tiistai 24. lokakuuta 2017

AURINKOSALAATTI 70-LUVULTA

Huhheijaa, tuntuu siltä, että pakkanen ja pimeys suorastaan vyöryvät taas päälle rytinällä. Joka vuosi se yllättää, kuinka pimeys (joka by the way oli ennen mun suuri ystävä) imee kaiken ylimääräisen energian ihmisestä. Syyslomasta on kaksi päivää ja mä oon jo ihan loman tarpeessa 😂

Pikainen aurinkoinen tervehdys kaikille ihanan hedelmäsalaatin muodossa. Tämä on yksi mun lapsuuden "ruuista", jota teen tosi usein varsinkin talvella. Kesällä marjoja tulee syötyä niin paljon, etten kauheasti kaipaa hedelmiä, kun taas talvella hedelmiä kuluu paljon enemmän. Tällaisena väsypäivänä tämä lapsuuden muisto on myös aivan ihanaa lohturuokaa ❤Varsinaista reseptiä tähän ei edes ole, vaan salaattiin laitetaan just niitä hedelmiä, mistä sattuu tykkäämään. Jos teen tätä ison kulhon (varoitus: ei riitä pitkään, vaikka tekisit minkälaisen satsin), niin banaania ei kannata laittaa sekaan, se tummuu ja mössääntyy tosi nopeasti. Mä pilkon sitä sitten aina yksittäiseen annokseen mukaan. Oleellista tässä ohjeessa on, että salaatin pohja rakentuu säilykehedelmien varaan. Ja joo, TIEDÄN, ei niissä ole yhtään vitamiineja enää tallella (plus sitten tietenkin kaikki riisto-monikansallisyhtiö-eettiset kysymykset, mutta just nyt ei riitä paukut miettimään niitä). Säilykehedelmät kuitenkin kuuluvat tähän ja niiden lisäksi sitten sekaan mahdollisimman paljon tuoretta tavaraa. Lupaan ja vannon, että tämä on ihanaa!

Käytä aina hyvälaatuisia säilykkeitä (just niitä riistävien monikansallisten yhtiöiden tuotteita...). Älä valitse sokeroituja versioita, vaan käytä niitä "omassa mehussa" -purkkeja. Alla oleva ohje on se, minkä teen useimmiten itse, mutta kuten sanoin jo aikaisemmin, voit lisätä tähän ihan mitä hedelmiä vaan. Jos teen tätä kesällä, sujautan mukaan myös mansikoita - namia!

Aurinkosalaatti suoraan 70-luvulta

persikkaa (omassa mehussa)
päärynää (omassa mehussa)
ananasmurskaa tai -paloja (omassa mehussa) 
pari omenaa (Granny Smith toimii hyvin)
pari appelsiinia
greippi
muutama kiwi
viinirypäleitä

Pilko säilykehedelmät pieniksi palasiksi. Kaada purkkien neste kulhoon. 
Pilko kaikki hedelmät joukkoon. Jos oikein haluat hifistellä, voit poistaa appelsiinien ja greipin lohkoista kalvon, mutta se ei ole välttämätöntä.
Sekoita ja anna seistä jääkaapissa n. tunnin ajan. 
Nauti ja piristy!


Mulla oli mukana tuossa kuvan versiossa vielä tuoretta mangoa, mikä oli kyllä suurta herkkua, mutta ei tämä kyllä silloin 70-luvun salaatti ollut! Itse asiassa taisin maistaa kiwiäkin ekaa kertaa vasta 80-luvulla...

Jos teet tätä usein, lupaan että hedelmiä tulee syötyä paaaaljon enemmän. Tämä kun poistaa sen ärsyttävän "tekisi mieli hedelmää, mutta en jaksa nyt kuoria" -ongelman! Meillä kuvan kaltainen iso kulhollinen kestää maksimissan kaksi päivää!

Ihanaa alkanutta viikkoa kaikille 💗

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun kävit :) Kiitos kun jätät kommenttisi!