perjantai 6. marraskuuta 2020

MEIDÄN PERHEEN 10 SUOSIKKIKASVISRUOKAA (ja pari ekstraa mausteita vaihtelemalla)

Meillä vietettiin taas lihatonta lokakuuta, joka ei tänä(kään) vuonna mennyt ihan putkeen. Mikään, mikä poikkeaa vähääkään normaaleista rutiineista ei taida tänä vuonna olla järkevää; paukkuja ja viitsimistä kasvisruuan tekemiseen ei tuntunut löytyvän missään vaiheessa ja koko kuukausi meni aika lailla kärvistellessä ja lihasta (mulla kanasta) haaveillessa. Pari kertaa lipsahdin syyslomalla ihan tietoisesti, kun kävimme teinin kanssa syömässä lounaan jossain ravintolassa. Ja sitten oli nakkiepisodi, josta mainitsinkin jo edellisessä postauksessa; ei kuulkaa tee mieli nakkeja vähään aikaan sen jälkeen!

 

Mullahan on tiukka periaate, että ruuasta ei koskaan sanota yök. Viime kuussa kuitenkin sanoin tuon kielletyn sanan itse monta kertaa ja kävipä pari kertaa jopa niin, että ruoka meni suoraan roskikseen! Toinen periaatteeni nimittäin on se, että minä en syö pahaa ruokaa. Syön, vaikka ei olisi ihan hirveän hyvää, mutta jos lautasella lymyää jotain, mikä ihan oikeasti on pahaa, en kyllä suostu tunkemaan sitä kurkustani alas. Olin lokakuussa monena päivänä niin väsynyt, että en jaksanut / saanut aikaiseksi kokkailla mitään ja niinpä turvauduimme välillä valmisruokiin tai johonkin pitkälle prosessoituun "lihankorvikkeeseen", jotka juurikin olivat ne, jotka roskiin päätyivät. En nyt viitsi alkaa erikseen mainitsemaan mitään tuotemerkkejä, koska en halua dissata niiden valmistajia. Ja voihan olla, että joku tykkää - me ei tykätty. Jopa mieheni, joka aina syö ihan kaiken mukisematta, jätti annoksen syömättä ja se on kuulkaa jo uutinen! TexMex Härkis ja Boltsit (chili-tomaatti) ovat ainoat, jotka tällä hetkellä (ja jatkossa) kelpuutan meidän keittiöön. Muita juttuja en enää viitsi edes lähteä kokeilemaan, koska ruokahävikki tuossa määrin ei kiinnosta.

Ohje näihin ihaniin porkkanapihveihin löytyy täältä.

Monen kasvisruokailijan ahkerasti käyttämät tofu ja soijarouhe ovat myös pannassa. Tofua en ole itse edes viitsinyt kokeilla, koska kokemukset siitä (ihan hyvissä ravintoloissa) ovat olleet niin kammottavia. Soijarouheelle olen antanut mahdollisuuden montakin kertaa, mutta nyt tuli sillekin stoppi. Soijan "tympeä" maku puskee läpi, vaikka mitä tekisi. Juttelin yhden vegaanin kanssa ja kysyin, miten hän sai totuteltua itsensä soijarouheen syömiseen. "Kaksi vuotta siihen meni" kuului vastaus. KAKSI VUOTTA - hitto, mähän saatan olla kuollut jo siinä vaiheessa, kun soija alkaa maistumaan. Ei todellakaan tee mieli viettää kahta vuotta elämästäni syöden pahaa ruokaa. 

Tämä tofu- ja soijarouhekammo ovat vähän tylsiä asioita, koska ne kieltämättä laajentaisivat kasvisruokarepertuaaria paljonkin. Mutta kun ei, joten meillä mennään linssi- ja papuruuilla. Jotka ovat kyllä hyviä (silloin, kun niihin jaksaa panostaa) ja helppoja, mutta kyllä nekin alkavat maistua puulta parin viikon kuluttua, vaikka miten maustaisi. Taitaa olla niin, että on vihdoin uskottava se, että meistä ei ole tämmöiseen ehdottomuuteen. Jatkossa meiltä löytyy siis taas lautaselta kanaa, possua, silloin tällöin punaista lihaa (lähinnä jauhelihan muodossa) ja kalaa tietenkin. Tänään meille tulee pakastimeen puolikas poro (haha, toivottavasti nätisti paloiteltuna).

