torstai 5. lokakuuta 2017

KAHDEN VIIKON LIHATON RUOKALISTA

Koska arki on mitä on ja kaupassa hyllyjen edessä seistessä mieleen ei kasvisruuista välttämättä tule kuin linssikeitto, päätin suunnitella lihattoman lokakuun ruokalistan valmiiksi. Itse asiassa jätin neljännen viikon vielä tyhjäksi, koska kunnianhimoisena ajatuksenani on, että jos homma toimii, vedämme viimeisen viikon vegaanisesti. Mutta siitä sitten myöhemmin...Koska mulla on keittokirjoja liikaa paljon, olisi kaikkien niiden läpikäynti vienyt liikaa aikaa. Ja halusin nimenomaan käyttää noita rakkaita kirjojani, enkä nettireseptejä - muuten ostamistani kirjoista ei ole muuta kuin iloa. Onhan niistä ihan hyvä olla joskus ihan konkreettista hyötyäkin 😆 Niinpä valitsin kuukauden kirjalähteeksi vain yhden kirjan ja tällä kertaa voittoarpa osui Hesarin uutuudelle Kasvisruokatorstai. Pakko muuten tähän väliin mainostaa, että jos hankit vain yhden keittokirjan, niin suosittelen Hesarin järkälettä Ruokatorstai. Olen todennut, että sieltä löytyy ihan "kaikki".

Kuva täältä
Tässä nyt aluksi kahden viikon suunnitelmani. Kolmannella viikolla meillä on syysloma ja silloin on tarkoitus parin päivän minilomareissun aikana relata ja olla miettimättä ruokaa liikaa. Tosin Tallinnassa on kuulemma ihan älyttömän paljon hyviä vege-ravintoloita ja tarkoituksena on testata ainakin yksi niistä. Onko teillä hyviä vinkkejä? Loppuviikko meneekin sitten ihan kotona ja silloin mulla on aikaa ja energiaa valmistaa jotain vähän monimutkaisempia ja haasteellisempia juttuja, joten sille viikolla saattaa tulla ruokia, jotka eivät ihan normaaliin kiireiseen arkeen sovi. Ja kuten sanottua, neljännen viikon toivon meidän pystyvän ihan täysin vegaaniseen ruokavalioon. Saas nähdä, mutta nyt neljän kasviruokapäivän jälkeen ajatus tuosta vegaanisuudesta ei tunnukaan yhtään niin haastavalta ajatukselta, kuin mitä se se aikaisemmin on ollut. Ei tämä oikeasti ole vaikeaa tai mitään ydinfysiikkaa tämä kasviruokailu 😊 Ja kuten jo alun perin päätin, kerran viikossa syödään kalaa, koska saan sillä tavalla "lepyteltyä" lasta (joka muuten edelleen suhtautuu tähän vegeilyyn yllättävän tyynesti).


Eli tässä sulle kahden viikon ruuat. Jokaisen ruuan kanssa luonnollisesti lisukkeena joku salaatti tai vaikkapa vaan paloiteltuja kasviksia (porkkana, paprika, kurkku jne.). Olen merkinnyt tuon Kasvisruokatorstain sivunumerot reseptin kohdalle ("HS s. x) eli jos sulla on jo käsissä tuo uutuuskirja, niin ohjeet löydät sieltä. Yritän ehtiä kirjoittaa kaikki reseptit auki tänne jossain vaiheessa. Linkeistä pääsee ohjeisiin, jotka löytyvät täältä mun blogista. Mulla on meneillään koko syksyn kiireisin aika, joten en ehkä ihan kaikkeen pysty, mutta lupaan edes yrittää. Ja jos haluat kysyä jotain, niin laita ihmeessä kommenttiboksiin kysymyksesi, niin vastaan kyllä! Äläkä säikähdä joidenkin päivien "hienolta" kuulostavia reseptejä, ne ovat oikeasti suht simppeleitä valmistaa.

KAHDEN VIIKON (melkein) LIHATON RUOKALISTA

SUNNUNTAI 

MAANANTAI
TIISTAI
Linssikeitto, raejuustoa ja tuoretta maalaisleipää
(toinen hyvä linssikeiton ohje täältä)
Tee kaksinkertainen määrä ja pakasta valmiina annoksina!
KESKIVIIKKO
Tikka masala kikherneistä & riisi (HS s. 76)
TORSTAI
Lohta uunissa, perunoita ja kermaviilikastiketta
PERJANTAI
Kidneypapu-linssitortillat & lisukkeet (guacamole, salsa, salaatti)
LAUANTAI
Lounas:  linssikeittoa pakkasesta, raejuustoa ja tuoretta maalaisleipää
Ilta: olen menossa rakkaan ystävän luo iltaa istumaan ja suunnitteilla on runsas vegepöytä (blogiin juttu myöhemmin). Miehet saavat syödä eilisiä tortillan jämiä 😄

SUNNUNTAI
Runsas aamupala/brunssi (meillä nukutaan sunnuntaisin toooooosi pitkään...)
Ilta: jämiä pakkasesta
MAANANTAI

TIISTAI
Kikherne-tomaattikeitto (HS s. 37) ja tuoreet sämpylät
KESKIVIIKKO
Vege-rendang (HS s.73), lapsi taitaa saada pinaattilättyjä
TORSTAI

PERJANTAI
Texmex-kvinoa-vuoka (HS s. 103)
LAUANTAI
Lounas: linssikeittoa pakkasesta, raejuustoa ja tuoretta maalaisleipää
Ilta: Valkopapu-kvinoapihvit (HS s. 133) ja paistetut perunat (tai joku muu lisuke)Omia lounaita pitää vielä vähän työstää. Mulle ei sovi päivällä lämmin ruoka (varsinkaan riisillä tai perunalla), joten edellispäivän jämät ei lokakuussa oikein ole hyvä vaihtoehto.

Ja hei, pakkasessa kannattaa ehdottomasti olla hätävara-annoksia huonojen päivien varalle. Mulle tuollainen päivä sattui tämän viikon keskiviikolle; olin nukkunut huonosti (mikä lamaannuttaa mut ihan täysin) ja töissä oli ollut todella rankka härdellipäivä. Ajatus siitä, että olisin alkanut kotiin tultuani (sen lisäksi, että oli lapsen kuskaaminen harrastukseen) valmistamaan Tikka masalaa kikherneistä lähinnä itketti nauratti. Täysin nollateholla toimivat aivoni eivät kyenneet miettimään edes pakastimen sisältöä, joten päädyin pieneen ruokakauppaan (suppea valikoima) tuijottamaan valmisruokahyllyä zombiena n. 10 minuuttia ja lopputulos oli se, että söimme epämääräiset mikroateriat jotain kasviruokaa muistuttavaa. Olen kuitenkin ylpeä siitä, etten lipsunut ja tarttunut lihavaihtoehtoon!


Onko tällaisesta kahden viikon valmiista ruokalistasta sulle hyötyä? Toivoisitko näitä lisää?

Hei, ihanaa torstaita teille kaikille 💗

p.s. kuvat ovat vanhoja, jo kertaalleen käytettyjä täältä omasta blogistani, eivätkä välttämättä liity listan resepteihin mitenkään 😄
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun kävit :) Kiitos kun jätät kommenttisi!