tiistai 4. elokuuta 2020

KÄTY!!

Muistatteko, kun teiniaikoina välillä viikolla kuhistiin siitä, että jonkun luona on bileet? Että vanhemmat lähtevät pois ja joko luvalla tai luvatta juhlittiin perjantai-illasta joskus jopa sunnuntaiaamuun. Ja sitte kauheissa krapuloissa siivottiin sitä kämppää niin, että ei tule (liikaa) sanomista 😂😂😂

Me oltiin aika kilttiä porukkaa ja yleensä juhlat pidettiin luvalla. Muistan itsekin järjestäneeni muutamat bileet ja yksissä esim. opetettiin mun pikkuveli juomaan lonkeroa... juu, ei kauhean vastuullista toimintaa, mutta ainakin hänellä oli turvallinen ensihumala. Ne muutamat kerrat, kun luvatta bailattiin, koskaan ei kuitenkaan saatu aikaiseksi mitään katastrofia (onneksi ei koskaan käynyt niin, että bileisiin olisi tullut ulkopuolisia).

Kuulemani mukaan 2000-luvulla nuorisolaiset alkoivat viestiä kännyköillä näistä viikonloppukemuista koodisanalla KÄTY - eli KÄmppä TYhjä. Kunka ovelaa; vaikka vanhemmat olisivat nähneet viestin, ei ne mitään olisi tajunneet!

No nyt mulla on KÄTY seuraavat viisi päivää. Siis VIISI päivää!! Ekaa kertaa lapsen syntymän jälkeen olen yksin kotona näin pitkän ajan itsekseni, eikä me kovin montaa kertaa olla oltu koko perhekään erossa näin pitkään. Hehkutin tätä mielessäni monta viikkoa etukäteen, olin ihan mehuissani, että jeeeeeee, sitten kun...


Tänään kun lensin pohjoisesta kotiin (maski naamalla, ei muuten ole mitään kivaa touhua se!), aloin tarkemmin miettimään, että mitäs mä nyt sitten teen. Sen toki tiesin jo valmiiksi, että suunnitelmissa on paljon työjuttuja (mikä on ihan mahtava juttu, odotan koulun alkamista jo ihan hullun kiilto silmissä). Mutta mitä muuta? Mitä sellaista mä haluan tehdä, mitä en voi normaalisti tehdä?

En keksinyt mitään. En yhtään mitään.

Ainoa, mitä keksin oli se, että ostin ruokakaupasta kamalasti marjoja, jotka saan syödä kaikki itse ja vähän suklaata, jota ei tarvitse jemmata keneltäkään.

Mutta muuten, ei mitään.

Eli siis näkökulmasta riippuen, mulla on asiat joko hyvin tai huonosti! Itse ajattelen niin, että hyvin - onhan tämä nyt ihanaa, että elämän parhaat hetket eivät ole kiinni siitä, että saa olla yksin kotona.

Mites sulla vastaavassa tilanteessa?


p.s. aika outo tämä uusi Blogger... ei ainakaan vanhaa parempi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun kävit :) Kiitos kun jätät kommenttisi!