keskiviikko 27. tammikuuta 2016

PIMP MY PEA-SOUP

Heh, okei - otsikko ei ehkä ole ihan sieltä tämä herättää ruokahalun -sarjan parhaimmasta päästä...  :) Pakko kuitenkin jakaa kanssanne tämä outo ihan paras hernekeiton tuunaamisresepti! Yhdistelmä syntyi vuosia sitten opiskeluaikana, kun jääkaapista ei yleensä löytynyt kovinkaan kummoisia aineksia ja jotain kivaa piti kuitenkin saada lautaselle. Silläkin uhalla, että keitto olisi päätynyt biojätteeseen, päätin kokeilla ja loppu onkin sitten historiaa. Tarina ei enää kerro sitä, mistä tämmöinen yhdistelmä ylipäätään tuli mieleen, mutta minulla on häivähdyksenomainen muisto siitä, että isoäitini olisi laittanut basilikaa hernekeittoon.

Meillä hernekeitto ei kuulu varsinaisesti arjen pelastajiin, koska a) nuoriherra ei sitä syö (sallin hänen nirsoilla, koska koulussa kuitenkin säännöllisesti joutuu keittoa syömään), b) minä haluan keiton aika liruna ja tuunattuna ja c) mies haluaa lautaselleen perinteisen, hyvin paksun version keitosta. Hernekeitto siis lämmitetään kahdessa kattilassa ja lisäksi lapselle pitää olla jotain muuta ruokaa (tällä kertaa viikonlopulta uunikanan jämät).

Ainesluettelo on lyhyt, tarvitset hernekeiton, basilikaa, kanalientä ja valkosipulin kynnen. Kyllä, luit oikein!


Ohenna hernekeitto (1/2 purkkia) haluamasi paksuiseksi kanaliemellä ja kiehauta. Raasta joukkoon yksi keskikokoinen valkosipulin kynsi ja ripsauta mukaan kuivattua basilikaa (tässä ei toimi tuore, kokeiltu on!). Halutessasi voit rouhaista joukkoon vähän mustapippuria myllystä. Anna porista alhaisella lämmöllä 5-10 minuuttia.

Syön tosi vähän leipää nykyjään, mutta hernekeiton kanssa pitää saada ruisleipää paksulla juustokerroksella. Salaatti ei tähän ateriaan kuulu, mutta yritän syödä joka aterialla edes vähän "vihreää", joten pilkoin oheen vähän porkkanaa. That's it!
Mitä outoja reseptejä teidän arkistoistanne löytyy? On aina niin mielenkiintoista kuulla mitä "kummallisia" yhdistelmiä ihmiset harrastavat keittössä.

Turvallista työmatkaa kaikille! Ainakin täällä meidän suunnalla varsinkin pikkutiet ovat ihan luistinratoja...

Emma <3

p.s. jos komeroistasi löytyy kuvassa näkyvää vanhaa Arabian Purpuri-jenkka -sarjaa (linkin takaa näet mitä kaikkea sarjasta löytyy) ja haluat päästä siitä eroon, olen halukas ostamaan sarjan astioita!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun kävit :) Kiitos kun jätät kommenttisi!