keskiviikko 10. helmikuuta 2016

AAMUPALAA JA YSTÄVÄNPÄIVÄARVONTA



Kuka tarvitsee aamupalan? Käsi ylös hep! Sama täällä, käsi nousi. Nuorempana lähdin aina liikkeelle pelkän kahvin voimin - huh, en tajua miten pystyin siihen. Tulee paha olo pelkästä ajatuksestakin. No, en nykyjäänkään syö kovin runsasta aamupalaa, mutta tyhjällä mahalla en pärjäisi edes töihin asti.

Normaaliin aamuun kuuluu aina smoothie, jonka teen fiiliksen (ja pakastimen sisällön) mukaan marjoista ja hedelmistä. En siis laita siihen mukaan mitään muuta, joten määritelmän mukaan se kai on fruitie. Lataan ainekset blenderiin illalla valmiiksi ja surautan sen valmiiksi aamulla. Illalla pilkkomiseen ja laittamiseen menee noin viisi minuuttia, aamulla sama aika tuntuu puolelta tunnilta... Siinä toinen asia, mitä haluan aamupalaksi joka päivä: aikaa. Herään puoli tuntia aikaisemmin kuin pitäisi, jotta saan syödä aamupalan, selata Hesarin ja juoda kahvin ennen nuorenherran heräämistä.

Smoothien kanssa syön kourallisen cashew-pähkinöitä ja jonain aamuina kaurapuuron. Puuron seassa en yleensä syö mitään muuta kuin pienen voinokareen. Näillä pärjään aamupäivään asti, jolloin nappaan yleensä hedelmän tms. Proteiinia suositellaan aamupalalle, mutta minulle ei maistu mikään protsku ennen lounasta. Ei edes maustamaton proteiinijauhe smoothien seassa (testattu!), maistan sen mauttomankin jauheen sieltä läpi. Eli olen aamuisin aika kranttu :)

Villa Mandalssa (joo TIEDÄN, hoen tuota koko ajan...) sain maistaa aamupuuron kanssa ihan superhyvää lisuketta eli taatelikastiketta. Nimi on muuttunut meillä taatelimössöksi... Tämä maistuu puuron seassa tosi hyvältä. Itse tykkään lisätä mukaan vielä kohmeisia herukoita (Pirkka-sarjassa on kiva uutuus, jossa on kolmea eri herukkaa), mies taas lisää puuroonsa mustikoita mössön lisäksi. Resepti ei ole kauhean monimutkainen :)

Taatelimössö

taateleita
vettä

Liota taateleita vedessä pari tuntia - yön yli. Muista poistaa kivet jos käytät tuoreita! Kaada vesi pois ja laita taatelit blenderiin. Lisää pieni loraus vettä ja jauha tahnaksi. Lisää vettä maun mukaan kunnes mössö on sopivaa koostumukseltaan.

Mies ihmettelee joka kerta tätä lusikoidessaan "voiko näin hyvä ihan oikeasti olla terveellistä?" :)

Testasin viimeisimmästä Maku-lehdestä Hasselpähkinä-puolukkapuuron ohjeen... no joo... Ensinnäkin reseptissä taitaa olla virhe kaurahiutaleiden määrässä, joten jos meinaat kokeilla, kannattaa lisätä hiutaleiden määrää. Toisekseen en mitenkään erityisesti tykännyt puurosta (mikä ei tietenkään ole kyseisen lehden vika). Ei siinä ollut varsinaisesti mitään vikaa, mutta jotenkin liian monimutkainen minun makuuni. Sekä makumaailman että valmistamisen suhteen. Iltaisin kun laitan aamuhommat valmiiksi, en kauheasti jaksa enää säätää mitään ylimääräistä.

Että se siitä ihanan oloisesta reseptistä. Tämä oli jo toinen kerta kun olen tehnyt epäonnistuneen tuorepuuron reseptin mukaan ja siitä suivaantuneena (ja jotain uutta ja vaihtelua aamuun kaipaavana) päätin, että teen ihan omasta päästäni. Niin ne parhaat ruuat ovat aikaisemminkin syntyneet! Kannatti kokeilla, tästä tuli hyvää. Eikä ole monimutkainen resepti tämäkään :) En tiedä "pitääkö" tuorepuurossa olla määritelmän mukaan jotain tiettyjä juttuja mukana, mutta tämä on nyt tämmöinen simppeli versio!

Emman tuorepuuro (kahdelle)

200 g kohmeisia mansikoita 
50 g kohmeisia puolukoita
1 dl taatelimössöä
1 dl kaurahiutaleita
1 dl nestettä (käytin Oatlyn Kaurajuomaa, mutta vesi, tavallinen 
maito tai mehu passaavat varmasti myös hyvin)

Muussaa tai soseuta marjat, lisää muut ainekset, sekoita ja anna turvota yön yli jääkaapissa.

Tuolla nestemäärällä puurosta tulee aika notkeaa, joten jos tykkäät jämäkämmästä puurosta lisää kaurahiutaleiden määrää tai vähennä nestettä. Puuro sopii hyvin myös väli- tai iltapalaksi! Varsinkin lapsille, tällä saa hyvin korvattua sokeripitoiset jugurtit yms.





