perjantai 5. huhtikuuta 2019

HAVAINTOJA VIIDELTÄ VUOSIKYMMENELTÄ

Rakkautta ei kannata etsiä aktiivisesti. Sen löytää siinä vaiheessa, kun on jo luovuttanut koko homman.

Elämää ei muutenkaan kannata suunnitella ihan kamalan paljon, se menee kuitenkin jonkun toisen käsikirjoituksen mukaan. Tärkeintä on nauttia matkasta.

Jos et osaa laulaa, kannattaa muistaa, että et osaa laulaa myöskään reippaassa kekkulissa. Varsinkaan julkisesti, kuten esim. karaokessa. Sama juttu kannattaa muistaa vuosikymmenestä toiseen.

Elä tänään, älä eilen tai huomenna. Älä odota eläkeikää tai jotain muuta maagista rajaa, voi olla, ettet koskaan yllä sinne asti.

Mieti aina kahteen kertaan ennen kuin sanot jotain omasta mielestäsi nasevaa, näppärää tai nokkelaa. Jos mielessä edes käväisee ajatus siitä, että pitäisikö jättää sanomatta, se on todennäköisesti oikea ratkaisu.

Kehu lastasi aina tilaisuuden tullen. Jos sinulla ei ole omia, kehu muiden lapsia.

Ylinopeussakon saa juuri silloin, kun ei mielestään aja ylinopeutta, varsinkaan sellaisella alueella, missä rajoituksen ei mielestäsi pitäisi olla niin alhainen.

Älä koskaan ole vahingoniloinen muiden ihmisten epäonnistumisesta. Paitsi silloin, kun joku saa ylinopeussakon, koska ylinopeuden ajaminen nyt vaan on tyhmää.

Äidit eivät ole aina oikeassa, vaikka niin väitetäänkin. Oman havaintoni mukaan isät useimmiten ovat, joten kuuntelee isääsi ja anna miehen puhua lapselle.

Kun mokaat, kanna asiasta vastuu ja pyydä anteeksi. Kaikki mokaavat joskus, vain harva osaa hoitaa jälkipyykin.

Arkiaamuna meikkaaminen onnistuu lähes aina, mutta juhlameikkiä tehdessä se toinen silmä epäonnistuu aina. Joka kerta.

Jos olet menossa niihin juhliin mekossa, joka oli vuosi sitten sopivan kokoinen, muista sovittaa sitä mekkoa hyvissä ajoin! Se on vuoden aikana muuttunut ihan taatusti joko liian pieneksi tai isoksi. Yleensä liian pieneksi.

Myös naisille kasvaa nenäkarvoja, mikä on huutava vääryys ottaen huomioon sen, että me saatiin luomisvaiheen lottokierroksella myös kuukautiset, vaihdevuodet, PMS, selluliitti ja tissit. No, tissit on toki ihan kivat, mutta ne alkaa roikkua jossain vaiheessa.

Toisaalta saatiin kyllä synnyttäminen, mikä sattuu ihan mielettömästi, mutta on kaiken sen kivun wörtti.

Ei kannata lainata äidin perintörintaneulaa salaa päiväkodin retkelle. Se katoaa kuitenkin. (onneksi kyllä löytyykin, mutta siinä kävi vaan tuuri)

Arki on samaa mössöä kaikilla, myös sillä naapurilla, jolla on hienompi auto tai ystävällä, jonka tissit ei ole vielä alkaneet roikkua. Nauti siitä arjesta, sitä kutsutaan elämäksi!

Maailma on täynnä paskoja tyyppejä ja joudut niiden kanssa tekemisiin väkisinkin. Tärkeintä on huolehtia siitä, ettet kuulu itse samaan porukkaan.

Laadukkaan vaatteen ostaminen kannattaa aina. Paitsi silloin, kun et varsinaisesti tarvitse kyseistä vaatetta.

Koulussa ei kannata stressata niin kamalasti, elämä onnistuu oikein hyvin ilman kuutta laudaturiakin.

Toisaalta ei kyllä myöskään kannata lintsata lukiossa niin monelta historian ja ruotsin tunnilta. Varsinkin historian osaaminen aikuisena on ihan älyttömän tärkeää, vaikka sitä ei 16-vuotiaana vielä tajuakaan.

