torstai 25. helmikuuta 2016

THE SAVULOHISALAATTI by Nainen Talossa


Löysin tämän ohjeen Nainen Talossa -blogista reilu viikko sitten ja se jäi kummittelemaan mieleeni. Mikä tahansa resepti, jolle annetaan etuliite "the" herättää mielenkiintoni välittömästi ja tuo savulohen, appelsiinin, punasipulin ja oliivien liitto kuulosti ihanan herkulliselta. Ja niinhän se onkin, tästä tuli taas yksi uusi arjen pelastaja! Muokkasin ohjetta sen verran, että jätin tomaatit pois ja lisäsin keitettyjä perunoita, joita marinoin hetken tilliöljyssä.

Savulohta saa lähes jokaisen marketin kalatiskiltä ja myös kylmähyllystä vakuumipakattuna. Olen kalan tuoreuden suhteen tosi kranttu tarkka ja valitettavan usein tiskien savukalat maistuvat härskiintyneeltä. Jonkun huhun mukaan kaupat savustavat jo vanhaksi menneitä kalafileitä ja myyvät niitä sitten "tuoreena savukalana". En tiedä tämän todenmukaisuudesta, mutta eron kyllä huomaa jos kalan savustaa itse tai ostaa kunnollisesta kalakaupasta. Minulla on onneksi nykyjään mahdollisuus asioida kalakaupassa, jonka tuotteet ovat taatusti tuoreita ja tähänkin salaattiin käytin ko. kaupan savulohta. Tuoreen leivän kanssa tämä oli todella täyttävä ja tuhti (ja terveellinen!) päivällinen, jota mieskin kehui maasta taivaisiin! Sopii varmasti myös alkusalaatiksi vähän juhlallisemman illallisen yhteyteen.

THE SAVULOHISALAATTI by Nainen Talossa

salaattisekoitusta
kurkkua
paprikaa
punasipulia
avocadoa
appelsiinia
kalamataoliiveja
keitettyjä kananmunia
savulohta 
kiinteitä perunoita
sitruunaa 
tilliä
oliiviöljyä
suolaa ja pippuria

Valmista tilliöljy sekoittamalla oliiviöljyä, tilliä, loraus sitruunanmehua ja ripaus suolaa ja pippuria tehosekoittimella (tai sauvasekoittimella) tasaiseksi kastikkeeksi.
Keitä perunat kuorineen kypsiksi, anna niiden jäähtyä, kuori ja paloittele sopivan suupalan kokoisiksi. Lorauta perunoille vähän tilliöljyä, sekoita ja anna maustua sen aikaa, kun kasaat salaatin. Lopun tilliöljyn voit säilyttää jääkaapissa (ja halutessasi sekoittaa siihen muitakin yrttejä).

Pilko kurkku (poista siemenet ensin), paprika, punasipuli ja avocado. Purista avocadoviipaleille vähän sitruunaa ja mausta niitä kevyesti suolalla ja pippurilla. Jos oikein haluat hifistellä, poista appelsiineista kalvot (täältä löytyy hyvä ohje).

Kasaa aineksista salaatti joko isoon tarjoilukulhoon tai suoraan annoksiksi lautaselle. Tarjoa tuoreen leivän kanssa.






Kiitos Katja kivasta reseptistä! Salaatti heitti minut aikamatkalle tulevaan kesään; voin vain kuvitella kuinka hyvää tämä on varhaisperunoista ja itse savustetusta lohesta tehtynä.

Talvilomaa on vielä pari päivää jäljellä, vaikka meillä Nuoriherra ei kyllä laske viikonloppuja kuuluviksi lomaan :) Ajatellaan me aikuiset kuitenkin positiivisesti ja nautitaan kolmesta jäljellä olevasta lomapäivästä! Tai sitten ihan vaan lähestyvästä viikonlopusta!

Emma <3


2 kommenttia:

  1. Kiva kun innostuit ohjeestani :). Peruna sopii tähän kyllä vallan mainiosti, eritoten varhaisperuna. Mielikuvitukseni lensi heti kesäterassille salaattilautasen ääreen. Kyytipojaksi viilennetty valkkari. Sitä odotellessa! Mukava kun postasit the salaatin entistä laajempaan jakoon :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voih, kesä, terassi ja kesäruoka - tosiaan, sitä odotellessa! Mulla kyllä lasissa kesälläkin punaviiniä, mutta menee sekin :) Kiva kun kävit kurkkaamassa täällä, tervetuloa uudestaankin!

      Poista

Kiva kun kävit :) Kiitos kun jätät kommenttisi!