Niin ja kirsikat tietenkin, odotan niitä lähes yhtä suurella innolla kuin nektariinejakin. Niitä en nyt ehtinyt edes kuvaamaan, kun vuoden ensimmäinen litra sujahti parempiin suihin.
Parsakausi jatkuu ja vaikka aikaisemmin olen kirjoittanut, etten mene ihan sekaisin parsasta, niin tähän on nyt tänä vuonna tullut muutos. Tekisi mieli syödä sitä joka päivä ja nimenomaan vihreää parsaa. Melkeinpä parasta parsa on mun mielestä uunissa paahdettuna (225 astetta, n. 10 minuuttia) ja mausteena vain loraus oliiviöljyä, suolaa ja pippuria. Kun nyt saataisi tuo meidän uusi grilli kasattua, niin parsa pääsee pujahtamaan siihen varmaan jo heti ensimmäisellä käyttökerralla. Mitenköhän valkoinen parsa suhtautuu grillaamiseen? Onko kellään kokemusta siitä?
Jostain syystä nämä Snapseedillä muokatut kuvat näkyvät täällä blogissa epätarkkoina, mutta jos kuvan klikkaa auki, tarkkuuskin paranee! |
No raparperi tietenkin! Lapsuuden ehdottomia kesäherkkuja oli isoäidin tekemä raparperikiisseli, mutta jostain syystä kiisselit eivät mua näin aikuisiällä kiinnosta. Itse käytän raparperia piirakassa ja teen siitä myös välillä juomaa. Omat raparperini ovat tällä hetkellä vähän kiukkuisia mulle, koska en ole antanut niille vettä tarpeeksi. Molemmat "puskat" ovat vielä aika nuoria, eivätkä selvästi jaksa kasvaa näin kuivassa täyteen komeuteen. Olen niitä nyt kastellut parin päivän ajan, jospa ne tuosta innostuisivat kasvamaan vävhän isommiksi. Ensi viikolla meinaan kyllä tehdä ekan piiraan, vaikka varret vielä ovatkin aika hentoja. Lapsuudesta muistan muuten myös sen, että järsin raparperia ihan semmoisenaan, raakana. Olin ihan hillitön happo-hullu pienenä, söin mm. sitruunoita kuten appelsiineja - jaiks, nykyjään ei kyllä enää pystyisi!
Tämä seuraava kaunotar ei vielä ole meidän lautasille päässyt, koska en ole löytänyt sitä mistään kaupasta. Maku-lehti kirjoitti kevään uutuudesta, varsikukkakaalista ja kovasti odotan, että pääsen maistamaan sitä. Mähän sekosin pari vuotta sitten ihan totaalisesti Broccolinista, eikä rakkauteni siihen ole vieläkään hiipunut. Uskon, että sen valkoinen serkku tulee hurmaamaan mut ihan samalla tavalla. Oletko jo törmännyt varsikukkakaaliin?
Kuva täältä |
Kesän ihanin kukkija ❤ |
Mitä sun lautaselta löytyy tällä hetkellä?
Pus kaikille, jotenkin ihan mahdottoman hyvä fiilis just nyt.
Toivottavasti sullakin 💗
Ihania postauksia, luin monta kerralla. Kesäsuunnitelmat kuulostavat just hyviltä ja aika samanlaisia täälläkin: ei mitään isompia juttuja, mutta paljon pieniä ja kivoja. Jotenkin onnistuin talven aikana luisumaan stressin puolelle ja sitä yritän nyt tässä vaivihkaa paikkailla ja häivyttää. Eli yritän oppia ottamaan rennommin taas... sekin on taito, joka katoaa, jos sitä ei ylläpidä.
VastaaPoistaTuli ihan nälkä, kun katseli noita sun ruokakuvia. Kesällä on helpompi syödä terveellisemmin, kun kaikki maistuu niin erilaiselta ja paremmalta meillä Suomessakin kuin talvella.
Kiitos Emma tsempeistä maralle! Kaikki meni nappiin enkä tyytyväisempi voisi olla. Nekin harjoitukset jatkuvat, mutta itseä kuunnellen.
Ihanaa päivää <3
Ihan mahtavaa, että juoksu meni hyvin! Mä niin kunnioitan teitä, jotka juoksette maratoneja, se matka tuntuu tällaisesta sunnuntaikävelijästä niin käsittämättömältä :)
PoistaTalven aikaansaamia "tuhoja" on munkin tarkoitus tänä kesänä paikkailla ja koittaa palauttaa elämään normaali rytmi ja rentous. Kesällä on kiva tehdä kaikkea pientä, tuntuu että isommista jutuista kehittää helposti stressin. Nyt kuitenkin ihan ensin toivun lukuvuodesta ja otan ekan viikon ihan rauhallisesti :) Iso pino kirjoja yöpöydällä, myöhään nukkumista ja ihan vaan oleilua. Ihan parasta <3
Ihanaa päivää sulle myös Jenny, kiva kun kävit <3