Toki me kasvisruuan syömistä jatkamme edelleen ja koitan niitä päiviä lisätä viikkosuunnitelmaan entistä enemmän. Koska en ole rutinoitunut vegekokki, on niiden miettiminen kaupassa aina tosi vaikeaa. Mieleen ei yleensä tule mitään muuta, kuin linssikeitto ja vaikka se hyvää onkin, ei sitäkään viitsi syödä viikosta toiseen. Niinpä päätin koota tähän meidän lempparikasvisruuat ja samalla printata kyseisen listan lompakkoon niin, että sen voi kaivaa kaupassa esiin, kun iskee black out. Tajusin, että kyllähän näitä 10 ruokaa kierrättämällä pärjää jo kuukauden verran ja sitten aina välillä voi kokeilla jotain uutta, jos sille päälle sattuu.

 

Tässä siis meidän perheen top 10 kasvisruuat, ole hyvä! Toivottavasti listasta on myös teille apua ja inspiraatiota. Kaikkiin löytyy ohje joko linkin takaa tai sitten otsikon alta.

Tortelliini-vuoka itse tehdystä tomaattikastikkeesta

Tortelloni, tortelliini vai ravioli? Tässä tapauksessa ihan sama, nyt on kyse niistä kaupan valmisversioista. Raviolit ovat muistaakseni aina niitä littanoita, joten ne sopivat tähän vähän huonommin, tortelliini on se rinkulamainen (jonka nimen alkuperä viittaa jotenkin napaan, en muista tarinaa tarkemmin). Kannattaa yleensä ostaa niitä pari euroa kalliimpia, laatuero halvempiin on melkoinen. Sellaisenaan syötyinä nämä (niin kalliit kuin halvatkin) ovat aika tylsää syötävää, mutta kun ne tuikkaa uuniin itse tehdyn tomaattikastikkeen kanssa ja päälle murustelee yhden mozzarellapallon ja vähän Emmental-juustoraastetta, niin tulos on parhaimmillaan viikonloppuruokatasoa. Pikaisena arki-illan ruokana nämä kyllä vaativat sen, että pakastimesta löytyy valmiiksi tehtyä tomaattikastiketta. Ohjeen löydät joko täältä tai täältä. Jälkimmäinen (eli se, mikä tehdään soffritto -pohjaan) sopii tähän ruokaan paremmin, mutta toki ihan pelkkä tomaattiversiokin sopii. Koitan itse tehtailla tomaattikastiketta aina valtavan kattilallisen kerrallaan, jotta sitä olisi pakkasessa aina valmiina. Jos on oikein kiire, voi toki käyttää valmista tomaattikastiketta (esim. Dolmio), mutta lopputulos ei silloin ole yhtä hyvä, kuin itse tehdyllä kastikkeella!

Rakas ihana linssikeitto

Aina hyvä valinta ja aina yhtä hyvää. Tätä voi myös muunnella mausteita vaihtelemalla (resepti ja vinkit tähän löytyvät täältä), joten yksi resepti on itse asiassa monta. Lisukkeeksi raejuustoa ja itse tehtyjä teeleipiä (tai kaupan valmis patonki niinä arki-iltoina, kun teeleipien vääntäminen on liikaa). Linssikeittoa kannattaa tehdä aina iso kattilallinen ja pakastaa loput annosrasioissa. Sopii tosi hyvin lounaaksi!

Paras linssikastike

Tämä on astetta työläämpi johtuen kaikesta pilkkomisesta, joten tätäkin kannattaa tehdä aina kerralla iso satsi ja pakastaa pahan päivän varalle. Ei petä koskaan, joka kerta yhtä hyvää ja toimii myös ihan sellaisenaan esim. lounasruokana (tätä kastiketta, hyvä rapeakuorinen sämpylä ja salaattia). Maistuu jopa huoneenlämpöisenä (joskus jopa parempaa niin, kuin ihan kuumana). Sopii toki hyvin riisin kanssa, mutta itse tykkään tästä enemmän perunamuussin kanssa (laitan usein muussin sekaan bataattia tai palsternakkaa).

