perjantai 15. marraskuuta 2019

TANSSII TÄHTIEN KANSSA

Todellisuudessa tämän postauksen otsikon pitäisi olla Tanssii kankien kanssa, mutta en halunnut aloittaa dissaamalla meitä. Mainitsin joskus aikaisemmin, että olen aloittanut tänä syksynä uuden harrastuksen. Kyseessä on tanssikurssi, jolla käyn mieheni kanssa!!! Jos mulle olisi joku sanonut 15 vuotta sitten (jolloin olin siis vielä stadilainen trendisinkku, joka asui Helsingin keskustassa, osti ruokansa Stockan Herkusta ja kävi Yrjönkadun uimahallissa uimassa), että joskus tulen osallistumaan mieheni kanssa pikkukaupungin kansalaisopiston lavatanssikurssille, olisin nauranut niin paljon, että pallea olisi varmaan revennyt. Ja siellä sitä nyt kuulkaa vedetään kerran viikossa!

Mutta palataan ajassa taaksepäin. Mieheni on jo monen vuoden ajan ehdottanut aina välillä, että lähtisimme tanssikurssille. Naureskelin tälle aina iloisesti, koska oikeasti ajattelin, että kyseessä on ihan huumorimielessä heitetty juttu. Ehdotus tuli yleensä aina niiden harvojen kertojen jälkeen, kun olimme "joutuneet" tanssimaan yhdessä ja joka kerta todenneet, että ei tässä mitään parketin tähtipareja olla. Mua ei asia ole koskaan häirinnyt, koska mun mielestä tanssimisen pitää olla a) kivaa ja b) mennä ihan fiilispohjalla. Varsinkin juhlissahan sitä yleensä aina on kivaa ja parin viinilasin jälkeen pidän itseäni aina melkoisena jenniferlopezina... (tähän semmoinen facepalm). Ja miehen kanssa mennessä voi vaan nojailla toiseen, hytkyä edestakas ja vähän vaikka salaa pussailla. Mutta ei, kävi ilmi, että mieheni haluaa meidän osaavan ihan oikeasti tanssia!! Siis meidän, kahden maailman jäykimmän ja epärytmikkäimmän tyypin, joilla on yhteensä neljä vasenta jalkaa. Huhhuh!


Kun olin tajunnut hänen olevan ihan tosissaan, pelasin semmoista viivytystaistelua vielä pari vuotta, mutta sitten viime kesänä aloin miettimään, että itse asiassa se voisi olla kiva yhteinen harrastus. Lapsi on sen ikäinen, että pärjää hyvin illalla itsekseen ja on ihan onnessaan, kun me molemmat häivytään. Ja että voisihan se olla ehkä ihan kiva joskus osata tanssia yhdessä muutakin kuin sitä teinidiskossa opittua nojailua. Ja että koska jätin tietoisesti tänä syksynä kaikki jumpat pois, niin ehkä ton tanssin voisi ottaa vähän niin kuin treeninäkin.

Ja kyllä, se käy ihan treenistä! Sen lisäksi, että siellä valuu jatkuva tuskan hiki, saa siellä kyllä ihan treenihienkin pintaan. Ja hauskan kautta, mikä on ollut tämän syksyn paras anti. Me ollaan edelleen ihan sysisurkeita, eikä koskaan tulla kehittymään semmoiseksi sulavasti vetäväksi pariksi, joita joskus näkee tanssilattioilla. Mutta meillä on ihan älyttömän kivaa yhdessä, vaikka meitä kyllä katsotaan vähän pahalla silmällä aina kun me keskenämme hörötellään, koska kaikki muut - ja opettajat myös - siellä ottaa homman jotenkin ihan älyttömän vakavasti. Me ei myöskään suostuta vaihtamaan paria, vaan roikutaan sitkeästi kiinni toisistamme. Tokaisin ensimmäisellä tunnilla, kun tuli parinvaihtokäsky, että minä haluan oppia tanssimaan tämän miehen kanssa, en muiden kanssa. Heh!

Ja sitten on vielä se, että mussa on jotain vikaa. Hahhaaaaahhhaaaaa!! Siis ihan oikeasti, mulle toinen opettajista tokaisi yhdessä vaiheessa, kun oltiin tahkottu yhtä (ihan tyhmää) käännöstä ties miten pitkään, että sussa taitaa olla jotain vikaa. Onneksi en ole mikään tosikko, vaan nauratti pelkästään. Koska mulla oikeasti on joku semmoinen "vika" (seison molempien jalkojen ulkosyrjällä), että en vaan saa niitä käännöksiä sujumaan silleen, kuin niiden pitäisi. Mutta ihan sama, me jätetään ne tekemättä heti, kun päästään tanssimaan niin, että opettajat ei ole katsomassa!