Sitten arvontaan :) Teitä lukijoita ei taida vielä kauhean montaa siellä ruudun takana olla, mutta jokainen käynti näillä sivuilla merkitsee minulle todella paljon! Toivon, että lukijamäärät pikkuhiljaa kasvavat ja opin myös vähitellen tuntemaan vakilukijoita. En mitenkään osannut tätä blogia aloittaessani arvata, kuinka paljon jokainen kommentti tai tilastoista kurkattu sivulla vierailleiden lukumäärä merkitseekään!





Ystävänpäivän kunniaksi arvon ihastuttavan Brunssi -kirjan, joka sisältää kymmeniä ihania suolaisia ja makeita herkkuja. Jätä kommenttiboksiin nimellä tai nimimerkillä varustettu viesti, jossa kerrot mitä kaikkea haluaisit tässä blogissa lukea. Otan ilomielin vastaan ideoita ja haasteitakin! Aikaa kommentoinnille on ystävänpäivän (su 14.2.) iltaan klo 20 asti, jonka jälkeen arvotaan voittaja. Koska lukijoita on vielä aika vähän, on voittamisen todennäköisyys tässä arvonnassa melkoisen suuri :)

Emma <3

14 kommenttia:

  1. Jep jep, mukana:). Arkipäivän erilaisia ohjeita ja vaikka kasvisruoankin ohjeita olisi kiva löytää täältä!

    Ja smoothiella minäkin päiväni käynnistän, ennen lähdin vain kahvilla, muttei tunnu enää hyvältä idealta.

    Ja tiedän tuon tunteen noista lukijoista ja blogissa kävijöistä ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kasvisruokaa tulossa parikin juttua ihan lähipäivinä, pysy siis kuulolla :)

      Poista
  2. Mukana arvonnassa!
    Ruokaohjeita, vinkkejä mitä uutta ja helppoa voisi tehdä arkisin;)
    Minun aamu ei käynnisty pelkällä kahvilla, puuroa, joskus paistan munia. Pari kertaa olen kokeillut tuorepuuroa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juuri tuota helppoa yritän mahdollisimman usein, toivottavasti tulee sinulle myös uutta!

      Poista
  3. Just tälläsia taatelimössöjä ja tuorepuuroja. Helppoja ja nopeita ohjeita. Ja ehdottomasti mukana arvonnassa.

    VastaaPoista
  4. Komppaan täysillä Hannaa eli nopeita ja helppoja ohjeita. Tuotepuurot ovat ihania. Nyt on kokeiltava tuota taatelimössöä.
    Mukana ollaan:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Taatelimössö on kaikessa yksinkertaisuudessaan käsittämättömän hyvää kaurapuuron kanssa. Älä pelästy ulkonäköä... :)

      Poista
  5. Minä puolestani haluaisin lukea herkullisista ja terveellisistä ohjeista =). Mukaan kivaan arvontaan!
    siinatar@gmail.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yritän itsekin mahdollisimman usein panostaa tuohon terveellisyyteen, joten toivon mukaan löydät sinulle sopivia ohjeita täältä!

      Poista
  6. Minä puolestani haluaisin lukea herkullisista ja terveellisistä ohjeista =). Mukaan kivaan arvontaan!
    siinatar@gmail.com

    VastaaPoista
  7. Onnea bloggaukselle, alku on tosi lupaava ja aion eksyä tänne jatkossakin! Tervetuloa vastavisiitille, minun herkuissani saattaa olla paksusti sivuja mutta kaloreita nolla :)

    http://tuhansiasivuja.blogspot.fi/

    Kaipaan juurikin noita helposti arjessa toteutettavia, terveellisiä herkkuja. Sellaista arjen pientä luksusta, että pyöräytän aamulla perheelle tuoreet sämpylät ja maistuvat puurot ja siitäkin hetkestä nautitaan eikä mennä pelkällä konemaisella rutiinilla.

    postin.tuomaa@gmail.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Marja-Liisa kannustavista sanoista ja kiva, että tulet uudestaankin! Käyn heti kurkkaamassa blogisi.

      Juuri tuo arjesta ja arjen luksuksesta nauttiminen on minulla ihan kantava periaate keittiössä ja koitan sen teille lukijoille täällä välittää! Arjen helppoja herkkuja pitäisi täältä löytyä, joten tervetuloa selaamaan vanhempiakin juttuja!

      Poista
  8. Onnea bloggaukselle, alku on tosi lupaava ja aion eksyä tänne jatkossakin! Tervetuloa vastavisiitille, minun herkuissani saattaa olla paksusti sivuja mutta kaloreita nolla :)

    http://tuhansiasivuja.blogspot.fi/

    Kaipaan juurikin noita helposti arjessa toteutettavia, terveellisiä herkkuja. Sellaista arjen pientä luksusta, että pyöräytän aamulla perheelle tuoreet sämpylät ja maistuvat puurot ja siitäkin hetkestä nautitaan eikä mennä pelkällä konemaisella rutiinilla.

    postin.tuomaa@gmail.com

    VastaaPoista

Kiva kun kävit :) Kiitos kun jätät kommenttisi!