perjantai 18. helmikuuta 2022

LOMALLE TÖITÄ TEKEMÄÄN

Jee, tänään alkoi talviloma (silloin joskus aikoinaan, kun me oltiin nuoria, puhuttiin hiihtolomasta, mutta nykyjään se on on talviloma).  Mulla menee kuitenkin puolet lomasta töitä tehden. Korona iski muhun jakson vaihtuessa, mikä tarkoitti sitä, että edellisen jakson kokeiden korjaaminen on ihan vaiheessa. Sairastamisen aikana alkoi uusi jakso ja sen kurssien aloitus ja niihin panostaminen. Nyt tilanne on siis se, että nyt kun loma alkoi, mulla on vielä järjetön määrä kokeita korjaamatta. 

 

Mutta tätä tämä meidän opettajien elämä on. Tehtään joskus töitä lomalla. Tehdään joskus töitä illalla. Tehdään joskus töitä silloinkin, kun sitä ei välttämättä tarvisi tehdä. Joku tekee enemmän, joku tekee vähemmän. Ei meidän elämässä tehdä koskaan "ylitöitä", koska sitä käsitettä ei ole meidän työehtosopimuksessa. Jos ja kun me välillä päästään lähtemään työpaikalta jo yhden aikaan iltapäivällä, ei se tarkoita sitä, että meidän työpäivä olisi silloin loppu. 

Kun meillä on pitkä kesäloma, jota kaikki kadehtii, se tarkoittaa sitä, että meillä on ihan samanlainen kesäloma, kuin muillakin, mutta se "ylimääräinen" lomakuukausi on palkatonta kesäseisautusta, jolta me ei saada palkkaa. Se tasataan niin, että palkka maksetaan kuitenkin läpi vuoden niin, että ei tule heinäkuuta, jossa ei tulisi palkkaa ollenkaan

Ja jos harmittaa, että onhan meillä kuitenkin se syysloma, joululoma, talviloma ja ne lyhyet päivät- no, saat mun puolesta tulla kokeilemaan sitä, miltä tuntuu työ, jossa olet framilla ihan jatkuvasti. Niin, että käyt pissalla kesken tunnin sen takia, että et välitunnilla ehtinyt.

Mutta kuitenkin - tämä työ on ihan paras ja rakastan sitä ihan älyttömästi, kuten pidempään blogia lukeneet tietävät. Siitäkin huolimatta, että talvilomalla luen ja arvioin kokeita ja tutkielmia...



4 kommenttia:

  1. Ihanaa lomaa töistä huolimatta! Toivottavasti ehdit vähän rentoutumaankin jossain välissä. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos 💛 Nyt on kokeet korjattu ja loppuviikko aikaa lomailla :)

      Poista
  2. Ihanaa lukea näin innostuneesta opettajasta. Te olette se laji, jota ihailen silmittömästi. Miten jotkut kykenee kaiket päivät opettamaan ja opettamaan ja opettamaan.
    Kivaa lomaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos 💛 Mun mielestä mikän ei ole ihanampaa, kuin opettaa ja opettaa kaiket päivät! Täytyy kyllä muistuttaa, että tilanne voisi olla vähän erilainen, jos olisin töissä jollain "kamalalla" yläasteella, nythän olen kovatasoisessa ja ihanassa lukiossa, missä nuoret (aikuiset) ovat ihan loistotyyppejä. Toisaalta, kyllä ne "kamalat" yläkouluikäisetkin teinit on ihania, kun ne vaan kohtaa oikealla tavalla.

      Poista

Kiva kun kävit :) Kiitos kun jätät kommenttisi!