Meidän perheen ruokavalio muuttui aika radikaalisti noin kolme vuotta sitten. Kuten olen jo moneen kertaan todennut, olen aina tehnyt suurimman osan ruuasta itse. Elin vuosikausia siinä
Niinpä meille kehittyi ihan uudenlainen tapa syödä ja siitä on muutamassa vuodessa tullut niin rutiinia, että en edes ole ajatellut asiaa sen kummemmin. Aloin miettimään tätä tuon alussa mainitsemani blogin kirjoittamisen myötä ja myös viime viikolla tapahtuneen "lounas-episodin" myötä. Söin pitkästä aikaa koulussa lounaan ruokalan puolelta: kermaista kanakastiketta ja pastaa. Koko loppupäivä meni ihan persiilleen! Iltapäivän oppitunnit menivät täydessä sumussa, kotiin tullessa oli pakko ottaa päikkärit ja illan jumppaan en olisi saanut raahauduttua, vaikka maailmanrauha olisi ollut siitä kiinni. Ja nyt en siis missään tapauksessa moiti kouluruokaa, vaan totean vain, että tämän tyyppinen ruoka ei vain yksinkertaisesti sovi minulle laisinkaan!!
Mitä me sitten syömme? Toki edelleen teen usein ruokaa, johon on joku resepti, mutta nekin ovat arkena yleensä tosi yksinkertaisia juttuja: esim. linssi- tai sosekeittoa tai linssikastiketta. Useimmiten arkena lautaselle kuitenkin päätyy joku proteiinin lähde ihan sellaisenaan (uunissa kypsennettyä lohta, savulohta tai yksinkertaisesti maustettuja broilerin rintafileitä), avocado tai joku muu hyvä rasvan lähde (esim. pähkinöitä), mahdollisesti uunijuureksia tai joku muu kasvislisuke. Salaatinkin jätän usein "tekemättä" ja ihan vaan pilkon erilaisia kasviksi lautaselle. Nuorelle herralle saatan keittää lisäksi muutaman perunan tai pastaa. Leipää syön tosi harvoin, enkä yleensä kaipaa kauheasti muitakaan välipaloja. Syömme iltaruuan yleensä vasta kuuden jälkeen, jopa lähempänä seitsemää, ja se riittää illaksi. Joskus syön iltapalaksi esim. hedelmäsalaattia, jota yritän muistaa tehdä jääkaappiin pari kertaa viikossa. Lounaaksi syön yleensä hyvin samantyyppisesti. Aamupalaksi (arkena) on jo ihan vakiintunut hedelmä-marjasmoothie, puuro ja kourallinen cashew-pähkinöitä.
Tällaisella ruokavaliolla olen voinut todella hyvin viimeiset pari vuotta. Vaatteiden kutistuminenkin loppui ja mystisesti jotkut vanhat vaatteet jopa kasvoivat uudestaan kokoa, vaikka laihduttaminen ei ensisijainen syy ruokaremonttiin ollutkaan. Energiaa on ihan eri tavalla kuin aikaisemmin, eikä ruuan jälkeen iske totaaliväsymys. Nyt siis kuitenkin iski pienoinen "kriisi"! Voiko tällaisia "ruokia" laittaa ruokablogiin - tuntuu siltä, että näistä tulee enemmänkin ruokapäiväkirja-postauksia kuin varsinaisia ruokaohjeita.
Mitä sinä olet mieltä? Kaipaatko ruokablogiin ihan "oikeita" reseptejä vai saatko inspiraatiota arkeesi myös tällaisista ruokapäiväkirja-tyyppisistä postauksista? Vastaa nimelläsi tai selkeästi tunnistettavalla nimimerkillä ja osallistut Aasia-kirjan arvontaan. Arvon kirjan sunnuntai-iltana 20.3. klo 21!
Energistä tiistaita kaikille!
Emma <3
p.s. sorry, kuvien laatu on tänään normaaliakin kehnompi, halusin saada postauksen valmiiksi ennen töihin lähtöä, joten en ehtinyt ruveta retusoimaan kuvia laisinkaan...
Minua ainakin kiinnostaa myös nämä "reseptittömät" ruokapostaukset - sitäpaitsi kyllähän se melkein aina vaatii jotakin tekemistä, vaikka olisikin vain tyyliä : "Laita lohi uuniin. Pilko kasvikset. " ;)
VastaaPoistasaya
sayav(at)hotmail.fi
Niinpä, just eilen taas totesin, että reseptittömän, helpon ja nopean ruuan tekemiseen meni melkein tunti :)
PoistaHei Saya, ei liene yllätys, että sinä voitit "arvonnassa" :) Laitoin sulle jo sähköpostia, lähetäthän mulle sun yhteystiedot, niin saat kirjan pian postissa!
VastaaPoista