perjantai 28. joulukuuta 2018

LOPPUVUODEN HÖPINÖITÄ

Heipä hei ja terveisiä Prahasta! Vietimme joulun tänä vuonna poissa kotoa, ekaa kertaa näin. En ole koskaan (vaihtarivuotta lukuun ottamatta) ollut jouluna missään muualla kuin lapsuudenperheeni kanssa, mutta tänä vuonna tuli tämäkin koettua. Vähän on kieltämättä hassu olo, ihan kuin olisimme hypänneet joulun yli ja niinhän me teimmekin. Myös täällä kotona; vaikka emme olleet reissussa kuin neljä päivää, en laittanut kotia joulukuntoon, enkä tehnyt mitään jouluruokia, en ennen, enkä jälkeen reissun. Koristeettomuus ei haitannut yhtään, mutta jouluruokia jäin kieltämättä vähän kaipaamaan. Kuten vuosi sitten kirjoitin, tietyt jouluruuat ja nimenomaan itse tehtynä, ovat mulle joulussa se tärkein juttu. Mulle ei "kelpaa" kenenkään muun tekemät perinneherkut (paitsi siis oman äidin ja isän) ja vähän oli ajatuksena, että kokkaan pienen joulun sitten reissun jälkeen. Mutta ei se enää ole sama asia, joten odottelen nyt sitten ensi vuoteen. Italialainen ruoka korvasi tänä vuonna sillit ja kinkun ja täytyy myöntää, että onnelliseksi (ja ihan yhtä ähkyksi) nämäkin annokset minut tekivät!



Praha oli ihana. Neljän päivän reissu on tavallaan just sopiva, mutta tavallaan vähän turhan lyhyt. Varsinkin, kun ollaan lapsen kanssa liikkeellä, aamusta iltaan kävely ympäriinsä ei oikein nappaa, eikä ihan jokainen kohde kiinnosta. Olutkuppiloissa ei viitsi tietenkään istuskella (ja muutenkin huomasin, että mulle ei enää olut maistu yhtään), eikä iltaisin kauhean myöhään ruokaravintoloissakaan. Toisaalta kun perillä ollaan vain neljä päivää, ei viitsisi toisaalta liikaa lojua hotellissakaan. Aika hyvä kompromissi me löydettiin joka päivä ja tuntuu, että kaikki olivat tyytyväisiä. Menomatkalla oli pientä säätämistä ja teimme matkaa Helsinki - Praha yhteensä 9 tuntia (koukkaus Munchenin ja Varsovan kautta...), mutta muuten kaikki meni hienosti. Ehkä tuosta säätämisestä johtuen yksi lisäpäivä olisi ollut kiva, mutta ensi kerralla sitten. Meillä oli ihastuttava hotelli (suosittelen, jos olet suuntaamassa Prahaan omatoimimatkalle, hotellin tiedot löytyvät täältä) ja ruokapaikkojen valinta osui myös nappiin. Huvittavaa kyllä on, että lapselle suurin ruokaelämys oli päästä syömään KFC-pikaruokalaan friteerattuja kananpaloja 😂 Huomasin, että lähes kaikissa kuvissa on mukana joku tai kaikki meidän perheestä, joten julkaisukelpoinen kuvasaldo on tosi pieni (miehet eivät halua kuviaan tänne blogiin).



Nyt siis kuitenkin jo kotona ja lomaa on onneksi vielä reilu viikko jäljellä. Meillä ei ole mitään ihmeellistä suunnitteilla, joten aikaa lojumiseen, kirjojen lukemiseen, ulkoiluun, joulusuklaiden syömiseen ja pieneen kotona järjestelyyn on riittävästi. Ensi viikolla aloitan itselleni ostaman joululahjan käyttämisen eli tapaan personal trainerini ensimmäistä kertaa. Ostin viiden kerran paketin, jonka toivon auttavan minut vihdoinkin kuntosaliharjoittelun alkuun. Siitä kuitenkin lisää ensi kerralla, nyt ryhdyn ruuanlaittoon. Muutaman päivän loma keittiöstä teki oikein hyvää ja kokkaaminenkin on taas ollut kivaa.

Ihanaa alkavaa viikonloppua kaikille ja hyvää vuoden vaihdetta, jos en ennen sitä ehdi linjoille. Minä en tee tänä vuonna mitään uuden vuoden lupauksia (tuo PT:n hankkiminen osui ihan vahingossa tähän vuoden loppuun, olen sitä kypsytellyt jo jonkin aikaa), mutta onhan uuden vuoden aloittaminen aina yhtä kivaa. Tänään illalla ajattelin kaivaa puhtaan kalenterin esiin ja ruveta täyttämään sitä.