Liikunnasta pitää tehdä itselleen tapa ja rutiini jo nuorena - vanhempana se on ihan hiton vaikeaa. Ei ole väliä mitä teet tai kuinka hyvä olet lajissasi, kunhan teet jotain!

Itselleen pitää osata nauraa. Jos ei tule luonnostaan, opettele. Homma ei toimi muuten!

Ihmisyyden tärkeimmät ominaisuudet ovat suvaitsevaisuus ja empatia. Jos ei tule luonnostaan, katso peiliin ja opettele.

Ihan kaikkea ei kuitenkaan pidä suvaita; vihan ilmaiseminen julkisesti ei ole ihmisoikeus tai sananvapauteen kuuluva asia. Pidä huoli, että kuulut niihin, jotka ovat tässä asiassa oikealla puolella. 

Kun timanttisormukset eivät ole arkipäivää, sellaisen saaminen lahjaksi tuntuu ihan hiton kivalta.

Elämää ei pidä ottaa niin hirveän tosissaan. Onnellisimpia ovat ne, jotka osaavat myös relata välillä.


No niin, arvaattekin varmaan, mikä päivä tänään on 😏

p.s. tämmöistä postausta ei kannata tehdä! Näiden miettimistä ei pysty lopettamaan...

12 kommenttia:

 1. onnea <3

  Aivan loistavan opettavaiset pohdinnot, jään mietiskelemään niitä loppupäiväksi. Erityisesti juhlamekko-osio.

  Ja upea sormus, kertakaikkiaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Sormus on kieltämättä munkin mielestä upea. Ja varsinkin se, että se solahti noin kauniisti tohon mun 7 euron kihlasormuksen viereen, mikä kontrasti kuvaa liikuttavan hyvin meidän elämää (silleen hyvässä siis).

   Poista
 2. Lämpöinen onnitteluhalaus ja suukko poskelle, ihana Emma! <3

  Ihan mielettömät viisaudet! (Lisäisin tosin nenäkarvojen lisäksi myös liian pitkät poskiuntuvat, keski-ikäisen naisen orastavat amisviikset ja satunnaiset partakarvat...) :D

  Illalla skoolaan sulle, kunhan pääsen kotisohvalle asti! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tuula halauksesta ja suukosta <3

   Poskiuntuvat, amisviikset ja partakarvat nenäkarvojen LISÄKSI on kyllä jo räikeä suunnitteluvirhe, tästä pitäisi pystyä valittamaan johonkin! Mä kyllä melkein (ehkä?) mielummin ottaisin noita ulkoisia karvoja, koska niille kait voi tehdä jotain? Nenään ei pääse käsiksi mitenkään tehokkaasti, se nenätrimmeri on pelkkä vitsi. Enkä ole uskaltanut kysyä kosmetologilta, koska ajatus siitä, että noita ruvettaisi nyppimään, saa kauhunväreet kulkemaan pitkin selkäpiitä...

   Skoolataan virtuaalisesti illalla (mä kyllä kaadoin just äsken jo lasillisen). Oisko klo 20? Pus <3

   Poista
 3. Ihana kirjoitus, jotka sisältävät paljon viisautta. Voin allekirjoittaa niistä useamman. Kunpa aina muistaisi, että elämä on juuri tässä ja kaikkea ei tarvitse ottaa niin vakavasti. Kiitos näistä ja upeaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varsinkin ton muistaminen, että elämä on just tässä ja tänään on mulle itselleni tosi tärkeä asia. Olen menettänyt yhden hyvin läheisen ihmisen, joka vuosikausia odotti, että "sitten kun hän pääsee osa-aikaeläkkeelle"... Ja niinhän siinä kävi, että hän sairastui vakavasti puoli vuotta ennen sitä maagista päivää ja menehtyi nopeasti. Elämä jäi häneltä nauttimatta. Viimeistään silloin opin, että en suunnittele mitään tärkeää tulevaisuuteen, vaan nautin tästä ihan tavallisesta arjesta.

