keskiviikko 2. maaliskuuta 2016

KASVISLISUKE KAIKELLE JA TYYLIPOHDINTAA

Heipparallaa!




Tällä kertaa (taas) superhelppo ohje. Tämä kasvislisuke sopii vähän kaiken kanssa ja on itse asiassa niin hyvää, että sitä voi syödä myös ihan semmoisenaan. Parhaimmillaan tämä on tietenkin kesällä kotimaisista kasviksista valmistettuna. Määrät ovat sinnepäin, voit muutella niitä kasvisten koon (ja omien mieltymystesi) mukaan. Suolapähkinät voi luonnollisesti jättää pois tai vaihtaa ihan tavallisiin tai vaikkapa paahdettuihin pinjansiemeniin.

KASVISLISUKE KAIKELLE

2 sipulia
2-3 valkosipulin kynttä
5 porkkanaa
2 pientä kesäkurpitsaa
kourallinen suolapähkinöitä
oliiviöljyä
loraus soijaa
ripaus (tummaa) sokeria
suolaa, pippuria

Viipaloi sipulit ja kuori kynnet. Kuori porkkanat ja kesäkurpitsat ja suikaloi ne siivuiksi kuorimaveitsellä. Jätä kesäkurpitsan sisus käyttämättä.

Paista sipuleita oliiviöljyssä, varo etteivät pala! Laske lämpöä, lisää vähän suolaa, soijaa ja sokeria ja karamellisoi sipulit ihanan tahmeiksi. Tämä vaihe on tärkeä, malta odottaa sipulien muodonmuutos loppuun asti. Raasta valkosipulinkynnet joukkoon ja siirrä sipulit pannulta pois.

Älä puhdista pannua, vaan lisää siihen pieni loraus öljyä ja paista porkkanoita hetken aikaa, laske sitten lämpöä ja hauduttele. Lisää kesäkurpitsat ja kypsyttele niitä. Kun molemmat suikaleet ovat kypsiä (jätä kuitenkin pieni purutuntuma porkkanoihin), lisää sipulit pannulle, sekoita ja tarkista maut. 

Lisää lopuksi suolapähkinät ja tarjoa kalan, kanan tai lihan kanssa. Tai syö semmoisenaan.

Me söimme tätä paistetun kuhan ja kaaliraasteen kanssa. Nam!




Reseptiä voi muunnella halutessaan lisäämällä pannulle kuivattuja yrttejä tai chiliviipaleita. Ja hei, kaikille fetajuuston ystäville tiedoksi: kun murustelet lisukkeen pinnalle fetaa, muuttuu tämä ihan uudeksi - entistä paremmaksi - ruokalajiksi! Suosittelen!

Olen tässä viime päivinä ja viikkoina angstaillut blogin kuvien kanssa. Kun aloitin kirjoittamisen pitkän pohdinnan jälkeen, minulle oli alusta lähtien selvää, että blogista pitää tulla juuri minun näköiseni. Tekstien osalta näin onkin käynyt, mutta visuaalinen ilme ei ole vielä lähelläkään sitä, mitä haluan. Ja nyt en siis puhu kuvaamisen kamaluudesta vaikeudesta - olen jo hyväksynyt sen tosiasian, että sen oppimiseen menee aikaa (ja taitaa kyllä olla ihan ikuisuusprojekti). Ongelma on sommittelussa, vai miksi sitä nyt kutsuisi. Ihastelen esim. Marian blogin upeita ruokakuvia, joissa näkyy aina jotain muutakin kuin itse annos. Ne ovat niin tunnelmallisia ja ruokahalun herättäviä! Saman tyylisuunnan upeita kuvia löytyy monesta muustakin blogista. Olen itse yrittänyt välillä kuvata annoksia samalla periaatteella ja muutaman kerran jopa onnistunutkin. MUTTA - kun se ei ole Emman näköistä! En ole kauniiden asetelmien ja yksityiskohtien nainen, vaan hyvin simppelin ja yksinkertaisen tyylin edustaja. Lisäksi ihan pakko myöntää, että minulla menee hermo, jos alan asettelemaan lautasia ja yrttipurkkeja siinä vaiheessa kun pitäisi päästä syömään! Enkä vielä ole löytänyt itsestäni sitä ruokabloggaaja-vaihdetta, joka kuvaa ruokia ruokailutilanteen ulkopuolella.

Joten, oman tyylin etsiminen on vielä hakusessa ja näin tulee varmasti olemaan vielä pitkään. Minulla on jonkinlainen käsitys siitä, mihin pyrin, mutta kunnes se selkeytyy, joudutte "kestämään" epämääräisiä yrityksiä ja erilaisia kokeiluja. Toivon, että siinä vaiheessa kun kuvista jossain vaiheessa toivottavasti alkaa näkymään selkeä "Emman kädenjälki", kommentoisitte asiaa. Sitä odotellessa... Ja hei, ulkoasusta saa toki jättää kriittisiäkin kommentteja, ottaisin niitäkin vastaan hyvin mielelläni!

Muutenkin olisi kiva kuulla mielipiteitänne hyvistä ruokablogien kuvista! Minkälaiset kuvat puhuttelevat teitä eniten ja miksi?

Tähän loppuun vielä pieni vinkki seuraavan jutun aiheesta! Ja ei, postaus ei tule liittymään mitenkään korvapuusteihin :)



Ihanaa keskiviikkoa kaikille! Ulkona on ihan mieletön auringonpaiste ja onnekkaasti teen tänään hommia kotona, joten pääsen päivällä ulkoilemaan. Toivottavasti tekin löydätte päivästänne aikaa edes lyhyelle happihyppelylle!

Emma <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun kävit :) Kiitos kun jätät kommenttisi!