiassa.

Mulle tacot ja muu Tex Mex -ruoka on aina kuulunut viikonloppuun. Tuo juontaa varmaan juurensa 90-luvulta, jolloin kauppoihin pikkuhiljaa alkoi tulla taco-kuoria ja maustekastikkeita, mutta ne olivat opiskelijalle sen verran tyyristä tavaraa, että niitä syötiin hyvin harvoin. Olen aina tykännyt meksikolaisesta ruuasta tosi paljon, mutta aika harvoin sitä edelleenkään tulee tehtyä. Tortilloja syömme parin kuukauden välein, mutta muuten Tex Mex -ruuan valmistaminen unohtuu harmittavan usein. Ai niin, paitsi nyt joulunahan meillä syntyi uusi perinne: Tapanin Tacot, jotka maistuivat jouluruuan jälkeen ihan taivaallisilta ❤


Tacothan ovat vähän hankalaa syötävää, minä ainakin sotken ihan älyttömästi niiden kanssa. Sen takia innostuin nähdessäni näitä mini-tacoja hyllyssä jo pari vuotta (?) sitten, mutta vasta nyt sain aikaiseksi ostaa näitä. Törmäsin viime viikolla kaupassa Härkis-esittelijään, jolta sai maistaa tuota TexMex maustettua versiota ja hyvä niin - olisin varmaan muuten jättänyt sen ostamatta, koska yleensä vierastan mitään valmiiksi maustettuja tuotteita. Mutta tämä oli kyllä niin hyvää, että nappasin sen matkaan ja oli tarkoitus tehdä siitä soosi, jonka tarjoaisin riisin kanssa. Kunnes muistin noi mini-tacot ja siitä se suunnitelma sitten lähti.


Tai no, tässä ei kyllä mitään kauhean monimutkaisia suunnitelmia tarvita, sen verran simppeli ruoka tämä on 😀 Vielä helpommalla pääsee, jos jättää tuon Härkiksen pienimisen tekemättä, mutta meillä tykätään syödä se tasaiseksi silputtuna. Silppuamisen voi tehdä myös veitsen avulla leikkuulaudalla ja jos käytät monitoimikonetta, muista pyöräyttää terää vain pari kertaa, muuten tulee Härkis-tahnaa!

Mini-tacot Härkiksestä

1 paketti TexMex -maustettua Härkistä
1 sipuli
loraus öljyä
1 purkki Taco-kastiketta (tai salsaa)
1 paketti mini-tacoja

salaattia
paprikaa
maissia
(muita salaattiaineksia maun mukaan)

avocado
raejuustoa tai ranskankermaa

Silppua sipuli mahdollisimman pieneksi, jätä muutama viipale (halutessasi) tarjoilua varten. Pienennä Härkis. Kuumenna pannulla pieni loraus öljyä ja kypsennä sipulisilppu. 
Lisää Härkis, pyörittele pannulla pari kertaa. 
Lisää Taco-kastike ja anna hautua n. 10 minuuttia.

Valmista sillä aikaa salaatti. 
Pienennä kaikki mahdollisimman pieneksi, jotta salaatti mahtuu pieniin tacoihin.

Kasaa tacot laittamalla pohjalle salaattia ja päälle Härkis-kastiketta. Voit halutessasi lisätä vielä lusikallisen salsaa kastikkeen päälle. 
Viimeistele raejuustolla/ranskankermalla, parilla sipulirenkaalla ja avocadosiivulla. 




Tacot ja tortillat voi tietenkin kasata ihan millä tahansa tyylillä ja täytteillä, tämä on vain yksi tarjoiluesimerkki. Moni tykkää ripotella tacojen pinnalle cheddarjuustoraastetta, mutta minä käytän yleensä aina raejuustoa, varsinkin jos täytteissä on enemmän chiliä. Enkä nyt kyllä tiedä, oliko näitä yhtään sen helpompaa syödä, kuin tavallisia tacoja - ainakin minä sain kyllä näitäkin syömällä kauhean sotkun aikaiseksi 😂

Kännykkäräpsy lenkkipolulta ❤
Hei, arki on alkanut ja meillä ainakin oli alkuviikosta AURINKOA! Oli ihan mahtavaa vetää aurinkolasit päälle kävelylenkille lähtiessä, en muista milloin viimeksi olen niitä käyttänyt! Auringosta ei kyllä näkynyt pihaustakaan tänä aamuna, kun heräsin klo 4.30 ja siitä tunnin kuluttua hyppäsin autoon. Klo 6.15 alkava vesijumppa on suorastaan epäinhimillinen, mutta se olo, minkä tunnin verran vedessä pomppiminen tekee, on niin mahtava, että olen valmis kärsimään tuon aamun epämukavuuden. Ja se olen supernainen -olo, mikä tuosta tulee, on ihan mieletön tunne!

Mitä teille muille supernaisille kuuluu? Miten vuosi 2018 on lähtenyt liikkeelle?

💗

4 kommenttia:

  1. Mä ostin tuota texmex-härkistä just tänään, kiva kuulla et se on hyvää :) Tykkään texmex ruoista ihan hulluna!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jeps, sama täällä, texmex on ihan parasta! Hei unohdin mainita tossa postauksessa, että toi oli yllättävän tulista. Ei mitenkään mahdottoman, mutta meidän lapsi kyllä vähän puuskutti syödessään :) Että jos on tulisuuden suhteen kauhean kranttuja syöjiä, niin tämä kannattaa ottaa huomioon. Toivottavasti tykkäät tästä härkiksestä!

      Kivaa viikon jatkoa sulle Maiccu :)

      Poista
  2. Ihana idis ja voisikin kokeilla tuota härkistä tacojen kanssa :)
    Meillä syödään tortilloja kerran-pari kuussa ja ovat kaikkien suosikki. Niin helppoa ja hyvää! Siitäkin ovat kiva ruoka, että niihin voi upottaa suunnilleen mitä vaan :)

    Kivaa loppuviikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pitäisi kyllä päästä eroon siitä ajattelusta, että tortillat (tai tacot) on jotenkin "juhlaruokaa" ja ruveta tekemään niitä useammin ihan arkena. Ja just noin, että upottaa niihin muutakin, kuin sen ainaisen jauhelihatäytteen. Mä teen tortillat aina uunissa (linkki tossa tekstissä), koska ne on sillä tavalla helpompi syödä kuin "käsipelillä". Meillä nääs yksi äiti-ihminen sotkee niitä käsin syödessään ihan valtavasti... :D

      Kivaa loppuviikkoa sulle myös Tuula :)

      Poista

Kiva kun kävit :) Kiitos kun jätät kommenttisi!