maanantai 2. maaliskuuta 2020

PAHDETUT KIKEHRNEET, VAROITUKSEN SANA NIISTÄ JA MUITA KUULUMISIA LYHYESTI

Paahdetut kikherneet, ihan mahtava lisuke esim. vähän tylsälle sosekeitolle tai ihan vaan semmoisenaan naposteltavaksi. Hyvät ohjeet löydät vaikkapa täältä.

Ajattelin kuitenkin vinkata pienen varoituksen: kikherneet (ja se kaikki öljy ja mausteet, joissa olet ne uittanut) räjähtelevät pitkin uunia ihan kuin tekisit popcorneja... Joten kannattaa varautua uunin perusteelliseen siivoamiseen paahtamisen jälkeen. Vai onko jollain jotain vinkkiä tarjota tähän?


Sehän sitten eskaloitui suht yhtäkkii eli siis Korona-tilanne! Ei mikään yllätys, eikä todellakaan aihetta mihinkään paniikkiin. Pitää kuitenkin vähän miettiä asioita. Olen itse isossa koulussa töissä (en tuossa karanteenikoulussa) ja totesimme just tänään opehuoneessa, että tämä viikko on nyt ratkaiseva, koska hiihtolomilta palailleet sairastuvat tällä viikolla, jos ovat sairastuakseen. Minä ainakin menen varmuuden vuoksi huomenna ruokakauppaan vähän isommille ostoksille. En hamstraamaan, mutta kunhan vaan varaudun mahdolliseen kahden viikon karanteeniin (jonka aikana saisi kyllä tilata pizzaa kotiin, mutta ei kauheasti nappaa kahden viikon pizza-dieetti).

Mites siellä?
Oletko paahtanut kikherneitä?
Pelottaako Korona-virus?
Oletko varautunut mahdolliseen karanteeniin?

6 kommenttia:

  1. Kyllä se vähän pelottaa, mutta ei olla sen kummemmin varauduttu paitsi että käsiä pestään kyllä enemmän. Luotetaan siihen, että viranomaiset infoaa jos on tarpeen varautua.
    Empä ole koskaan paahtanut, enkä taidakaan jos noin sotkevat ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, käsien peseminen onkin se kaikista tärkein juttu, minkä moni ihme kyllä jättää tekemättä! Ja sehän tietenkin olisi tärkeää myös muulloinkin, kuin nyt tämän Koronan aikana. Kyllä minäkin luotan viranomaisiin ja niiden infoamiseen, mutta käyn kuitenkin hyvissä ajoin täydentämässä ruokavarastoa.

      Paahtaminen tosiaan sotki harmittavan paljon, mutta onneksi oli sen laatuista sotkua, että kuivui jäähtyessään, joten oli yllättävän helppo puhdistaa. Mutta en ole kyllä varma, viitsinkö kuitenkaan tehdä uudestaan, vaikka hyviä olivatkin...

      Poista
  2. Eikö niitä voi paahtaa jonkun alla (sisällä)?
    Vaikka leivinpaperin?
    Vai jääkö niihin liikaa kosteutta?


    Toivottavasti ei iske karanteeni, pelkkä ajatus siitä että pitäisi nuohota kotinurkissa pari viikkoa, on lamaannuttava.
    Ja kuka hoitaa ruokahuollon, jos olisi karanteenissa? Ei pysty kahden viikon sapuskoita varaamaan nurkkiinsa (ahtaat) mitenkään.
    Koska sehän on ihan selvä, että tartuntoja tulee lisää.
    Sairastumista en pelkää, sitä sairastuu jos niikseen käy. Mutta ajatus siitä että ei pääsisi ihmisten ilmoille pariin viikkoon, se on ahistava.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En ole kyllä keksinyt mitään muuta keinoa paahtamiseen, kuin ihan sellaisenaan. Jään odottelemaan jonkun viisaamman keksimää vinkkiä!

      Juu, ei olisi karanteeni kiva. Vaikka ajatus "kahden viikon lomasta" tuntuiskin ihanalta, niin olen ihan varma, että karanteeni kyllä alkaisi ahdistamaan; ei ole lomaa semmoinen, mistä ei saa itse määrätä. Ruokahuolto olisi pakko ulkoistaa pizzaläheteille yms. vastaaville, ellei omiin komeroihin saa mahtumaan riittävästi jemmoja. Isoissa kaupungeissa toimii (kun on woltit sun muut), mutta maaseudulla melkein pakko hankkia ne omat jemmat - mä varmaan kuolisin, jos mun pitäisi syödä meidän paikallisen (pahan) pizzerian pizzoja kaksi viikkoa :D

      Poista
  3. Minä olen paahtanut kikherneitä pari kertaa, enkä kyllä muista, että ne olisivat levinneet uuniin. Enköhän paahtanut niitä sitten tarpeeksi kauan? Jonkin muun jutun kanssa (muistaakseni kurpitsansiementen) kanssa kävi sen sijaan juuri noin, että ne pomppivat pitkin uunia. Muistan miettineeni, että ensi kerralla pitää laittaa siementen päälle folio tai leivinpaperi ja folion reunoille painoiksi pikkulusikat, jotta siemenet eivät lentelisi pitkin uunia. En muista, kokeilinko tätä koskaan, vai jäikö vain hyväksi ajatukseksi. :-D

    Minä olen kurkkuani myöten kyllästynyt koko korona-hysteriaan. Ymmärrän kyllä, että vanhempana lapset huolestuttavat, kuten myös näin vähän vanhempana lapsena iäkkäiden vanhempien kohtalo huolestuttaa, mutta muuten en jaksaisi koko koronavouhotusta enää yhtään. En meinaa enää jaksaa lukea Hesariakaan aamuisin, kun sekin on pelkkää koronaa. Ukkeli olisi halunnut ostaa käsidesiä ja hengityssuojia, mutta minä sanoin, että siinähän lähdet metsästämään niitä. Minä en niitä osta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuota jäin miettimään (ja Marikakin tuolla yllä ehdotti), että jos ne peittäisi foliolla tai leivinpaperilla. Mutta paahtuvatko ne sitten? Eikö se suojaaminen vaan muodosta siihen jonkinlaisen "höyrystyskupolin" (tai jotain), jonka sisällä ne kyllä kypsyvät, mutta eivät paahdu... Pitää ehkä kokeilla joku kerta tai sitten vaan odottaa, että joku kertoo varmana tietona, miten kannattaa toimia :)

      Ymmärrän, että koronahysteria ärsyttää ja muakin ärsyttää just se hysteria. Mutta kyllä mä biologina olen sitä mieltä, että tilanteeseen kannattaa suhtautua maltillisen varovaisesti ja ehkä myös varautua jonkin verran. Nythän näistä kotivara-asioista on noussut pienoinen blogikohukin Liemessä-blogin kirjoittajan hamstraamisesta. Olen tässä miettinyt, että pitäisikö kirjoittaa oma versio tästä varautumisasiasta...? Saa nähdä, kirjoitan jos ehdin.

      Mukavaa loppuviikkoka Satu <3

      Poista

Kiva kun kävit :) Kiitos kun jätät kommenttisi!