tiistai 17. lokakuuta 2017

YKSINKERTAINEN ON PARASTA

Niin se vaan on, että ruokapuolella yleensä yksinkertainen peittoaa monimutkaisen kikkailun. Tai tämähän on pitkälle mielipidekysymys; toinen tykkää simppelistä, toinen taas rakastaa fine dining -piperrystä. Molemmille on paikkansa, on mun mielipide, mutta jos pitäisi valita vain yksi, päätyisin yksinkertaiseen.



Tämä tuli mieleen Tallinnan minilomallamme, joka oli muuten oikein onnistunut, mutta ruokasuunnitelmat menivät mönkään. Olin tehnyt varauksen monen niin kehumaan F-hoone -ravintolaan - tai näin siis luulin. Tein varauksen toki aika myöhään (pari päivää ennen suunniteltua ruokailua), mutta pettymys oli silti aika suuri, kun ravintolasta ei koskaan vastattu sähköpostiini! Mulla ei ollut olemassa plan beetä ja ihan viime tippaan odotin vastausta ravintolasta. Kun sitten tajusin, että sitä ei koskaan tule, meille kävi se tyypillinen turisti-ilmiö: oltiin niin väsyneitä päivän kävelyistä, että ei jaksettu lähteä enää mihinkään, vaan jäätiin hotellin ravintolaan syömään. Jäi kyllä aika ikävä maku F-hooneen toiminnasta ja vaikka kuinka tekisi mieli testata sitä ensi kerralla, taitaa kyllä jäädä kokematta. On tietenkin ihan mahdollista, että kyseessä oli vain inhimillinen erehdys, mutta silti.

Hotellin ravintola oli erinomainen eli mitään suurta vahinkoa ei päässyt tapahtumaan. Paitsi lompakolle, koska hintataso oli ihan eri luokkaa, mitä olimme suunnitelleet. No, kerrankos sitä lomalla, ajateltiin ja tilattiin hillitön liha-annos jaettavaksi (se siitä lihattomasta lokakuusta lopullisesti...). Liha oli todella laadukasta ja täydellisesti valmistettua, mutta siinä sitä hienoa annosta syödessämme totesimme yhteen ääneen, että parasta kaiken kikkailun keskellä oli ihan mahtavan rapeaksi valmistetut bataattiranskalaiset ja täydelliseksi grillattu parsa. Eli se kaikista yksinkertaisin osa illallisesta!

Bataattiranskalaiset jäivät kummittelemaan ja teinkin niitä heti kotiin tultuamme. Eivät ne yhtä hyviä olleet kuin ravintolassa, mutta ihania kuitenkin. Kuten myös yksinkertainen, uunissa paahdettu punajuuri (mausteena suola, pippuri ja kuivattu timjami). Bataattiranut maustoin suolalla ja valkosipulilla. Molempiin sopivan yleisohjeen löydät täältä. Reissusta uuvahtaneena en jaksanut ruveta tekemään mitään tämän monimutkaisempaa ja kylkeen kypsensin broileria. Joo, tiedetään tiedetään - lupaan, että lomaviikon aikana saatte myös kasvisruokareseptejä!

Annos olisi ehdottomasti kaivannut pinnalleen tuoretta yrttisilppua, mutta unohtui kauppalistalta!
Nyt kyllä kaivan tällä viikolla kameran esiin ja alan palauttelemaan mieliin, miten sitä käytetään. Kyllästyttää jo nämä onnettomat kännykällä räpsäistyt kuvat!

Hyvää alkanutta (loma)viikkoa kaikille 💗


4 kommenttia:

  1. No olipa mälsä tuo tapaus F-hoone :(. Mutta sensijaan sun bataatti- ja punajuuriherkut näyttää ihan täydellisiltä ja pisti miettimään, että miksen itse ole näitä muistanut pitkään aikaan tehdä??? Bataatin pilkkominen vaan on ärsyttävää, mutta siihen olen yleensä huijannut miehen apuun leikkimällä avutonta ja sanomalla, että nyt tarvitaan miehistä voimaa, kun omat ei riitä..

    Tässäpä sitä tuli meille viikonloppureseptiä, joten kiitos näistä Emma ja iloista viikendiä <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, että sait viikonlopuksi tästä inspiraatiota :) Mullakin nää aina välillä unohtuu, mutta sitten kun muistan, niin teen niitä monta viikkoa melkein päivittäin. Ja niin totta toi bataatti-ongelma, mä yritän aina valkata kaikista pienimmät, ettei tarvitse kaivaa moottorisahaa esille. Pitääkin ensi kerralla muistaa käyttää miestä tässä hyväksi. Kokonainen kaali on muuten toinen, joka on ihan yhtä hankala!

      Kiva kun kävit Annukka kommentoimassa ja iloista viikonloppua sulle myös :)

      Poista
  2. No voi buu mitä kävi F-Hoonen kanssa. Mä oon käynyt siellä syömässä varmaan neljä kertaa usein lasten kanssa, ja me ollaan muuten menty sinne ilman pöytävarausta ja aina mahduttu kuitenkin.
    Se on kyllä ollut aina hyvä ja edullinen, joten toivotaan, että annat mestalle uuden mahiksen!

    Mäkin olin Tallinnassa päiväreissulla perjantaina tyttärien kanssa. Vanhin lapsista halusi syömään Rataskaevu16-ravintolaan, jossa oli käynyt aiemminkin. Sinne ei oikein pääse ilman pöytävarausta, joten lapsi oli varannut pöydänkin. Ruoka oli tosi hyvää, mutta keskimmäisen mielestä annokset liian pienet. Olis pitänyt ottaa alkuruoka, mutta otettiin vain pääruoka ja jälkkäri. Aion mennä uudestaankin, tykkäsin ja palvelu oli uskomattoman ihanaa. Naurettiin tarjoilijan jutuille ihan kippurassa.

    Tallinnassa on ihan hulluna paikkoja, joissa haluaisin käydä syömässä! Viime vuosina oon käynyt pari kolme kertaa vuodessa siellä, pitäis kai lisätä vielä käyntejä.

    Ihanaa päivää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, kyllä mua jäi toi F-Hoone harmittamaan ja haluan kyllä antaa sille toisen mahdollisuuden, niin paljon sitä on kehuttu. Haluan uskoa, että kyse oli vain inhimillisestä erehdyksestä! Mua jälkikäteen harmitti, että olin niin rättipoikki päivän jälkeen, etten tajunnut esim. soittaa sinne (daaaaa!!!!!!) tai ihan vaan lähteä kokeilemaan, että mahtuisko sisään ilman varausta. Hyvä tietää vastaisuuden varalta, että varausta ei välttämättä tarvita.

      Mä oon jostain syystä löytänyt Tallinnan vasta ihan lähiaikoina. Mulle (ja miehelle) on jäänyt varmaan jotain Neuvostoaikaisia traumoja 80-luvulta, niin ei edes pitkään aikaan tullut mieleenkään lähteä sinne, vaikka kaikki aina kehui kovasti. Päätettiinkin just, että nyt kyllä ruvetaan käymään siellä useammin. Ja niitä kaikkia ihania ravintoloita tosiaan täytyy päästä testaamaan!

      Ihanaa päivää sulle myös Jenny :)

      Poista

Kiva kun kävit :) Kiitos kun jätät kommenttisi!