Boltsit ja couscous -salaatti

Kuten jo sanoinkin, Boltsit ovat tällä hetkellä melkeinpä ainoa valmisruoka, minkä kasvispuolelta kelpuutan. Tykkään erityisesti tuosta chili-tomaatti -versiosta ja vain ja ainoastaan kylmänä! Jostain syystä maut häviävät lämmitettyinä ja koostumuskin muuttuu oudoksi.

Couscous -salaatti

1 dl couscous -ryynejä 
1 dl kiehuvaa vettä
suola, mustapippuri
curry, paprika, kurkuma
oliiviöljy
porkkanoita
paprikaa
parsakaalia
säilykemaissia
persiljaa silputtuna
(sitruuna)

Sekoita mausteet (kaikkia melko reilusti, suolaa tietenkin varovasti) couscousin sekaan, kaada kiehuva vesi päälle ja peitä kulho kelmulla tai lautasella. 
(Tarkista toki ensin, mitä oma couscous-pakettisi sanoo kypsentämisestä, 
mutta yleensä tuo 1:1 on se, mikä toimii.)

Ryynien turvotessa pilko porkkanat, paprika ja parsakaali (tai mitä kasviksia ikinä haluatkaan käyttää salaatissa) ja valuta säilykemaissi.

Sekoita couscous irtonaiseksi haarukalla, lisää loraus oliiviöljyä, sekoita ja tarkista maku. 
Lisää mausteita tai öljyä, jos siltä tuntuu. 
Jos kaipaat salaattiin hapokkuutta, voit puristaa sekaan lorauksen sitruunaa. 
Sekoita joukkoon pilkotut kasvikset ja persilja. 
Anna salaatin vetäytyä jääkaapissa noin tunnin ajan.
Tarjoa Boltsien kanssa. 

Kookosmaitopata

Heti alkuun huomautus: nimestä huolimatta tässä ei maistu kookos kuin ihan häivähdyksen verran! En itse tykkää kookoksen mausta ruuassa, jos se vähääkään lyö yli, mutta tässä sitä on juuri sopivan vähän. Jos olet ihan täysin "allerginen" kookoksen maulle, voit toki korvata sen esim. chilillä maustetulla kaurakermalla

Tämän reseptin juju on mangochutney - ilman sitä lopputulos on vain "tavallinen kasvismössö". Chutneytä löytyy ainakin isoista marketeista sieltä kaukomaa-hyllystä. Voit käyttää tähän ihan mitä vain palkokasveja (linssejä, valkoisia papuja, keltaisia herneitä, kikherneitä...). Itse teen tämän ruuan nykyjään aina Chana Dall-linsseistä (löytyy etnisestä ruokakaupasta). Alkuperäinen ohje (minä olen sitä tapani mukaan taas vähän muokannut) löytyy Hanna Olvenmarkin ihanasta kirjasta "Annos eurolla". Jos meinaat hankkia yhden kasvisruokakeittokirjan, hanki tämä!

1 sipuli silputtuna
2 valkosipulinkynttä raastettuna
1 rkl (tulista) currya + 1 rkl kurkumaa 
oliiviöljyä
1 tlk kookosmaitoa (tai esim. kaurakermaa)
1 kasvisliemikuutio
1 tlk tomaattimurskaa
pari kourallista tuoretta pinaattia silputtuna (tai pussi pakastepinaattia)
3 dl kuivattuja Chana Dall-linssejä tai 2 tlk kikherneitä
2 rkl mangochutneyta
1 tl Harissa-tahnaa (tai ripaus chilihiutaleita)
suolaa, mustapippuria myllystä, sokeria

Jos käytät linssejä, laita ne likoamaan n. 6 tuntia etukäteen kylmään veteen. Huuhtele ja valuta linssit. Jos käytät valmiita kikherneitä (tai muita papuja), huuhtele ja valuta ne.

Kuullota sipuleita + currya ja kurkumaa öljyssä hetken aikaa. Lisää pannulle linssit, Harissa ja mangochutney, kuullota edelleen pari minuuttia. Lisää kasvisliemikuutio ja loraus vettä. Anna porista hetkisen.

Lisää tomaattimurska, ripaus suolaa, pippuria ja sokeria. Laske lämpötilaa ja anna porista n. puoli tuntia. Tarkista mausteet ja lisää jotain, jos siltä tuntuu (suola, sokeri). Lisää loraus vettä tarvittaessa. Kokeile linssien kypsyys ja jatka porisemista n. puoli tuntia, jos ovat tässä vaiheessa liian napakoita.

