perjantai 31. joulukuuta 2021

KIRJE VUODELLE 2021

Hei vuosi 2021!

Olet kohta historiaa ja niin kivaa kuin olisi sanoa, että jään kaipaamaan sinua, on ihan pakko todeta, että good riddance vaan, en todellakaan jää! Olit aika paska - sori vaan. Et ehkä ihan yhtä paska, kuin edeltäjäsi, mutta et kyllä kilpaile minun top 52 -listallani ja se on jo aikamoinen suoritus se. Annoit minulle toki hyviäkin hetkiä - paljonkin, jos niitä alkaisi laskemaan, mutta toisaalta pilasit niin paljon, peruutit niin monta suunnitelmaa ja mikä pahinta, veit lapseltani pois ison palan nuoruutta. Hetkiä, joita hän ei voi enää koskaan kokea uudestaan toisin kuin me vanhemmat, joiden arki normaalioloissakin on "päiväni murmelina" -tyyppistä elämää. Minulle on sikäli ihan se ja sama, jos joku juhla peruuntuu tai joku matka jää tekemättä, koska niitä on ollut ja tulee olemaan. Mutta se, että lapseltani on jäänyt monta asiaa kokematta ja tekemättä - sitä en anna sinulle ikinä anteeksi.

Ajoittaisista hyvistä hetkistä huolimatta olit julmempi, kuin edeltäjäsi, paljon julmempi. Hän sentään yllätti meidät, iski kuin salama kirkkaalta taivaalta. Pani meidät puhaltamaan yhteen hiileen ja antoi toivoa paremmasta tulevasta - sinusta. Sinun piti olla toivoa täynnä, johdattaa meidät takaisin vanhaan tuttuun normaaliin elämään. Sen sijaan pidit meidät jatkuvassa epätietoisuudessa, annoit välillä isolla kädellä, mutta otit heti antamasi pois. Lupasit paljon, mutta petit lupauksesi. Kunnes lupasit taas uudestaan - ja petit meidät taas. 

Kaivoit minusta, ikuisesta optimistista, esiin pessimistin. Opetit minut katsomaan asioita synkästä näkökulmasta sen sijaan, että miettisin positiivisen kautta, kuten ennen aina tein. Et edes opettanut minulle mitään uutta, kuten edeltäjäsi sentään teki. Sanalla sanoen - olit ihan paska!

Mutta en suostu taipumaan kaiken sen alla, mitä meille teit. En uskalla ääneen toivoa, että seuraajasi olisi sinua parempi, mutta kuulen vielä - hiljaisena, mutta kuitenkin - sisälläni sen tutun optimistin äänen, joka sanoo, että joku seuraajistasi jossain vaiheessa tulee olemaan taas ihana.

En yleensä tee lupauksia seuraavaa vuotta varten, mutta tänä vuonna teen poikkeuksen. Lupaan, että selätän seuraajasi, jos se ryttyilee minulle, kuten sinä teit. En enää suostu ajattelemaan kaikkea negatiivisen kautta, vaan käännän jokaisen pienenkin asian positiiviseksi, kunnes sinä ja kaltaisesi ovat hävinneet elämästämme. 

Tiedä se - et voittanut minua, vaikka monta kertaa nujersitkin!

Terveisin,

entinen ystäväsi Emma

10 kommenttia:

  1. Suorat sanat menneelle
    ja ajatuksella uutta kohti.

    Toivottavasti tämä uusi vuosi tuo paljon kaikkea hyvää meille kaikille ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä uskon näin eli olen siis PÄÄTTÄNYT uskoa näin!

      Oikein ihanaa alkanutta vuotta sinulle 💗💗💗

      Poista
  2. Napakka tilinpäätös vuodelle 2021.
    Ennemmin tai myöhemmin tulee parempi, toivottavasti 2022 on jo sellainen ❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä tästä tulee parempi, kun näin yhteisvoimin päätetään!

      Ihanaa alkanutta vuotta Marika (ja myötätuulta meidän suunnitelmalle)! 💗💗💗

      Poista
  3. Sen opin tästä vuodesta, että pitkäntähtäimen suunnitelmat menevät kaikki enemmän tai vähemmän uusiksi. Jos haluaa tehdä jotain, niin pitää tehdä se melko lailla heti, kun tähtien asento suo. Minäkin summeerasin vuoteni ja yllättävää kyllä, mulle 2021 oli varsin hieno vuosi :) ja se lähtikin käyntiin aika tahmeasti.

    Hyvää alkanutta uutta vuotta! Minäkin niin toivon, että tämä 2022 olisi se koronan selätys vuosi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen vilpittömästi iloinen kaikkien niiden puolesta, joiden vuosi oli hyvä ja tapahtumarikas, kuten sulla oli! Toivottavasti tästä tulee vielä parempi 💗💗💗

      Poista
  4. Totisesti toivon, että tästä vuodesta tulee parempi!
    Toivon myös erityisesti päättäjille viisautta katsoa maailmaa jonkun muun kuin K-silmälasien läpi....

    Parempaa tulevaa!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä tästä tulee parempi, mä olen nyt päättänyt niin :D

      Hyvää alkanutta vuotta sulle!! 💗

      Poista
  5. Sinne meni, eikä takas tule! :-D

    Toivottavasti tästä vuodesta tulee paaaaljon parempi! Ihanaa vuoden jatkoa sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, kyllä se on nyt niin päätetty, että tästä tulee hyvä vuosi meille kaikille! Ehkä me tämän vuoden puolella saataisi aikaiseksi se treffaaminenkin, mistä on jo pariin otteeseen täällä kommenttipuolella "puhuttu" 💗💗💗

      Poista

Kiva kun kävit :) Kiitos kun jätät kommenttisi!