   Kiitos itsellesi, että kävit kommentoimassa. Kävinkin heti jo kurkkaamassa oman blogisi puolella ja siellähän näytti tosi kivalta! Tulen toistekin :) Ihanaa viikonloppua sinulle myös!!

   Poista
 4. Ihanatihanatihanat viisaudet <3. Tähän " Jos et osaa laulaa, kannattaa muistaa, että et osaa laulaa myöskään reippaassa kekkulissa" voisin lisätä, että jos ei osaa puhua esim. sujuvaa saksaa, ei sitäkään osaa reippaassa kekkulissa, vaikka omasta mielestä menee tosi hyvin :D. (Ja tosta laulamisesta tuli mieleen yksi naispuolinen tuttavani, joka kertoi, että joka ikinen kerta vannoo, että enää ikinä ei laula karaokessa, mutta ans olla, kun kekkuli syvenee, löytää itsensä estradilta vetämästä Queenin Bohemian Rhapsodya, joka on justiin niit helpoimpia karaokebiisejä :D.

  Ja niistä vähän vakavammista jutuista valitsen ehdottomasti kahteen kertaan miettimisen ennenkuin sanoo jotain omasta mielestään nasevaa, lapsen kehumisen aina kun on tilaisuus ja aihe (joita on ihanan usein) ja sen, että kenellekään ei pidä olla vahingoniloinen. Se kostautuu ihan varmasti.

  Nenäkarvoilta olen säästynyt ja muiltakin sen sorttisilta. Varmaan siksi, että hiuksetkin on niin ohuet, että tukka kuivuu, kun kerran hönkäisee.

  Aivan ihana sormus ja ihana sinä <3. Onnea nyt ja huomenna ja joka päivä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anteeksi Annukka, että vastaaminen on viivästynyt näin paljon. Kuten varmaan facessa huomasitkin, mulla oli melko ikimuistoinen synttäri-ilta, kun lapsi mursi kätensä ja vietettiin ilta ja puolet yöstä sairaalassa. Arki on mennyt hetkellisesti ihan uusiksi ja blogi on ollut se viimeinen paikka, mihin olen ehtinyt.

   Mutta sitten kevyempiin aiheisiin: HAHA toi Bohemian Rhapsody, tuttavalle vaan terveisiä, että just tyypillistä. Mäkin valitsen aina sen vaikeimman biisin (en nyt sentään tota....). Välitä hänelle myötätuntohali multa, että on meitä muitakin :D

   Mä niin toivoisin semmoisia nenäkarvoja, jota häviäisivät vaan yhdellä hönkäisyllä :)

   Ei multa irtoa nyt mitään järkevää, olen ihan yyberväsynyt, kun en saa öisin nukuttua koska stressaan, sattuuko lapsen käteen yöllä. Ja kokeet on korjaamatta ja muutenkin kaikki ihan retuperällä ja asiat hoitamatta. Tulispa jo kesä... tai no, paranispa lapsen käsi, se on se eka ja ainoa toive tällä hetkellä.

   Kiitos, sinä se olet ihana. Ja sormus joo, olen ihan rakastunut siihen! Pus <3

   Poista
 5. Aivan ihana postaus viisauksineen. <3 Juu ja kyllä mulla on nenäkarvatrimmeri. ;)

  Onnea teille kovasti ja ihanaa viikkistä. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tiia ja anteeksi sullekin viivästyneestä vastaamisesta! Tohon yläpuolelle jo Annukalle selitinkin, että meidän lapsi mursi kätensä ja arki on nyt vähän rikki ja sekaisin.

   Mut hei, mä haluaisin kyllä kuulla, onko sulla HYVÄ nenäkarvatrimmeri? Mikä merkki? Mun oma on ihan tosi surkea ja haluaisin hyvän :)

   Kiitos onnitteluista, tosin taisit ymmärtää sormuksen väärin; se ei ole vihkisormus, vaan mun 50-vuotislahja mieheltä :) Ihanaa viikon jatkoa Tiia <3

   Poista
 6. Vitsi, miten hauskanhyviä ja viisaita viisauksia!

  VastaaPoista

Kiva kun kävit :) Kiitos kun jätät kommenttisi!