Lisää kastikkeeseen pinaatti ja maun mukaan kookosmaitoa. Anna porista hiljaisella lämmöllä n. 20 min, tarkista taas mausteet ja linssien kypsyys.

Tarjoa riisin tai nuudeleiden kanssa.

Tacot tai tortillat Härkis-täytteellä

Tämän ohjeen mukaan saat tehtyä ihan täydellisen täytteen tacoille tai tortilloille. Itse lisään nykyjään härkiksen joukkoon vielä purkillisen kidneypapuja.

 

Pizza kasvistäytteellä

Pizza toimii aina ja olen itse asiassa nykyjään sitä mieltä, että kasvistäytteellä tulee aina paras lopputulos. Ihan parasta on, jos pakkasesta löytyy (yllä mainittua) itse tehtyä tomaattikastiketta. Meidän suosikki kasvistäytteet ovat nämä:

  • "valkoinen pizza" punajuurella
  • purkkikanttarelli (Pirkka), punasipuli, paprika, kapris, mozzarella, Emmental
  • TexMex Härkis (murusteltuna), paprika, punasipuli, jalapeno, mozzarella, Emmental 
 
Hanna G:n munakoiso-hasselpähkinäpasta
 
Kirjoitin täällä vasta vähän aikaa sitten heränneestä munakoisorakkaudestani. Postauksessa kerron myös, että itse valmistelen munakoison vähän eri tavalla, kuin alkuperäisessä ohjeessa. Lopputulos on silkkaa rakkautta lautasella! 



Koukuttavan hyvä kasvislasagne

Lasagne on aina ihanaa, myös kasvislasagne (tämä vinkkinä niille, joilla on kranttuja ruokapöydässä).

paketillinen (pinaatti)lasagnelevyjä (levyjen määrä riippuu vuoan koosta)
1 kesäkurpitsa 1/2 cm siivuiksi viipaloituna

Kasviskastike: 

3 isoa porkkanaa raastettuna
2 sipulia silputtuna
4 valkosipulinkynttä raastettuna
2 suippopaprikaa pieneksi kuutioituna
kourallinen silputtua lehtikaalia
pieni purkki kapriksia
1/2 dl aurinkokuivattuja tomaatteja kuutioituna + reilu loraus tomaattien öljyä
1 tlk tomaattimurskaa (+ tölkin huuhteluvesi)
1/2 ruukkua basilikaa silputtuna
1/2 ruukkua oreganoa silputtuna
suola, mustapippuri, hunaja, sokeri

Juustokastike:

50 g voita
1 dl vehnäjauhoja
6 dl kasvislientä
2 dl kuohukermaa
2 dl parmesania raastettuna (n. 100 g)
200 g mozzarellaraastetta (sekoitus mozzarella/emmental käy myös hyvin)
suolaa, mustapippuria
muskottipähkinää

Pinnalle kourallinen mozzarellaraastetta (tai jotain muuta juustoa, mitä jääkaapista löytyy)

Laita aurinkokuivatut tomaatit öljyssään pannulle kuumenemaan ja lisää hetken kuluttua sipulit. Kuullota muutaman minuutin ajan, lisää sen jälkeen joukkoon porkkanat, paprika, lehtikaali ja kaprikset. Sekoittele kuumalla pannulla n. 5 min, lisää tomaattimurska (ja purkin huuhteluvesi), suolaa, pippuria, loraus hunajaa ja ripaus sokeria. Kuumenna kiehuvaksi, laske sen jälkeen lämpötilaa niin, että seos poreilee. Anna porista pienellä lämmöllä noin 1,5 tuntia, hämmennä ja maista välillä. Vähempinkin aika riittää, mutta mitä pidempään haudotat, sitä parempaa!

Viipaloi kesäkurpitsat kastikkeen poristessa ja levitä viipaleet leivinpaperiarkin päälle. Ripottele pinnalle kevyesti suolaa ja anna siivujen "hikoilla" n. 15 min. Voitele sillä aikaa uunivuoka oliiviöljyllä ja aloita juustokastikkeen tekeminen. Kuivaa kesäkurpitsaviipaleet talouspaperilla.

