torstai 28. tammikuuta 2016

TULEVAISUUDEN POLKU

Alun perin tarkoitukseni ei ollut kirjoittaa tässä blogissa omista henkilökohtaisista asioistani kovinkaan syvällisesti. Blogi keskittyy jatkossakin pääsääntöisesti ruokaan, yleiseen hyvinvointiin ja muuhun höpinään, mutta tämä juttu on ihan pakko jakaa kanssanne!

Kuten aikaisemmin kirjoitinkin, vietin alkuvuodesta hyvinvointiviikonlopun Villa Mandalassa (lue juttu täältä). Viikonlopun aikana tuli esille paljon asioita, jotka saivat minut miettimään omaa elämääni ja se miettiminen on jatkunut aktiivisesti kotiinpaluun jälkeenkin. Olen itse asiassa ruvennut pohtimaan monia juttuja jo viime vuoden puolella ja tuntuu, että jotain isoa on tapahtumassa tuolla pienen mielen sopukoissa. Jotain miellyttävää ja positiivista, mielenkiintoista ja uteliaisuutta herättävää. Vaikuttaako asiaan se, että lähentelen pikkuhiljaa (hyssss...) viidenkympin ikää - en tiedä, eikä sillä oikeastaan ole niin väliäkään. Jollain matkalla tässä ollaan, katsotaan mihin se vie. Aikaisemmin kirjoittamani Onnellisuusprojekti liittyy tähän vahvasti.


Villa Mandalassa innostuin Anu Marinin säästöliekki-luennosta. Innostuin niin paljon, että klikkasin itseni Anun Aktivoi aineenvaihduntasi verkkovalmennukseen, joka alkoi tämän viikon maanantaina. Voit itse käydä linkin takaa kurkkaamassa mitä kaikkea valmennukseen kuuluu. Suosittelen valmennusta ihan kaikille jo tämän ensimmäisen viikon perusteella. Suurin osa meistä naisista kipuilee ihan hölmöjen asioiden kanssa ja koittaa hoitaa niitä kipuiluja väärällä tavalla. Vaikka et pystyisi juuri nyt suorittamaan (onpa muuten väärä sana tässä yhteydessä) valmennusta täysillä, niin voit tallentaa tekstit ja tehtävät otollisempaa hetkeä varten. Vaikka kurssi alkoi jo maanantaina, niin mukaan pääsee vielä. Ja ei, tämä ei ole maksettu mainos :) Tällä blogilla ei ole vielä niin paljon lukijoita ja näkyvyyttä, että täällä kannattaisi tehdä mitään kaupallista yhteistyötä. Ihan omasta halustani mainostan Anun kurssia!

Se, mistä nyt halusin kirjoittaa, on ensimmäisen viikon Tulevaisuuden polku -tehtävä. Olen ollut aina kova tyttö haaveilemaan ja suunnittelemaan kaikenlaista. Tosiasia kuitenkin on se, että todella moni asia on jäänyt sinne suunnitelmien tasolle. Minulla on edelleen monta huonoa tapaa, joista pitäisi päästä eroon. Tässä(kin) on nyt selvästi tapahtumassa jotain, koska olen alkanut määrätietoisesti toteuttamaan monia haaveitani - niin pieniä kuin isojakin. Kirjoittaminen ja tämä blogi on tästä hyvä esimerkki. Anun verkkovalmennuksessa tuli vastaan tehtävä, joka ei sinänsä ollut täysin uudenlainen; olen vastaaviin törmännyt aikaisemminkin ja muka tehnytkin niitä. Nyt kuitenkin toimin uudella tavalla: sen sijaan, että olisin miettinyt tehtävän vain päässäni, kirjoitin asiat paperille. Ja voihan jösses mitä kaikkea siihen paperille aivan puolihuomaamattomasti alkoi ilmestyä!! Isoja ja pieniä, tärkeitä ja vähemmän merkityksellisiä, vanhoja tuttuja, mutta ennen kaikkea kaikenlaista uutta. Olin ihan äimän käkenä kirjoittaessani, eikä siitä meinannut tulla loppua - itse asiassa meinasin myöhästyä töistä, kun en olisi millään malttanut lopettaa :) Ja kaikki tämä vain sen takia, että kirjoitin ajatukset paperille.


Suosittelen kaikkia tekemään tämän tehtävän! Se voi avata jotain ihan uusia ajatuksia ja toisaalta myös jäsentää ja täsmentää vanhoja. Jos elämäsi on onnellista ja tasapainoista kuten minulla, ajattelet ehkä, että ei tällaiselle ole tarvetta. Haastan sinut: kokeile kuitenkin! Saatat yllättyä. Varsinkin kaikki ne, jotka kaipaavat elämässään suunnanmuutosta tai tukea jonkun uuden aloittamiseen tai uuteen hyppäämiseen, hyötyvät tästä varmasti. Muista kirjoittaa asiat paperille, pelkkä funtsiminen ei nyt riitä!

Tehtävä on kaikessa yksinkertaisuudessaan tällainen:

Tulevaisuuden polku 

Miltä tulevaisuutesi polku näyttää jos valitset elää kuten tähänkin saakka - kuten ennen? Miten elämässäsi menee sen eri osa-alueilla. Millainen on suhde kehoosi, ruokaan, liikuntaan? Kuinka energinen olet? Miltä näytät? Miten kehityt työssäsi? Kenen kanssa vietät aikaa? Millaisia ovat ajatuksesi? Kirjoita nyt alle miltä asiat näyttävät: 

- vuoden kuluttua

- viiden vuoden kuluttua

- kymmenen vuoden kuluttua?Jos kuitenkin päätät elää toisin ja muuttaa ajattelumallisi ja tapasi rakentaviksi ja tavoittelet unelmiasi, miltä elämäsi silloin näyttää? Miten elämässäsi menee sen eri osa-alueilla. Millainen on suhde kehoosi, ruokaan, liikuntaan? Kuinka energinen olet? Miltä näytät? Miten kehityt työssäsi? Kenen kanssa vietät aikaa? Millaisia ovat ajatuksesi? Kirjoita nyt alle miltä asiat näyttävät:


- vuoden kuluttua

- viiden vuoden kuluttua

- kymmenen vuoden kuluttua?


Tämmöisiä tänään, vähän syvällisempiä. Viikonloppuna tiedossa taas ruokaa ja tällä kertaa herkuttelua. Ehkä. Minulla oli aikaisemmin aina tapana aloittaa viikonloppu perjantai-herkutteluilla. Työviikon jälkeen oli ihana rentoutua ja kokkailla jotain vähän vaativampaa ja herkumpaa. Nyt on kuitenkin käynyt niin hassusti, että olen ruvennut käymään salilla perjantaisin alkuillasta ja perjantaiherkut ovatkin siirtyneet lauantaille. Huomenna kuitenkin ajattelin terästäytyä ja jatkaa salilta suoraan keittiöön. Tai sitten sulatan pakkasesta linssikeittoa... Huomista suunnitelmaa ei voi toteuttaa enää lauantaina, koska silloin olen luvannut tehdä tortilloja :)

Tässä pieni kurkistus siihen, mitä huomenna on mahdollisesti tiedossa: 
 Ihanaa loppuviikkoa ja viikonlopun odotusta kaikille!

Emma <3

p.s. älä kysy, miksi riviväli ja fontti tihentyvät viimeisessä kappaleessa! En todellakaan tiedä... Unohdin myös ottaa talteen kahden ensimmäisen kuvan linkit, hups...Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun kävit :) Kiitos kun jätät kommenttisi!