sunnuntai 7. helmikuuta 2016

AIKA ENNEN BLOGEJA


Jäin viime viikolla yksi päivä pohtimaan sitä, kuinka paljon hyviä blogeja netti pursuaa! Suosittuja ja luettuja sivustoja on varmasti satoja ja näitä tämän blogin kaltaisia aloittelijoita täytyy löytyä tuhansia. Ja tämä siis vain meillä Suomessa! Kuinkakohan monta blogia koko maailmasta löytyy?

Muistan itse, kun ekaa kertaa juttelin henkilön kanssa, joka kirjoitti blogia ja yllytti minua vierailemaan sivuillaan. Hän kirjoitti (ja kirjoittaa edelleen) todella taitavasti ja aika henkilökohtaisestikin. Muistan olleeni kiusaantunut käydessäni lukemassa hänen tekstejään ja tunsin itseni jollain oudolla tavalla tirkistelijäksi. Myös jonkinlainen myötähäpeän tunne käväisi mielessäni. Nyt kun mietin noita ajatuksiani, ne tuntuvat oudoilta ja vierailta. Mutta toisaalta, bloggaaminen oli silloin uusi ilmiö ja kaikki uusi tuntuu usein omituiselta.

Se, mitä varsinaisesti aloin miettimään viime viikolla oli, että kuinka hyvin suurin osa blogien pitäjistä kirjoittakaan. Ja ennen kaikkea: mitä kaikki nämä loistavat sanailijat tekivät ennen blogiaikaa? Kirjoittivat pöytälaatikkoon? Täyttivät päiväkirjojen sivuja hienoilla teksteillä, joita kukaan ei koskaan päässyt lukemaan?

Olisi kiva kuulla teidän tarinanne! Jos tätä blogia lukee joku, joka itsekin kirjoittaa, kuulisin mielelläni miten "puritte kirjoittamisen tarvettanne" ennen kuin aloititte oman bloginne. Alkoiko kirjoittaminen tuntua omalta jutulta vasta bloggaamisen myötä, vai olitteko haaveilleet oman tekstin julkisesta tuottamisesta jo pidempään?

Ihanaa sunnuntai-iltaa ja alkavaa viikkoa kaikille! Taas yksi viikko takana, uskomatonta, kuinka nopeasti aika menee. Ihan kohta on jo kevät!

Emma <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun kävit :) Kiitos kun jätät kommenttisi!