perjantai 25. maaliskuuta 2016

KESÄKURPITSA-HALLOUMIPIHVIT

Metsästän jatkuvasti sitä täydellistä kasvispihviohjetta. Joku aika sitten silmiin osui Ruokatorstai matkustaa - kirjasta ohje, jota vähän muokkasin. Alkuperäisessä ohjeessa käytettiin fetajuustoa, mutta minulla oli jääkaapissa halloumijuustoa paketillinen ja ajattelin, että se voisi sopia tähän myös. Ja niin sopikin, halloumin ansiosta pihvien koostumus oli todella hyvä (eli pysyi kasassa) ja pihveihin tuli myös kiva rapsakka paistopinta. Paistoin pihvit öljyn sijaan voissa, tämä varmasti vaikutti myös tuohon pinnan rapsakkuuteen.

Kirjoitin eilen, että pihvit olivat vähän outoja :) Tarkoitin sillä lähinnä niiden jopa hieman kumista koostumusta ja mietoa makua. Mies tykkäsi hurjasti ja kuulemma nimenomaan tuon miedon maun vuoksi (olikohan se joku vinkki mun maustenäpeille...?), mutta minä jäin vähän kaipaamaan voimakkaampia makuja. Ajattelinkin ensi kerralla käyttää kesäkurpitsan sijaan voimakkaamman makuisia juureksia (ja mahdollisesti pehmeäksi paistettua sipulia) ja maustaa pihvimassaa reippaasti. Oltaisiinko silloin lähellä sitä täydellistä ohjetta...?


KESÄKURPITSA-HALLOUMIPIHVIT
(n. 12 kpl)

400 g kesäkurpitsaa
1 kevätsipuli
3 rkl tuoretta minttua silputtuna
3 rkl persiljaa silputtuna
200 g halloumijuustoa
1 dl korppujauhoja
3 kananmunaa
muutama rouhaisu mustapippuria
voita paistamiseen

Raasta kesäkurpitsa raastinraudan pienikoloisella terällä ja laita valumaan siivilään. Puristele raastetta välillä, jotta saat siitä mahdollisimman kuivaa.

Hienonna kesäsipuli ja sekoita joukkoon minttu, persilja, munat ja korppujauho. Sekoita massa mahdollisimman kuivaksi valutetun kesäkurpitsaraasteen joukkoon. Mausta pippurilla. Anna massan turvota ainakin 5 minuuttia (minulla seisoi lähes puoli tuntia).

Paista pihveihin lettupannulla hyvä väri molemmin puolin ja kypsennä pihvit loppuun 180-asteisessa uunissa (10-15 min).

Alkuperäisessä ohjeessa pihvit tarjottiin pita-leipien, tsatsikin ja chili-tomaattikastikkeen kanssa. Meillä oli tarjolla vain tsatsikia, salaattia ja tuoretta, rapeakuorista maalaisleipää. Mies otti lautaselleen vielä perunoita, minä en niitä kaivannut.


Tänä pääsiäisenä meillä ei syödä lammasta - taitaa olla eka pääsiäinen elämässäni, kun näin on. Totesimme yhdessä, että lihan "välttelymme" on edennyt siihen pisteeseen, että kumpikaan meistä ei kaipaa lammasta edes pääsiäisenä. Vähän outoa... eikä minulla ole mitään käsitystä vielä tänään, mitä kokkaan huomenna. Pashan tekemistä mietin vielä... Muutenkin pääsiäinen menee vähän "siinä sivussa" tänä vuonna, minulla on aika paljon töitä tehtävänä, meille ei ole tulossa vieraita ja Nuoriherra on vähän flunssainen. Aika lailla normaali viikonloppu siis tiedossa. Koti saatiin sentään siivottua tänä aamuna!

Rauhallista pitkääperjantaita teille kaikille!

Emma <3

2 kommenttia:

  1. Tämä ohje kuullostaa hyvältä, laitan kokeiluun!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen! Ja mietin just, että noihan voi kesällä nakata grilliin, kun pysyvät noin hyvin kasassa!

      Poista

Kiva kun kävit :) Kiitos kun jätät kommenttisi!