Mutta ihan rehellisesti - on tämä ollut myös melkoista tuskaa koko syksyn ajan. Valssi on ihan kamalaa, Fox menee jotenkuten (kun sen yhden käännöksen jättää välistä). Bugi me missattiin (luojan kiitos!!) mun sairastamisen takia. Se musiikki, mitä siellä soitetaan ärsyttää ihan kamalasti, se on koko ajan kotimaista lavatanssi-musaa - arrrgh, en kestä. Kliimaksi ärsytyksessä tuli viime kerralla, kun aloitettiin rumban harjoittelu. Mä olen sielultani ihan lattarityttö, mitä tulee niin musiikkiin, kuin tanssimiseenkin ja rumba tuntui ensimmäiseltä tanssilta, josta oikeasti tulee tosi kiva fiilis. Ja me jopa myös opittiin perusjutut aika nopeasti ja tanssiminen tuntui kivalta. (Miehen sanoin kyse on ihan mahtavasta seksitanssista, joten ei ihme, että meni oppi perille niin nopeasti :D) Mutta se musiikki, voi apua!!! Se sama hiton lavatanssibändi nauhalta uudestaan ja uudestaan ja uudestaan ja uudestaan, meinasin 50 minuutin kohdalla jo ruveta kirkumaan!!

Mutta sitten. Tultiin kotiin, kaadettiin lasilliset viiniä, etsittiin YouTubesta oikeaa musiikkia ja näytettiin pojalle sukkasiltaan eteisen lattialla, miten äiti ja iskä vetää rumbaa. 
Hetken tunsin ihan oikeasti tanssivani ❤

https://www.youtube.com/watch?v=Ms6zorYt2I0 

Iloista viikonloppua kaikille! Ota pari tanssiaskelta ja rentoudu ❤


8 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Kaikesta (tragi)koomisuudesta - tai ehkä just sen takia - huolimatta ihan mahtavan hauskaa touhua :)

      Poista
  2. Kuulostaa IHANALTA! <3 Mä tykkäisin ihan hirveästi tanssia, ja nuorempana olisin hingunut tanssikursseille, missä olisi voinut vetää lattareita ihan kunnolla. Mutta eipä ollut meidän paikkakunnalla semmoisia, saati että pareja olisi ollut tyrkyllä ujolle teinille... Ja nykyään taas ei tulisi mieleenkään lähteä miehen kanssa, kun hän on niin totaalisen rautakanki ja fyysisesti rytmitajuton, ettei mitään mahkuja. Hytkyn sitten itsekseni silloin, kun kotona on vähän porukkaa. Tai silloin harvakseltaan kun käyn yökerhossa, luulen juurikin olevani se jenniferlopez (todellakin facepalm).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, kyllä kuule meilläkin on mies melkoinen rautakanki, mutta niin olen minäkin ja just sen takia tää onkin niin hauskaa. Ollaan niin "toivottomia tapauksia", että ollaan ihan omalla levelillä :) Paitsi toi rumba, siihen päästiin sisälle ihan uudella tavalla, saas nähdä, jos vaikka opittaisi se!

      Kotona mäkin jenniferlopeilen (jos kukaan ei näe). Niin harvoin enää tulee käytyä missään, että julkisia facepalm-vetoja ei pääse enää esittämään. Ehkä ihan hyvä niin... :D

      Poista
  3. Mahtava harrastus! Tanssiminen on ihanaa ja mä todellain uskon että yhdessä vielä hauskempaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä on ollut hauskaa yhdessä! Tosin se hauskuus tulee lähinnä siitä, että nauretaan itsellemme, kun ollaan niin "toivottomia tapauksia" :)

      Poista
  4. Ihana postaus! Mä haluaisin niin osata tanssia tulista tangoa ja veikeää sambaa. Miehen olen jo saanut houkuteltua ajatuksen tasolla tanssikurssille, mutta tämän syksyinen salsaintensiivi peruttiin vähäisen osallistumisinnon vuoksi. Siis miten niin vähäinen osallistumisinto, olin täysillä mukana. Miestä juurikin kammoksuttaa ajatus siitä, että pareja pitää vaihtaa, mutta nythän voin vinkata hänelle, että voidaan olla sitkeästi aina yhdessä. Ei kai kukaan voi aikuista paria erottaa siellä tanssikurssilla ;-)

    Kiitos siis mainiosta vinkistä ja oikein hauskoja tanssihetkiä teille :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, en kyllä ole varma, irtoaisiko meiltä samba tai salsakaan, sen verran "pökkelöitä" ollaan molemmat :) Mutta tangoa odotan jo kovasti, sen aika on sitten joulutauon jälkeen. Ja toi rumba, aah, niin ihana tanssi <3

      Meidän ryhmässä on yksi toinenkin pari, joka tanssii vain keskenään ja se on kaikille ihan ok. Kunhan vaan sanoo sen selkeästi heti alusta lähtien, niin ei mitään ongelmaa. Meillä ei ole tarkoituksena ruveta käymään (tai siis ainakaan näillä näkymin) missään lavatansseissa, joten tarvetta muiden kanssa tanssimiselle ei juurikaan ole. Mutta oman miehen kanssa olisi - tai nyt voi jo sanoa, että on - kiva osata juhlissa tanssia vähän muutakin, kuin sitä "limudisko-toisiinsa-nojailua"!

      Niin että nyt vaan houkuttelet sen miehen mukaan, tämä on tosi kiva yhteinen harrastus! Kiva kun kävit kommentoimassa Birgitta ja kiva myös "tutustua"; tulin heti kurkkaamaan sun oman blogin puolelle. Mukavaa viikonlopun jatkoa :)

      Poista

Kiva kun kävit :) Kiitos kun jätät kommenttisi!