Supervoimilla vedellään toiseksi viimeistä viikkoa kevään stressijaksosta. Loppurutistukseen joudun vielä mahduttamaan iäkkään sukulaisen hautajaiset ja Nuorenherran synttärit, joten ohjelmaa riittää. Äitienpäiväksi olemme varanneet lounaan lähistöllä sijaitsevasta ihanasta kartanosta ja siitä lounaasta alkaakin sitten laskeutuminen kesään. Toukokuussa toki vielä riittää töitä vaikka kuinka paljon, mutta sitten kyse on enää normaalista päivätyöstä, joten hengittäminen on jo helpompaa.
Pari pikaista vinkkiä kaikille muillekin kiireisille (ja väsyneille) siitä, kuinka pienellä vaivalla ruuasta saa monipuolista ja terveellistä.
Tässä oiva esimerkki siitä, että aina sitä ruokaa ei tarvitse ihan kamalasti laittaa ja valmistaa. Viime viikolla tehtailin broilerin jauhelihasta pihvejä, joita meillä syötiin monena päivänä. Lisukkeet vaihtelivat, joten pihveihin ei ehtinyt kyllästyä. Yksinkertaisimmillaan kasasin annoksen näin: pihvin lisäksi keitetty muna, pilkottua retiisiä, kuutioitua avocadoa & paprikaa ja pakkasesta sinne valmiiksi siivuttamaani Superleipää. Tuo leipä kannattaa siis ehdottomasti viipaloida tuoreeltaan ja pakastaa siivuina, koska se on parasta tuoreena nautittuna!
Eilen valmistin taas broilerin jauhelihaa, tällä kertaa vielä helpommalla tavalla eli tein murekkeen uunissa. Ihan sillä perinteisellä Ranskalainen sipulikeitto + kermaviili + muna + korppujauho -menetelmällä, lisäksi vielä taikinan sekaan currya ja paprikajauhetta. Tuli muuten hyvää ja taas riittää ruokaa moneksi päiväksi! Lisukkeeksi tein helpon kaalihöystön, josta tuli meidän perheen uusi suosikki. Kokeile vaikka!!
Kaalihöystö
2 sipulia
1/2 varhaiskaali
2 porkkanaa
1 valkosipulin kynsi
suola, pippuri, kurkuma, curry, meirami (tai jotain muuta oman maun mukaan)
oliiviöljyä
Suikaloi sipulit ja kaali, raasta porkkanat (karkeimmalla terällä).
Kuullota sipuleita öljyssä hiljaisella lämmöllä, kunnes ovat kypsiä, lisää joukkoon kaalisilppu ja lisää mausteet. Pyöräyttele ensin kuumalla pannulla hetken aikaa niin, että mausteet kypsyvät, laske sitten lämpöä ja anna kaalien muhia n. 15 min. Lisää lopuksi porkkanaraaste joukkoon, raasta valkosipulin kynsi sekaan ja nosta vielä lämpöä hetkeksi aikaa.
Tarjoa lihan, kanan tai kalan kanssa tai kauho pannulta sellaisenaan!
Kuvan räpsäisin pelkästään höystöstä, oli sen verran kiire syömään, että muut vaiheet unohtuivat :)
Mukavaa vappuviikkoa kaikille!
Emma <3
Kiitos taas kerran, tuota kaalihöystöähän pitää kokeilla! Ja lihamureketta ei olekaan hetkeen ollut... Mukavaa vapun odotusta sinne keleistä huolimatta!
VastaaPoistaOle hyvä Anu! Tuo on varmasti ihan superhyvää sitten kesällä, kun saadaan kotimaista kaalia! Sitä odotellessa, tässä räntäsateessa... :)
Poista