Toivottavasti Sinun joulusi meni hyvin 💗

6 kommenttia:

  1. Praha on niin upea paikka ♥ Me oltiin kans 4 päivää reilu pari vuotta sitten ja paljon jäi näkemättä.Mulla blogissa lukijoille kiva arvonta, tuu kurkkaa
    https://mansikoitajavaahtokarkkeja.blogspot.com/2018/12/koruarvonta.html

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mullekin jäi semmoinen tunne, että niin paljon jäi näkemättä, että pitää kyllä mennä takaisin!

      Kävin osallistumassa arvontaan :) Ihanaa Uutta Vuotta sulle Maikku <3

      Poista
  2. Tervetuloa takaisin kotiin ja kiitos tästä kivasta kuvapläjäyksestä <3.

    Ei olla Prahassa koskaan käyty ja niin moni on sitä kehunut, että jossain kohtaa tekisi kyllä mieli siellä vierailla, jos vaan ukkeli saisi itselleen jotenkin joskus järjestymään tuuraajan. On aina se asia, joka hankaloittaa meidän reissaamista.

    Ja hieno juttu tuo PT. Itse tykkäsin ihan tosi, tosi paljon taannoisesta PT:n avulla toteuttamastani 4 kk kuntoremonttijaksosta, jolla tuli kyllä vissiä tulosta lihaskuntoon, vaikka lihaksia sinällään ei noin lyhyessä ajassa lisää tullutkaan. (Nyt kävin ennen joulua kehonkoostumusmittauksessa ja tavallaan vähän masennuin siitä, että salitreenistä huolimatta poljen paikallani, mutta toisaalta taas hyväksyn sen, koska olen realisti ja tiedän, että ei voi tulla kaksisia tuloksia, jos puoli vuotta vuodesta on vaan lampsinut golfkentällä ja litkinyt viiniä. Noinniinkuin kärjistetysti. No, faktat on selvillä ja jokainen päivä uusi mahdollisuus. Pitää vaan ymmärtää, ja päättää käyttää ne oikein :)).

    Mun ei pitänyt joulusta mitään kirjoittaa, koska tuntui jo niin kaukaiselta, mutta kirjoitin sitten äsken pikakatsauksen kuitenkin.

    Ihania loppuvuoden päiviä ja kuulumisiin Emma <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä kannattaa Prahaan lähteä, jos vaan saatte ukkelille tuuraajan. Ihan mahtavan hieno kaupunki, vaikka vähän liikaa kyllä turisteja - mikä toteamus on aina hieman paradoksi, kun itsekin on turisti :D Me kuitenkin yleensä nopeasti suunnattiin pikkukujille heti vaan kun pystyi ja siellä oli tosi hieno tunnelma.

      Saas nähdä riittääkö toi mun viiden kerran PT-ostos... toivon, että saisin kipinän synnytettyä sillä, että joku olisi mua ihan oikeasti vahtimassa siinä vieressä. Mulla on salilla käymiseen semmoinen viha-rakkaus -suhde, joka on painottunut enemmän sinne vihapuolelle, haha :D Tykkäisin/haluaisin käydä ja se olisi just, mitä tarvin just nyt. Plus se aikatauluttomuus, joka sopii mun elämään tosi hyvin. Raporttia pukkaa sitten jonkun ajan kuluttua. Ja ihan paras toi sun toteamus "lampsinut golfkentällä ja litkinyt viiniä" - mulla ihan sama, paitsi että en ole lampsinut golfkentällä :D :D :D

      Tuun just kurkkimaan sun pikakatsausta. Ihanaa loppuvuotta sulle myös Annukka <3

      Poista
  3. Ai itku miten ihanat herkut. <3 Minuakin kiehtoo paeta joulua jonnekin ja ehkä se vielä toteutetaankin jonain päivänä. <3 Prahassa olen vain lyhyesti käynyt ja nyt mietin kovasti tuota Gdanskia, sinne saisi lippuja halvalla ja on kuulemma upea ja edullinen kaupunki.

    Ihanaa uutta vuotta Emma <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itse mietin myös Gdanskia, olen siitä kuullut tosi paljon kehuja lähiaikoina. On vaan niin monta paikkaa, mihin olisi ihana matkustaa, että hirveän vaikea tehdä päätöksiä :D

      Ihanaa vuotta sinulle myös Tiia <3

      Poista

Kiva kun kävit :) Kiitos kun jätät kommenttisi!