Sulata voi pannulla (varo, ettei ruskistu) ja sekoita joukkoon jauhot kunnolla sekoittaen. Lisää kasvisliemi ja kerma (edelleen kunnolla sekoittaen) ja kiehauta (koko ajan sekoittaen) parin minuutin ajan. Laske lämpöä, lisää rouhaus mustapippuria, ravistus (oman maun mukaan) muskottipähkinää ja parmesanjuusto. Anna poreilla matalalla lämmöllä n. 10 minuuttia (sekoita välillä).

Lado ruoka vuokaan: pohjalle kasviskastiketta, seuraavaksi kesäkurpitsasiivuja, kourallinen juustoraastetta, lasagnelevyjä ja juustokastiketta. 
Toista, kunnes vuoka on täynnä. 
Päällimmäiseksi pitää tulla kerros juustokastiketta ja kourallinen juustoraastetta.

Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia. Anna vetäytyä 15 minuuttia ennen syömistä. 
 
 

Paimenen piiras (eli Shepherd´s Pie) bataatista, herkkusienistä ja pavuista

Tähän mulla ei valitettavasti ole käännöstä (vaikka olinkin ihan varma, että olen joskus kirjoittanut tästä blogijutun...), englanninkieliseen ohjeeseen pääset täältä. Kyseessä on astetta työläämpi ohje, joten tätä kannattaa tehdä vaikkapa viikonloppuna. Mies pitää tätä parhaana kasvisruokana, mitä meillä kotona tarjotaan, enkä yhtään ihmettele, niin täyteläinen ja hyvä maku tässä on. Huomaa, että yksi keskeisistä mausteista on savupaprika, joten muista käyttää sitä. Ihan maittava lopputulos syntyy varmaan tavallisellakin paprikajauheella, mutta juuri tuo savuisuus tuo tähän ruokaan sen syvän ja ihanan maun.

Kuva täältä

Mitä kasvisruokia teillä syödään?
 
p.s. blogin kaikki kasvisruokareseptit löydät tämän linkin takaa!

11 kommenttia:

  1. Herkullisen kuuloisia ja näköisiä ruokia!

    Meilläkään ei olla erityisen ihastuneita noihin lihankorvike-tuotteisiin. Kyllä niitä nyt syö, joskus, mutta en ottaisi niitä päivittäiseen ruokavaliooni. Ne maistuvat minusta kaikki enemmän tai vähemmän samoilta, ja niissä on jokin tunkkainen maku. Ja sama juttu, että tofu ja soijarouhe eivät maistu meille kummallekaan, ja mun mielestä on enemmän kuin ok, että ei pidä kaikesta ja että kaikkea ei tarvitse oppia syömään. Kun maailmassa on niin paljon muita vaihtoehtoja, niin miksi pakottaa itsensä syömään jotain sellaista, mistä ei kerta kaikkiaan pidä.

    Näin jo silmissäni, kuinka teille saapuu puolikas poro. Tuleekohan teille poron etu- vai takapää vai vasen vai oikea kuve? ;-D

    Mulla on siinä mielessä helppoa, että me syödään tosi paljon intialaista ruokaa, ja intialainen ruokahan on aika kasvispainotteista. Käyn Indian Marketissa kerran parissa kolmessa viikossa ostamassa intialaisia kasviksia, ja kokkailen sitten niistä. Jos pitää kokata ei-intialaista kasvisruokaa, niin sormi menee suuhun hyvin äkkiä. Esim. suomalaisissa ruoissa kasvikset mielletään enemmänkin lisukkeeksi kuin pääraaka-aineeksi.

    Mä innostuin tästä kymmenen lempparikasvisruoan listasta niin, että saatan joskus tehdä itse vastaavanlaisen. Tosin siihen voi mennä aika kauan aikaa, kun pitäisi saada otetuksi kuviakin. :-)

    Mukavaa viikonlopun jatkoa! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Poro saapui itse asiassa jo alkuviikosta; kirjoittelin tuota postausta monena päivänä, joten sinne oli jäänyt tuo lipsahdus ”tänään” (ei niin, että tällä olisi mitään merkitystä, mutta kerronpahan vaan). Mulla on just poropata muhimassa uunissa huomista varten, vähän jännittää mitä siitä tulee, kun en ole koskaan tehnyt kuin poronkäristystä. Mutta ei kai tuo nyt ihan metsään voi mennä…

      Siis todellakin teet postauksen teidän suosikkikasvisruoistanne, joohan!!!!! Kirjoittelinkin joskus sun ruokablogin puolelle, että tykkään tosi paljon intialaisesta (ja/tai nepalilaisesta) ruuasta ja usein olen hakenut sun blogin puolelta inspiraatiota ja myös ihan käytännön vinkkejä. Että jos olet miettinyt, käykö siellä koskaan kukaan, niin minä ainakin!

      Mutta hei, ”intialaisia kasviksia”? Olin ensin ihan, että häh, kunnes heti tajusin, että eihän siellä varmaan tietenkään lanttua ja juuriselleriä syödä päivittäin. Mutta mitä sitten? Alkoi ihan älyttömän paljon kiinnostamaan, miten intialainen kasvishylly eroaa suomalaisesta. Eli tosiaan, pliis, kirjoita tuo juttu, äläkä ala odottamaan, että saat uudet kuvat kaikista ruuista. Mäkin käytin pelkästään vanhoja kuvia tässä postauksessa. Alan painostamaan sua tän asian kanssa niin, että tulet hulluksi, joten parasta nyt alkaa kirjoitushommiin saman tien :D

      Kivaa viikonlopun jatkoa sinne Helsinkiin <3

      Poista
    2. Hih, no täytyypä yrittää tehdä tuommoinen postaus joskus tässä lähiaikoina ("lähiaika" on tosin tulkinnanvarainen käsite). :-) Intialaisen marketin antimet helpottavat tosiaan huomattavasti intialaisen ruoan kokkaamista, vaikka kyllä suomalaisista kaupoistakin saa ihan hyvin aineksia (mm. kukkakaalia, perunaa, pinaattia, punajuurta, porkkanaa, keittobanaania, kajottikurpitsaa jne.). Intialaisesta marketista ostan mm. pullokurpitsaa, karvaskurkkua, pesusienikurpitsaa/luffaa ja muita, joiden suomenkielistä nimeä en tiedä (en ole ihan varma noista edellä mainituistakaan).

      Poista
  2. Tunnustan, että luin vasta siihen lihankorvikeasiaan asti, mutta tartun siihen sen verran, että mun mielestä on suorastaan petos, että esim Lidl (jonka uskallan täällä kommenttiboksissa mainita) myy ”kasvis”burgeripihvejä ja ”kasivis”jauhelihaa esim herne- tai sieniproteiinilla (sori jos menee väärin, en jaksanut nyt tarkistaa), mutta oikeasti ainesosissa on mm bambukuitua ja niin monta lisä- tai muuta tunnistamatonta ainesta, että niistä on kyllä kasvikset harvinaisen kaukana.

    Samoin hiillyn myös siitä, että terveellisellä kauralla ratsastetaan ihan samalla tavalla ja on jos minkälaista kauraleipää ja kauravalimistetta, joissa oikeasti pääraaka-aineeksi mainittu on minimaalisessa roolissa. En tykkää moisesta huijauksena pitämästäni markkinoinnista, koska niin moni siihen kuitenkin uskoo niinkuin on tarkoituskin.

    Sori että jäi nyt suurin osa lukematta ja kommentoimatta, mutta jo tää oli mulle kännykällä ja kehnoilla silmillä iso saavutus 🤓.

    Pus 😘

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaikki noi mainitsemasi tuotteet kuuluu just siihen yök-kategoriaan. Eivät tosin olleet Lidlistä ostettuja, mutta ihan kauheaa kuraa. Korvikkeet ovat kaikki niin pitkälle prosessoituja, että ei siellä tosiaan kasviksia ole kuin nimeksi. Ja sitten mietin aina myös sitä, että kyllähän se teollinen prosessi, joilla noi valmistetaan, kuluttaa ihan älyttömästi energiaa, joten tuotteiden ekologisuuskin on vähän niin ja näin!

      Älä suotta pyytele anteeksi Annukka, kiva kun kävit kommenoimassa. Meillä molemmilla taitaa yleensä olla tapa kommentoida niin pitkästi ja kaikkia kohtia postauksesta, että vähän lyhyempi kommentti tuntuu aina huijaukselta, hehheh!

      Pus sinne myös <3

      Poista
  3. Mä olen niin luupää, etten oikein lämpene valmisruuille. Härkistä olen kyllä käyttänyt, mutta ja pari kertaa kyllä ostanut mustapapupihvejä, kun en ole niitä itse jaksanut laittaa, mutta muuten teen mielelläni itse ruuat alusta loppuun. Tuo sun punajuuripizza näyttää kyllä juuri nyt aivan hervottoman houkuttelevalta!

    Mä kyllä testaan sun paimenen piiraan tässä lähiaikoina. Ja jään myös innolla odottamaan Satun intialaista kasvislistausta :)

    Iloista viikonlopun jatkoa sinulle :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä itse tehty ruoka voittaa valmisruuat aina, niinhän se on! Poikkeuksena ehkä Kokkikartanon kaalilaatikko, joka on heittämällä parempaa, kuin itse tekemäni :)

      Mullahan oli suuri epäluulo tuota punajuuripizzaa kohtaan (kuten alkuperäisessä tekstissä kirjoitinkin) ja sitten se osoittautuikin ihan superhyväksi. Kannattaa kyllä ehdottomasti kokeilla! Kuten myös paimenen piirasta - käy ihmeessä kertomassa täällä sitten, mitä tykkäsit siitä. Ja ihan sama täällä, Satun intialaisen ruuan postausta odottelen kovasti!

      Kiva kun kävit kommentoimassa! Viikonloppu meni jo, mutta iloista viikon jatkoa sinulle <3

      Poista
  4. Samaa mieltä useimmista lihankorvikkeista: en pidä mausta, enkä liioin suutuntumasta. Olen sitä mieltä, että jos on kasvissyöjä, niin sitten syön kasviksia :)
    Näistä ohjeista on osa riipusteltu muistikirjaani niissä toiveissa että muistan ottaa käyttöön :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, sekä maku, että just toi suutuntuma!! Suurin osa on sellaista epämääräistä töhnää/tahnaa, että oikein ällöttää. Kasvikset kasviksina!

      Ihanaa päästä sun muistikirjan sivuille <3 Kerro sitten, mitä teit! Kivaa viikon jatkoa Marika!

      Poista
    2. Pakko kommentoida 😊

      teki mieli elää vähän vegemmin hetken ja olen testannut näistä nyt tuon linssikastikkeen ja raviolit tomaattikastikkeella.

      Linssikastikkeen tein vähän omalla twistillä (sun ohje + tämä ohje väljästi yhdisteltynä ja omaan makuun muokattuna https://www.soppa365.fi/reseptit/kasvis-arjen-nopeat/bataatti-linssiveneet) Tuo bataattihommeli on myös aika herkkua.

      Linssihässäkkä (kastike?) toimi hyvin riisin kanssa, yksi söi sitä pastan ohessakin.

      Raviolina mulla oli täytetty (tatti; jos en väärin muista) - enkä ehtinyt tomaattikastiketta kovin pitkään haudutella. Sen myös urakoin vähän omalla tulkinnalla: sipulia, valkosipulia, paprikaa sekä tuoretta tomaattia (laitan toisinaan vähän pehmenneet tomaatit pieninä kuutioina pannulle muiden kasvisten kanssa kuullottumaan, toimii). (olisi voinut laittaa vielä porkkanaakin, mutta iski kuormislaiskuus). Lisäsin hapokkuutta pienellä tilkalla valkoviinietikkaa. Laakerinlehden jätin pois, siitä en välitä.
      Tuli oivallista.

      Poista
    3. Ihan mahtavaa, mulle tulee aina niin hyvä mieli, kun joku hyötyy näistä mun ruokapostauksista 💜 Ja noin mäkin aina toimin, että muokkaan muiden reseptejä! Mulla menee heti seuraavaksi (kunhan päästään ohi tästä lihajaksosta...) noi bataattiveneet, vaikuttaa tosi hyvältä yhdistelmältä sen "mun" linssikastikkeen kanssa (mun lainausmerkeissä sen takia, että sehän on suoraan Elina Innasen Chocochili-blogista se ohje).

      Tatti-raviolit on tosi hyviä. Ihan parhaita on tietenkin itse tehdyt, mutta niissä on niin paljon hommaa, että en muista, milloin olisin niitä jaksanut itse tehdä. Ehkä joskus vuonna 2004...?

      Poista

Kiva kun kävit :) Kiitos kun jätät kommenttisi!